Sayfa 75/157 İlkİlk ... 2565737475767785125 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Gunaydin hocam iste bende yazdiklarini soruyorum.

Ezbere yazmayalim diyorum temettu odeyen sirketin artisi ne de yatirimci bunu farketmek gibi bir eyleme giriyor?

Temettunun artisi bize sirkete avantaj ve dezavantajlari neler de yatirimci yaa bak buda temettu oduyormus alalim diyecek.

Siralama bana temettunun sirkete avantajlari dde basla yatirimciya avantajlari de maddele birde aklina.gelen dezavantajlardan bahset sonra ikisini karsilastiralim.

Ezbere is yapmayalim bir yatirimci neden temettu odeyen sirketi tercih eder.

Sirket tmettu dagittiginda karini paylasmis olmuyor sizin deger artisindan ileri gelen kazancinizin bir kismini cebinize atmaniza yariyor. Kendi elde ettigi kari paylassa faiz gibi ek bir gelir cikardi ortaya ama cikmiyor.

Ayrica sirketler tum ortaklara dagitilir bu para yani sirket latronu temettu sayesinde kasada olmasi gereken bir parayi kendi kisisel ihtiyaclari icin disari cikartmis olur. Sadece yatirimcilara dagitilmiyir herkese dagitiliyor.

Kurumsal sirket tanimi temettuyle ilgili degildir. Bir sirket surekli temettu dagitip son 2 yil temettu dagitmayip yatirim yapmak isteyebilir.

Bu durum bu sirketi siradan sirket yapmaz bu sirket hala kurumsal bir sirkettir tek yapmak istedigi daha fazla yatirimdir.

Ancak malesef senin gibi temettu kurumsalliktir diyenler oldugu surece yatirimci temettu dagitmadi bu sene sere...sizler artik kurumsal degil bunlar deyip hisse satiyorlar.

Temettu dagitilip dagitilmamasi sirketin projeleri ile ilgilidir. Kurumsalmi degilmi sorusunun cevabi olamaz.

En alt paragrafinida inceleyelim temettu dagitmamak icin kacanlar demissin oncelikle temettu senin portfoyumden veriliyor sana yani aslen sirketin cebinden herhangibir para cikmiyor biraz onceki gonderilerde sana odenen paranin nerden geldigini hesapladik dolayisiyla sirketin sana para odemeyeyim diye temettu dagitmamasi gibi bir durum.yok cunku hesapladik sirketin cebinden cikipta sana giren bir para olmadigini gordun.

Aksine bu sirket temettu dagitirsa kasadan legal bir yolla para cikarmis olur.

Bir yorum yapiyorken sizlerden ricam kendinizi temettu odemeyen durst bir sirket yerine koyarak empati yaparak yazin

Burada yaptiginiz yorumda temettu dagitmayan cok durust bazi sirketleri karaliyorsunuz ustelik haksiz yere temettu dagitmaktan kacmak ne demektir ya

Bir kac gonderi oncesinde hesaplamadin mi senin temettu paranin nereden geldigini gormedin mi ?

erhan bey,birbirimizi anlamamazlığa geliyoruz gibi bir durum oluştu ben çok sıkıldım yalnız

sen bir şirketin hisselerinin arz talep değer artışına ve aradaki alım satım farkına yatırım yapıyosun yani bende yapardım eskiden

ben şimdi temettü yatırımı yapıyorum hisse sayımı artırıyorum şirket ortağıyım, şirket bana ödediği temettüyü kardan ayırır, şirketler asıl faaliyet konularından yanısıra menkul ve gayrimenkul iratlarından elde edilen toplam gelirlerin mevzuata uygun şekilde dağıtılabilir kısmını ayırır ve temettü olarak paylaşma düsturları varsa dağıtırlar.

şimdi bunu yüzbindefa anlattık niye ısrar ediyosun bize hesap mesap ispat sağlama filan anlatıyosun yani ne yaptığımı nasıl temettü aldığımı hesaplamaktan aciz değilim şükür üniv.mezunuyum kobiyim şirket sahibiyim ortaklarım var muhasebeleştirmeyi şirket değerlemeyi bilanço okumayı mevzuatı gayet iyi bilirim

lütfen artık uzatmayalım, yani temettü yatırımı için kişide önce idrak ve istek olacak, senin ısrarla ispat etmeye çalıştığın temettü takıntısı olmayacak bişey,bunu anlaman ve saygı duyman lazım artık,

yani biz binlerce kişi bir temettü geliri elde edelim uğraşı veriyorsak hepimiz aymazlık içindemiyiz yav, istihdam sağlayan vergi ödeyen işletme sahipleriyiz biz, sen şimdi bize neyi ispatlıyosun ben onu anlamadım ?

temettü paylaşmayan şirketin yatırımcıya hiçbir gerçek katkısı yoktur, burada karlama yoktur yaşanmışlık vardır bu anlattığımdan ders çıkarmaya bak,hiçbiri babanın oğlu değil.

borsa mecrasında arz ve talebe göre gerçekleşen spekülasyondan sana düşen pay sürekli değildir ,al sat eylemi için hisseye soktuğun sermaye artık senin değildir senin kontrolünde değildir bir anda sıfırlanabilir ! spekülasyon mekanizmasının malzemesi olur, işte arada sanada bişeyler düşerse düşer. bunu anlaman lazım ama ergeç dediğime geleceksin

sermayemi temettü dağıtmayan şirket hisselerinin tahta hareketlerine malzeme yapmam.

başa dönecek olursak tüm yukarıda saydığım bu nedenlerden dolayı borsadaki tek gerçek kazanç nakit temettüdür !

ben şirket ortağı olurum pay toplarım bitti, aracı kurumlara yedirecek spekülasyonda eritecek param yok alınterim değerli.

en güzeli sen alım satımına devam et biz hisse toplayalım, sen %5 uğruna sat biz senin sattıklarını alalım ok.

tekrar ediyorum er yada geç sende yanımıza geleceksin erhan bey kardeşim çünki hep heyecanla başlanır ve biryerde over roll tümüyle sıfırlanabilir yada erir, sonunda güvenli liman temettü yatırımcısı olunur hayat bunu öğretiyor

sen bana 10 yıl önce içinde bulunduğum durumu beğendirmeye çalışıyosun ve temettüyü boşver diyosun açıkça , ben 10 sene önce geldim o yoldan bu yüzden tebessüm ediyorum yani senin heyecanını anlayabiliyorum aslında

haydi iyi bayramlar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

2. Temettü geliri cebine giren gerçek paradır. Hisse fiyatının degerlenmis olması kağıt üzerinde bir kazançtır. Onu paylarini satarak realize edersin. Temettude kari cebine koyarsin hatta o karla payını artirsin.
    Mesela kira getiren bir dükkanın var her ay kira aliyorsun cebine koyuyorsun. Her ay dukkanin değeri şu oldu şu kadar karim var mi dersin
    Vesselam.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. evet anlaşılan o ki meseleye girmek yerine başka konulara cıkılmış önce hayri kardesimden baslayalım tamamen yanlıs bir bilgi temettü kıra gelirine benzemiyor. Kirada kira alınca evin toplam değeri kira kadar düşürlmüyor ama hissede aldıgım temettü mıktarı hisse değerinden düşürülüyor. Yine neye inanıyorsan onu yap.

DRZİM hocam herkes hisse değer artışından ileri gelen kazançtan para kazanıyor başka kazanç şekli yok kazancı realize etme şekli bir hisse satmak iki temettü almak.

Diğer sorularının cevabını bende bulacaksınız hepinize temel analiz nasıl yapılabileceğini elimden geldiğince öğretirim.

Son paragrafına cevaben temettü aladabilirsiniz almayadabilirsiniz diyerek zaten saygı duydugumu gösteriyorum. Almayın demiyorum ki alın ama dogru şirkette temettü alın. Ben her iki tarafıda kabul ediyorum kendimde temettü ödeyen şirkete ortak olabiliyorum vermeyenede ortak olabiliyorum. Saygıya gelince temettü vermeyen hisse çöptür diyerek Temettü ödemeyen şirket hissedarlarına saygı duyuluyormu sizce ?

SOn olarak değer artışı önemsiz ama temettü önem veren yatırımcı varsa demişsiniz. Hay hay bende bunu soruyorum değer artışını önemsemeyip temettüyü önemseyen yatırımcı HANGİ HAKLI GEREKÇELERLE BUNU YAPIYOR SAY BANA AVANTAJ VE DAZAVANTAJLARINI KI BENDE YAW DEGER ARTISI BOŞVEREYIM TEMETTÜYE ODAKLANAYIM DİYEYİM. VAARMI HAKLI MANTIKLI GEREKÇELERIN. BAK TEMETTÜ ALIRSAN SU OLUR DIYEBILECEGIN SEYLERI SAY KI OKUYAN YATIRIMCI DA HAKKETTEN YA TEMETTÜ DAHA ONEMLIYMIS DIYEBILSIN.

Son olarka @günaydın hocam. Allah var benden daha çok geçmişiniz var. YIl bazında ancak ilgilendiğiniz zaman bazında sanırım yüksek bir skordayım. Sizin kadar borsa geçmişim yok ama sizin bir günde sadece 1 saatinizi ayırdıgınız borsaya ben günce 4 saatimi harcıyorum. yazı eğitim araştırma okuma analiz etme gibi durumlarda her gun ortalamada 4 saatimi ayırmışımdır. siz toplamda saat bazında 10,000 saat borsa ile geçirdi iseniz ben 20,000 saat geçirdim. Belkide siz benden daha fazla geçirmişsinizdir ben vaktimi verimli şekilde geçirdiğimi düşünüyorum sürekli bilanco analiz eğitim ve okumalarla geçti. Trade sayıma gelince 6 senede toplamda manuel yaptıgım işlem sayısı herhalde 50 filandir yani 6 yıl boyunca 50 kere alıp satmışım gibi düşünebilirsiniz. İlk başladıgım gunden bugune.

Kimse alın satın demiyor herkes hisse biriktirebilir temettü alsada almasada O yüzden lafı dönüp dolaştırıp sureklı alım satıma baglıyorsunuz. Borsanörün söylediği gibi

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    al-sat tan bahseden mi var ?
    Neyse siz kendinizce birşeylere inanmış yada inandırılmışsınızdır. Ben sizi geçtim inanın bana burayı okuyup kıra gelırı elde edeceğim zannedenleri uyarma peşindeyim.

Lafı daha fazla uzatmayacagım çünkü soru soruluyor cevap verılmeden baska bır konuya geçiliyor siz sorun ben cevap vereyım konusma ve tartısma bu sekılde ilerler karşındakıne sorular sorarsın yanıtlarını alırsın oda sana sorar sende onu cevaplarsın ancak burada bu noktaya gelemıyoruz sorulan sorunun cevabı alınmadan konu degıstırılıyor. İşin aksi gibi tam tersi olarak banada soru sorulmuyor. Ben şuyum buyum denilip geçiliyor.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    yani budur işte tamda yukarıda bunu anlattım az önce, tebrikler sn.üye, aylardır bunu işliyoruz mantığı çok basit , al sat eylemi ile temettü ortaklığını kıyaslamak siyah ile beyaz kadar ayrıdır. bunu kabul etmek neden bu kadar zor ?
    sn. erhan al-sat cevabı yukardaki mesaja idi ..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Hisse deger artisi olmadan hic bir zaman kazac saglayamayiz. temettu alsakta almasakta. "Mutlak Kazanc" deger artisidir. Degerinin artacagina inandiginiz tum hisseleri alip biriktirebilirsiniz. Temettusundm faydalanabilirsiniz. Ayni sekilde fiyatin yeterli seviyelerde oldugunu dusundugunuz hisselerinizin duruma gore bir kismini temettu alir gibi satarak kar realize ederek fiyat dustugunde ekstra maliyete katlanmadan ilaveler yaparak lot sayinizi arttirabilirsiniz. Sonucta butun bunlar yatirim odakli stratejilerdir. Ama mutlak suretle her zaman aldiginiz fiyatin ustunde bir fiyata satarak para kazanabilirsiniz. Temettu para kazandirmaz. Lot sayisi onemsiz midir. Cok onemlidir. Lot sirketin ortaklik payini temsil ettiginden ne kadar cok lotunuz varsa kazanciniz hic olmasa bile mitlak suretle o sirketin degerine ortaksiniz. Portfoy degeriniz onemsemiyor sadece ortaklikla ilgileniyirsaniz bu da bir yatirim tarzidir. Ama unutmamk lazim ki bizim onceligimiz ortaklik degil portfoy degerimiz onemlidir. Biz ne kadar alirsak alalim en fazla %25 30 gibi bir ortakliga sahip olabiliriz. Buda cok yuklu paralar demektir. Sirket yonetiminde hic bir sekilde soz sahibi olmaniz mumkun degildir. Bu yuzden cok lotun bizim acimizdan bir onemi yoktur. Bizim ici. onemli olan lotun fiyatidir. Lotun cok olmasi kazancinizin cok olacagi anlamina gelmez. Fiyat artmadikca kazanciniz sifir olacaktir. Eger sirket zaten degerliyse lotunuzun degeri de artacaktir. Ha 1 lotunuz 10 tl olmus ha 10 lotunuz 10 tl olmus. Deger olarak farki var mi yok. Benim elimde 1 adet hissenin degeri 10 tl. Sizin elinizde 10 adet hissenin degeri 10 tl ise takas etmem de sakinca var mi yok. Ben sizin elinizdeki lotun fazla olmasina bakarak mi takas yaparim yoksa sizin kagidinizin yukselecegine inandigim icin mi ? Tabiki yukselecegine inanirsam takasa razi olurum. Temmettu sonrasi hissenin fiyatinin dusurulmesi tamamen sirketin yararina yonelik yapilmis bir uygulamadir.
    Sirketin potansiyel degerinin korunmasi ve yatirimcinin da dusen kagidi ucuzlamis algisi ile tekrar telafi eder hissi ile psikolojik olarak hisseyi almaya veya temettuyu iceri sokarak eski seviyesine gelecegine inandirma taktigi uygulaniyor. Durum hic de oyle degildir. Hisse hic bir sebep yokken bile dusebilir veya cikabilir. Hic bir sebep yokken dusen veya yukselen bir hisse icin temettu kagidi yukseltir demek sacmaliktir. Bir kagidin yukselmesi icin once sirketle ilgili bir gelecek beklentisi olmalidir. Bu beklenti temettu olabilir sirketin yatirimlari olabilir. Ama bu beklentiler bile hissenin fiyatinin artacagini garanti etmez. O yuzden temettu veren sirket temettuyu mutlaka telafi eder diye mantik disi hareketle yatirim yapmak bilincsiz bir yatirim seklidir. Mutlak suretle sirketin degerine yapilmalidir.

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    aşağıya adana b grubunun benim ilk blok olarak alıp ardından düzenli toplamaya başladığım 2008 den buyana verdiği temettüyü verdim

ilk blok alımım aralık 2008 de 25000 adettir ort.2 tl fiyattan takribi 50.000 tl lik yatırım yaptım,

2009 da ilk temettümü aldım o yıl sonu galiba %30 bedelsiz verdi kendi katkılarımlada 45 bin adede çıkardığım 1 yılın ardından 17500 tl aldım ort.2.5 tl maliyetle temettü verimi %15 oldu
    2010 da sayıyı 58 bine çıkardım ort.3.20 tl maliyetle 14.000 tl aldım (adet ve getiri küsuratlarını yuvarlıyorum) temettü verimi %7.5 oldu
    2011 de sayıyı 71 bine çıkardım ağırlıklı ort.3.30 maliyetle 15.500 tl aldım temettü verimi %6.7 oldu
    2012 de sayıyı 86 bine çıkardım ort.2.50 maliyetle 21.000 tl adlım temettü verimi %9.7 oldu
    2013 de sayıyı adana b grubu için hedeflediğim 100 bine çıkardığımda ort.alım maliyeti 2.60 oldu 18.000 tl aldım temettü verimi takribi %7 olarak gerçekleşti
    2014 den bu yana ağırlıklı toaso ve ttrak biriktiriyorum belirlediğim hedefe ulaştığımda tekrar adana b grubunda 400 bin hedefim le birlikte allah ömür verirse 3 hissede toplamda 500 bin adetlik portföye ulaşmak arzusundayım ,kendimce yüce amacım çocuklarıma sağlam bir gelecek bırakmak, her ebeveyn gibi gözüm arkada kalmasın istiyorum

ort.temetü verimi faizin altında kesinlikle ezilmemiş ,şu anki sırf adana b grubu tahta değerim anlık 500.000 tl,bu değerin kontrolü benim elimde değildir azalır yada artar ben lotumu artırmaya bakarım çünki al sat ile ilgili bir vadem yok benim lot artırma hedefim var bu yüzden ilgilenmiyorum 500 bin olmuş 1 milyon olmuş, satmıyorum kağıdımı ben şirket ortağıyım.

bu yıl iki parça olarak adana b den net 50 bin küsur tl alacağım nasipse diğerlerinin hesabını yapmadım henüz, kafam yorgun

her aldığım temettü ile tekrar uygun seviyelerden hisse topluyorum ve alım maliyetlerimi azaltıyorum temettü verimimde düşmüyor, ben 2009 dan beri bu adana b grubundan al satlar ile trade ederek bir getiri elde etseydim hem nakit temettüleri kaçırırdım hemde sermayemi spekülasyona yedirirdim,

bakın türkiyede 2008...2017 arası neler oldu yav ? bunlar önceden hesaplanabilirmiydi dürüst olalım ? bunlar gerçek hayatın getirisidir, grafiklerle teknik meknikle açıklayamazsınız,

halbuki artık temettü yatırımcısıyım, şimdi ağacın kökü bende suyunuda meyvesinide kendisi veriyor, mutluyum yav.

yani , no stres optimum comfort en güzel hesap budur erhan bey, sen gel yanımıza bırak bu arbedeyi huzuru bul ,sermayenin gerçek getirisini al bunun keyfini yaşa paranı spekülasyon mekanizması içinde kullandırtma, paranın ipi kontrolü hep sende olsun

dostlar arkadaşlar ,öyle bir zaman gelirki 15-20 sene aldığın nakit temettülerle borsa batsa tahtalar kapansa bile koymaz insana çünki elde ettiğin çok somut bir kazanç vardır elinde, işte bu yüzden borsa yatırımında gerçek getiri temettü diyoruz ya, inşallah artık anlaşılmıştır.

bak ne güzel şeyler söylüyorum varmı kötü bir sözüm, senden yanayım ben,ama sen ısrarla ben masaya oturucam diyosun ?

anladım teknik taktik bana bişey olmaz ben alırım bişeyler burdan diyosun, alırsın ama onlar istediği müddetçe ve verdiği kadar,

bazen senin dışında gelişen anlık konjonktüre göre kademeler arasında maliyetinin altında ezilir kalırsın hem zaman kaybı hem alınterine yazık,

borsanın ana mantığı yatırımcının parasını bu mecraya çekmektir kontrol hiçbir zaman yatırımcının elinde olmasın istenir, oyunu volümlü büyük tahta yapıcılar kurar ve onlar bozarlar, küçük yatırımcının kazancı yada kaybı onlar için çerezdir, açıkçası volümlü kademeleri belirleyebilecek çapta paralarla girilmeyen bir borsada küçük yatırımcının akibeti hep sükuntu hayaldir, büyüklere çerez olmamak gerek

bir kaç yıl önce iyi borsacı olduğunu bildiğimiz kaya çilingiroğlu bugün borsada para kazanıcam diyen biri en ez 20 milyonla kademeye dalmalıdır demişti yanlış hatırlamıyorsam, doğrudur bilir o borsanın ne olduğunu

ben daha bişey yazmıycam bak gerçekleri yazdım herkes okusun diye, lafı uzatmaya hiç tartışmaya gerek yok, doğru yol bellidir yanlışta ısrar etmemek gerekir en güzel veri deneyimlerdir

tüm topiğe saygılar iyi bayramlar arkadaşlar

ADBGR 01.12.2017 37,89 0,3789 31.320.000 32,20 47.139.799 7,6 66,4
    ADBGR 03.07.2017 25,26 0,2526 20.880.000 21,47 47.139.799 5,1 44,3
    ADBGR 23.05.2016 64,66 0,6466 53.450.458 54,96 51.867.982 12,8 103,1
    ADBGR 15.12.2015 47,14 0,4714 38.970.565 40,07 51.451.669 10,7 75,7
    ADBGR 05.12.2014 27,47 0,2747 22.708.174 23,35 24.373.866 7,2 93,2
    ADBGR 31.05.2013 21,15 0,2115 17.485.873 17,98 31.867.605 6,4 54,9
    ADBGR 31.05.2012 27,58 0,2758 22.798.926 23,44 27.740.354 10,7 82,2
    ADBGR 31.05.2011 25,47 0,2547 21.051.331 21,65 36.802.259 7,6 57,2
    ADBGR 21.05.2010 27,37 0,2737 22.628.631 23,27 28.341.641 8,2 79,8
    ADBGR 29.05.2009 45,24 0,4524 28.713.838 38,45 38.601.771 14,4 74,4
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

7. Sayın günaydın ağzımıza sağlık , keyifle okudum, cok güzel yazmişsınız..Hisse senedi yatırımcısı olmak budur..

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    aşağıya adana b grubunun benim ilk blok olarak alıp ardından düzenli toplamaya başladığım 2008 den buyana verdiği temettüyü verdim

ilk blok alımım aralık 2008 de 25000 adettir ort.2 tl fiyattan takribi 50.000 tl lik yatırım yaptım,

2009 da ilk temettümü aldım o yıl sonu galiba %30 bedelsiz verdi kendi katkılarımlada 45 bin adede çıkardığım 1 yılın ardından 17500 tl aldım ort.2.5 tl maliyetle temettü verimi %15 oldu
    2010 da sayıyı 58 bine çıkardım ort.3.20 tl maliyetle 14.000 tl aldım (adet ve getiri küsuratlarını yuvarlıyorum) temettü verimi %7.5 oldu
    2011 de sayıyı 71 bine çıkardım ağırlıklı ort.3.30 maliyetle 15.500 tl aldım temettü verimi %6.7 oldu
    2012 de sayıyı 86 bine çıkardım ort.2.50 maliyetle 21.000 tl adlım temettü verimi %9.7 oldu
    2013 de sayıyı adana b grubu için hedeflediğim 100 bine çıkardığımda ort.alım maliyeti 2.60 oldu 18.000 tl aldım temettü verimi takribi %7 olarak gerçekleşti
    2014 den bu yana ağırlıklı toaso ve ttrak biriktiriyorum belirlediğim hedefe ulaştığımda tekrar adana b grubunda 400 bin hedefim le birlikte allah ömür verirse 3 hissede toplamda 500 bin adetlik portföye ulaşmak arzusundayım ,kendimce yüce amacım çocuklarıma sağlam bir gelecek bırakmak, her ebeveyn gibi gözüm arkada kalmasın istiyorum

ort.temetü verimi faizin altında kesinlikle ezilmemiş ,şu anki sırf adana b grubu tahta değerim anlık 500.000 tl,bu değerin kontrolü benim elimde değildir azalır yada artar ben lotumu artırmaya bakarım çünki al sat ile ilgili bir vadem yok benim lot artırma hedefim var bu yüzden ilgilenmiyorum 500 bin olmuş 1 milyon olmuş, satmıyorum kağıdımı ben şirket ortağıyım.

bu yıl iki parça olarak adana b den net 50 bin küsur tl alacağım nasipse diğerlerinin hesabını yapmadım henüz, kafam yorgun

her aldığım temettü ile tekrar uygun seviyelerden hisse topluyorum ve alım maliyetlerimi azaltıyorum temettü verimimde düşmüyor, ben 2009 dan beri bu adana b grubundan al satlar ile trade ederek bir getiri elde etseydim hem nakit temettüleri kaçırırdım hemde sermayemi spekülasyona yedirirdim,

bakın türkiyede 2008...2017 arası neler oldu yav ? bunlar önceden hesaplanabilirmiydi dürüst olalım ? bunlar gerçek hayatın getirisidir, grafiklerle teknik meknikle açıklayamazsınız,

halbuki artık temettü yatırımcısıyım, şimdi ağacın kökü bende suyunuda meyvesinide kendisi veriyor, mutluyum yav.

yani , no stres optimum comfort en güzel hesap budur erhan bey, sen gel yanımıza bırak bu arbedeyi huzuru bul ,sermayenin gerçek getirisini al bunun keyfini yaşa paranı spekülasyon mekanizması içinde kullandırtma, paranın ipi kontrolü hep sende olsun

dostlar arkadaşlar ,öyle bir zaman gelirki 15-20 sene aldığın nakit temettülerle borsa batsa tahtalar kapansa bile koymaz insana çünki elde ettiğin çok somut bir kazanç vardır elinde, işte bu yüzden borsa yatırımında gerçek getiri temettü diyoruz ya, inşallah artık anlaşılmıştır.

bak ne güzel şeyler söylüyorum varmı kötü bir sözüm, senden yanayım ben,ama sen ısrarla ben masaya oturucam diyosun ?

anladım teknik taktik bana bişey olmaz ben alırım bişeyler burdan diyosun, alırsın ama onlar istediği müddetçe ve verdiği kadar,

bazen senin dışında gelişen anlık konjonktüre göre kademeler arasında maliyetinin altında ezilir kalırsın hem zaman kaybı hem alınterine yazık,

borsanın ana mantığı yatırımcının parasını bu mecraya çekmektir kontrol hiçbir zaman yatırımcının elinde olmasın istenir, oyunu volümlü büyük tahta yapıcılar kurar ve onlar bozarlar, küçük yatırımcının kazancı yada kaybı onlar için çerezdir, açıkçası volümlü kademeleri belirleyebilecek çapta paralarla girilmeyen bir borsada küçük yatırımcının akibeti hep sükuntu hayaldir, büyüklere çerez olmamak gerek

bir kaç yıl önce iyi borsacı olduğunu bildiğimiz kaya çilingiroğlu bugün borsada para kazanıcam diyen biri en ez 20 milyonla kademeye dalmalıdır demişti yanlış hatırlamıyorsam, doğrudur bilir o borsanın ne olduğunu

ben daha bişey yazmıycam bak gerçekleri yazdım herkes okusun diye, lafı uzatmaya hiç tartışmaya gerek yok, doğru yol bellidir yanlışta ısrar etmemek gerekir en güzel veri deneyimlerdir

tüm topiğe saygılar iyi bayramlar arkadaşlar

ADBGR01.12.201737,890,378931.320.00032,2047.139.79 97,666,4
    ADBGR03.07.201725,260,252620.880.00021,4747.139.79 95,144,3
    ADBGR23.05.201664,660,646653.450.45854,9651.867.98 212,8103,1
    ADBGR15.12.201547,140,471438.970.56540,0751.451.66 910,775,7
    ADBGR05.12.201427,470,274722.708.17423,3524.373.86 67,293,2
    ADBGR31.05.201321,150,211517.485.87317,9831.867.60 56,454,9
    ADBGR31.05.201227,580,275822.798.92623,4427.740.35 410,782,2
    ADBGR31.05.201125,470,254721.051.33121,6536.802.25 97,657,2
    ADBGR21.05.201027,370,273722.628.63123,2728.341.64 18,279,8
    ADBGR29.05.200945,240,452428.713.83838,4538.601.77 114,474,4
    Sayın günaydın sizin gibi hikayeleri olan temettü yatırımı olan yazıları gerçekten büyük bir zevkle okuyorum.yalniz nacizane size iki sorum olacak cevab vermeniz beni ziyadesiyle mutlu edecektir.

Birincisi...
    Adana b hissesini toplarken kendi imkanlarimla hissemi sukadar yaptım diye yazmissiniz.yani bunu yaparken sizde belli zamanlarda trade ettiniz sanırım.yukardan verip aşağıdan almak gibi.eger yazınızı yanlış yorumladiysam lütfen duzeltiniz.

İkincisi.

Brisa temettü açısından nasıl bir hissedir elimde 1116 Lot bulunmakta 1074 adet almıştım trade ederek 42 Lot arttirabildim teknik ten biraz anlarım fakat temel analiz sıfır matematigim de çok iyi değildir.demem su ki bu şekilde bir strateji ile hem Lot sayımı arttırmak hemde aynı kâğıtta uzun dönem kalmayı düşünüyorum.

düşüncelere kurşun işlemez.

Sayfa 75/157 İlkİlk ... 2565737475767785125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •