Sayfa 385/1312 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,073 - 3,080 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    2 kiracımız var. Karşılıklı konuşarak anlaştık ve %35-40 oranlarında zam yaptık. Lakin bu zamma rağmen bile kiramız normalin çok altında kaldı. İlginç bir dönem. Şu anda evimin olduğu sitede kiralar, benim kiramın %80 fazlası... Kiracılarla konuşup orta yolu bulmak en güzeli. bugüne kadar 7-8 kiracım oldu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kendim de kiracıyım. Ev sahibimle de iyi anlaşıyorum. Kısacası, anlayışlı birisine denk gelmek lazım.

Şu anda, tam ev alım dönemi. Piyasada istediğim şartlar oluştu... 200-250 çarpan ile ev arıyorum izmir'de. bilen özelden yazsın lütfen.
    200-250 çarpan cari kiralarla değerlendirdiğimizde ortalamanın üzerinde ya da tam ortalamada değil mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Kiracının başka evi olup olmadığını öğrenebileceğim bir sistem yok diye biliyorum. Doğru mu?
    Özelden cevapladım.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Özelden cevapladım.
    Buraya yazsanız biz de öğrensek olmaz mı

4.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Buraya yazsanız biz de öğrensek olmaz mı
    Tapudan bi tanıdık aracılığıyla veya bir avukat aracılığıyla sorgulama yapabilirsiniz. Veya tanıdığınız varsa icra müdürlüğünden veya mahkemelerden hatta vergi dairesinden sorgulatabilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    200-250 çarpan cari kiralarla değerlendirdiğimizde ortalamanın üzerinde ya da tam ortalamada değil mi?
    Geçen sene ev alırken 209 çarpanla aldım. Gayet iyi oldu. Şimdi evin kirası da yükseldi, çarpanı da 300'e çıktı. Ciddi kazanç sağladım. Şu anda satıcılar (belirsizlikten dolayı) fiyatlama yapamıyor. (Ben de satıştaki evimi çektim). Gerçekten satmak isteyenler 250-300 çarpan arasına satışa koyuyor. 250'ye yakınsayanlar hemen gidiyor. Mesela dün gördüm kirası 4.000-5.000 bandında olan bir yer, 1.050.000 TL siteye girdi ve satıldı hızlıca. Herhalde 230 çarpan ile satıldı. Şu durumda 200'ün altını beklemek hayal. Konut kredileri çok çok çok düşük/ucuz..

Bu nedenle, içime sinen 200-250 arası bir yer bulursam, hemen alırım. Arıyorum.

Söylediklerim İzmir'de geçerlidir.

6.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Geçen sene ev alırken 209 çarpanla aldım. Gayet iyi oldu. Şimdi evin kirası da yükseldi, çarpanı da 300'e çıktı. Ciddi kazanç sağladım. Şu anda satıcılar (belirsizlikten dolayı) fiyatlama yapamıyor. (Ben de satıştaki evimi çektim). Gerçekten satmak isteyenler 250-300 çarpan arasına satışa koyuyor. 250'ye yakınsayanlar hemen gidiyor. Mesela dün gördüm kirası 4.000-5.000 bandında olan bir yer, 1.050.000 TL siteye girdi ve satıldı hızlıca. Herhalde 230 çarpan ile satıldı. Şu durumda 200'ün altını beklemek hayal. Konut kredileri çok çok çok düşük/ucuz..

Bu nedenle, içime sinen 200-250 arası bir yer bulursam, hemen alırım. Arıyorum.

Söylediklerim İzmir'de geçerlidir.
    Konut kredileri ucuz ne demek? Yani faizimi dusuk?

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Tapudan bi tanıdık aracılığıyla veya bir avukat aracılığıyla sorgulama yapabilirsiniz. Veya tanıdığınız varsa icra müdürlüğünden veya mahkemelerden hatta vergi dairesinden sorgulatabilirsiniz.
    Bu dediğiniz suçtur. Sırf gereksiz yere sorgulamadan kaç tane vergi dairesi personeli tapubpersoneli soruşturma geçirmiştir. Kodamanları siyasileri sorgulayanlar ise işlerinden olmuştur. Yakmayın birilerinin başını
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu dediğiniz suçtur. Sırf gereksiz yere sorgulamadan kaç tane vergi dairesi personeli tapubpersoneli soruşturma geçirmiştir. Kodamanları siyasileri sorgulayanlar ise işlerinden olmuştur. Yakmayın birilerinin başını
    Aynen öyle, çok haklısınız. Zaten aklı başında hiç bir kamu görevlisi yasal olmayan böyle bir talebi kabul etmez diye düşünüyorum. Yukarıdaki örnek ile ilgili olarak da sadece ev sahibinin vekili sıfatıyla hareket eden avukatların Avukatlık Kanunu 2. Maddesi uyarınca tapu dairesine yazılı olarak başvurabileceğini tahmin ediyorum. Ya da kiracının büyükşehir sınırları içerisinde evi var diye dava açıp mahkeme aracılığıyla tapudan bilgi istenebilir.

Sayfa 385/1312 İlkİlk ... 285335375383384385386387395435485885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •