Sayfa 818/911 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868 ... SonSon
Arama sonucu : 7287 madde; 6,537 - 6,544 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

1.  Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    Borsa kurulduğu günden beri Borsadayım.
    İnandığım kağıdı tutarım ve şimdiye kadar hiç kaybetmedim.
    Bazan biraz erken sattığım karı düşük aldığım olmuştur ama temel analizi iyi olan kağıdı zararına asla satmam.
    Gavur buna 20 yıl önce 25 milyar dolar vererek yatırım yaptı.
    O günden bu güne şirket misli misli büyüdü. Ama şirket değeri sekizde bir e düştü.
    3 milyar dolar.
    Eğer varsa çarpıklık açıklanmadığı sürece Bu fiyattan satan Adama deli derler.
    Tamamıyla katılıyorum. Zaten ucuzluğu tartışmaya bile gerek yok. Lakin bu ucuzluğun bir sebebi var abi; Piyasada hiç kimse varlık fonuna ve yaptıklarına güvenmiyor. Aslında varlık fonu doğru şeylerde yapıyor, tcell i Rusların kucağından almaları ortaklık problemlerini bitirmeleri, şimdilerde ttkom u almaları ve Turkcell in bu sayede ttkom un tüm Türkiye ye yayılmış hazır fiber altyapısından istifade edip yeni fiber yatırımı yapmasına gerek kalmaması ve bu sayede milyarlarca liralık mükerrer yatırım yapmasına gerek kalmayacak olması, paraların kasada kalması vs vs pek çok doğru şey yapılıyor..

Amaaa işte varlık fonunun en başında siyasi bir yapının oluşu, o siyasi partinin ekonomiyi berbat yönetmesi, olmayacak absürt hatalı kararları tabiri caiz ise seriye alması, modern iktisat ilmini red edişi ve varlık fonu şirketlerine eski millet vekillerini rahat ettirip kayırmak için fona ait şirketlere yönetim kurulu üyesi-başkanı vs yapışı, bu insanların çoğunun aşırı liyakatsiz oluşları vs vs vs sebeplerden ötürü piyasa bedava olsa dönüp bakmam anlayışında.

Yani işin özeti tabelada gördüğümüz fiyat sonuç. Bu fiyatlamanın değilebilmesi için tek şart varlık fonunun özerk ve tamamen bağımsız liyakat sahibi hiç ama hiç bir siyasi parti ile organik bağı olmayan insanlardan oluşması gerekiyor.

Ancak mevcut hükümet ülkede her şeyi siyasi yaptı. Bilhassa yapmaması gereken en önemli saha olan ekonomik alanda da yaptı bunu. Merkez bankası başta tüm parasal merkezler ve alt katmada ki varlık fonu ve sahip olduğu şirketler her şey siyasileşti. Bir yapı siyasileşir ise makul kararlar alamaz zira önce kendi ikbalini sonra kamusal yararı ve en son realiteyi savunur. Dünya tüm bunları 100 yıl önce tecrübe edip kuvvetler ayrılığı ilkesini geliştirmiş. Daha sonra işi ilerletip yapısal özerklik kavramını ete kemiğe bürümüş.

İşte biz bunları yapamadığımız için adam olmuyoruz. Böyle olunca da memleketin varı yoğu 3 akçe den pazarda gezdiği halde dönüp yüzüne kimse bakmıyor. İşte hem memleketin hemde Turkcell sıfatı eşgali bu maalesef.

Ben siyasetten haz etmeyen bir adamım ama bilhassa son 5 senede her siyasi kesimden tiksindim. Ülke kutuplaştı kimse makulü doğruyu sırf karşısında ki cenaha ters söylem adına savunmaz oldu. Velhasıl kelam Allah bizim cezamızı vermiş abi. Sonumuz hayrolsun, inşallah biz göremesekte çoluk çocuk gelecek nesil bu rezillikten ülkeyi kurtarır.

2. Doğru söze ne denir.
    roadruy kardeşim çok haklısın da alacağın Yok derler ya işte öyle birşey.
    Sabır. Sabrın sonu selamettir.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

3. TCELL :19,30-19,31 TL %2 EKSİDE
    Bugün ki hareket hayal kırıklığı yarattı.
    “Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
    "Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

4. Turkcell CEO'su Murat Erkan: Yatırımların yüzde 75 i dövize bağlı, gelirlerin yüzde 85 inin ise TL üzerinden elde edildiğini söyledi. Bu sebeple zorlayıcı bir süreçten geçiyoruz.

https://shiftdelete.net/paycell-ve-s...rimlar-artiyor

Bir sürü olumsuzluğun üstüne bir bu eksikti dedirtecek cinsten kötü haber. Kriz bizim şirketi çok kötü vurur bu oranlarla. Düşünün gelirleriniz enflasyon sebebi ile sürekli erirken maliyetleriniz dolar ve euro bazlı olduğu için kontrolünüzde olmayacak şekilde sürekli artıyor. Okulda hocamız buna şirketler için ölüm kapanı derdi. Allahtan Turkcell koca bir dev ve ciddi zarar edip yaralar alacakta olsa devrilmeyecek yapıda.

Faturalı paketlerin çoğu yıllık taahhütle yapılıyor, abone adına aldığı hizmetin sabit fiyat avantajı Turkcell için enflasyonist ortamda en büyük maliyet kalemi elektrik başta olmak üzere personel vs giderlerin maliyetleri bire bir katlanırken tarifelere zam yapamaması ve zarar etmesi olacak. Maalesef kriz bizim şirketi ciddi şekilde vuruyor ve buna milyonlarca abonenin yıllık taahhüt süreleri bitip yeni tarifelendirme zamanları gelmeden eli kolu bağlı hiç bir şey yapamayacak ve ciddi zararı sineye çekecek.

Hakikaten bir bu eksikti yani.

5. Sayın roadruy, koca yazının içinden en küçük paragrafı seçip çıkarmışsın.
    Tamam döviz giderleri önemli ama şirket her çeyrekte gerçekleştirdiği büyümeleri atlamışsın.
    Uluslararası nitelikteki Bu aktivite ve büyümeler karşısında o giderlerin hiçbir önemi Yok bence.
    Sabır ve biriktirmeye devam.

6.  Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    Sayın roadruy, koca yazının içinden en küçük paragrafı seçip çıkarmışsın.
    Tamam döviz giderleri önemli ama şirket her çeyrekte gerçekleştirdiği büyümeleri atlamışsın.
    Uluslararası nitelikteki Bu aktivite ve büyümeler karşısında o giderlerin hiçbir önemi Yok bence.
    Sabır ve biriktirmeye devam.
    Abi öyle deme şeytan ayrıntıda saklı, her şey yolunda iken derimizi yüzenler ellerine böyle bir koz geçmişken bizi ne hale sokarlar nüktesi yaptım. Değilse bana bakma içim dışım tcell oldu evde halıların altından bile tcell hissesi çıkıyor bizim evde

7. “Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
    "Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

8.  Alıntı Originally Posted by roadruy Yazıyı Oku
    Abi öyle deme şeytan ayrıntıda saklı, her şey yolunda iken derimizi yüzenler ellerine böyle bir koz geçmişken bizi ne hale sokarlar nüktesi yaptım. Değilse bana bakma içim dışım tcell oldu evde halıların altından bile tcell hissesi çıkıyor bizim evde
    İşte işin gerçek Püf Noktası burası.
    Halı altı dahil İçimiz dışımız Tcell oldu.
    Ben de onlarca Karlı Olduğum kağıtları kademe kademe satarak Tcell de mal topluyorum.
    Zaman zaman da bukadar Tcell toplarsan bunu sana yedirmezler aklını başına al daha fazla girme diyorum kendime.

Roadruy Kardeşim, Bu mal sende bende bukadar bol oldukça bize yedirmezler. Çünkü Para da onlarda kağıt ta onlarda yönü onlar belirliyor.
    Kağıt üzerinde sanal olarak 25 milyar Dolarlık şirketin, 3 milyar dolara düşmüş görünmesi onlar için geçici bir durum. Nasıl olsa günü geldiğinde gerçek değerine çıkaracaklar. Herkes de arkasından bakacak.
    Hayırlısı olsun Ya sabır demeye devam edelim...

Sayfa 818/911 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •