Sayfa 202/1002 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1, 8 i geçti arka kapıdan bankalar döviz satmaya devam ediyor. Bakalım 14 ün altında ne kadar tutabilecekler

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Fıl zaten para piyasası fonu olup, stopaj yok. Ama çok istiyorsanız stopaj ödeyebilirsiniz.
    Yok, hiç istememe rağmen Alternatifbank'taki FİL'leri sattığımda stopaj kesti benden maalesef Sizin dediğiniz stopaj muafiyeti sırasında alınanlar. Ben iki yıl önce en toy olduğum zamanlarda almıştım.

alternatif.jpg

Sorun uyuz Akbank'taymış yani. Buradaki bir arkadaş madem bankanızla sorun yaşıyorsunuz niye değiştirmiyorsunuz demişti bana. Hangisine gidelim? Akbank sorunlu, Alternatif sorunlu, İş Bankası sürekli çöküyor. Fiba'ya hiç girmiyorum bile Hepsi birbirinden beter.

3.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1, 8 i geçti arka kapıdan bankalar döviz satmaya devam ediyor. Bakalım 14 ün altında ne kadar tutabilecekler
    Turizm sezonu girinceye kadar didinecekler sanki. Tüm umutları omicronun ölüp gitmesi ve turizmin patlayıp tekrar 40 milyon rakamını görmelerine bağlı sanki, yeah I feel it :D

4.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Fon sepeti ve değişken fonlarla ilgili olarak az bilen arkadaşlara şunu söyleyim ki bunlar çok öyle düşündüğünüz gibi yönetilmiyorlar.Bunlar genelde belli bir dağılımda giriş-çıkış ve artış/inişlerde portföy yönetim stratejilerine göre bir dengeleme yapıyorlar.Bazen VIOP işlemleri ile ek bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar.Öyle bu hafta hisseyi sıfırlayım dövizi artırayım gibi şeyleri çok yapmıyor/yapamıyorlar.Aktif olarak yönetilen benim takip ettiğim fonlar

IPB
    IJA
    GPG
    biraz da RPD var.

Diğerleri genelde belli dağılımlarda ufak tefek değişiklikler yapıyor.
    IBP mümkünse değişiklik yapmasın, her değişiklik sanki daha kötü yapıyor

Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Fon sepeti ve değişken fonlarla ilgili olarak az bilen arkadaşlara şunu söyleyim ki bunlar çok öyle düşündüğünüz gibi yönetilmiyorlar.Bunlar genelde belli bir dağılımda giriş-çıkış ve artış/inişlerde portföy yönetim stratejilerine göre bir dengeleme yapıyorlar.Bazen VIOP işlemleri ile ek bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar.Öyle bu hafta hisseyi sıfırlayım dövizi artırayım gibi şeyleri çok yapmıyor/yapamıyorlar.Aktif olarak yönetilen benim takip ettiğim fonlar

IPB
    IJA
    GPG
    biraz da RPD var.

Burası okul gibi. Bunu da not ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    IBP mümkünse değişiklik yapmasın, her değişiklik sanki daha kötü yapıyor
    Hocam zaten bu konuda büyük bir tartışma var.Kimisi, piyasalarda uzun vadeli peryotlarda zamanlama/öngörü yapılamayacağını iddia ediyor.Bu konu hassas epey.

7.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Hocam zaten bu konuda büyük bir tartışma var.Kimisi, piyasalarda uzun vadeli peryotlarda zamanlama/öngörü yapılamayacağını iddia ediyor.Bu konu hassas epey.
    IPB USDTRY VIOPta 21 Aralikta yedigi dayagi toparlamakla mesgul sanirim. Pozisyonlarini sifirlamislar. Margin Call olmus olabilirler.
    Acilista VIOPta 122021 vadeli USDTRY opsiyonlari 3.5 tl ye bile satin alinmisti.

Ayrica Nasd**ta %4 uzeri BABA pozisyonlarini da $200 - $250 civari maliyetlenip, $100 kadar surduler. Sanirim bu pozisyonlarini devam ettirecekler zarar kapatmadan. (Su an $120 civari).
    Benim esas anlamadigim, niye yabanci hisse kotasini gidip Nasd**da gidip HEPS hepsiburada hissesine kullandiklari. HEPS deki spekulasyonlar ayyuka cikti...

8.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku

IPB
    IJA
    GPG
    biraz da RPD var.

Katılıyorum, İş Bankası Teknoloji fonuydu sanırım, hisse alış satışlarına bakayım dedim, piyasanın en saçma zamanlarında alım girmişler, genelde zirvelere yakın, alım planlarsın, BİST olsa anlarım ama en azından hareketli ortalamalara yaklaştığında giriş yap, gelişmiş ülke piyasaları 10 yıldır yükselen trendde, ayda bir %3-5 düzeltme geliyor zaten, acelen ne.

Sayfa 202/1002 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •