Sayfa 610/1002 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

1.  Alıntı Originally Posted by hayalım Yazıyı Oku
    Sn Kucuk Ciftci, esim ve ben sahip oldugumuz yuksek diplomalara ragmen Turkiyede yasarken esimin ailesine ait arazilerde ciftcilik yapardik. Pamuktan, tahildan, hayvanciliktan tut yaz ve kis sebselerine kadar. O kadar is gucu yaratirdik ama sezon sonunda el elde bas basta kalirdik. Benim fikrimce Turkiyeyi ve diger milletlerin ekonomisini ayakta tutan tarim kesimidir. Tum dunya siyasileri onlarin haklarini somurur. Yasadigim ulkede de ayni durum ama Turkiyedeki kadar degil. Ornek bir adet limon yil boyunca ortalama bir Avustralya dolari civarinda supermarketler de. Kisa surelerle 0.50 dolarada stiliyor. Ama burda herkes hayatindan memnun. Siyasiler ciftcisini bizdeki gibi ezdirmiyor. Allah yar ve yardimcin olsun.
    Teşekkürler sn hayalım,

Tarımcılıkta içeri de yaşanan sıkıntılar yetmezmiş gibi, dışarıya da yansıyan durumlar var.

Rusya 2020 de aldığı limonun 2021 de sadece % 5'ini almış, kalan % 95'ini yaklaşık 17.000 km uzakta ki Arjantin'den almış, çifte zarar.!

Dediğiniz gibi ne yaparsak yapalım, ne kadar uğraşırsak uğraşalım boşu boşuna, işte asıl tehlike burada başlıyor,
    o zaman iğneden ipliğe dışarıya bağımlı hale geliyoruz.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    ATAMA dil uzatanlarıda vatandaşlıktan atalım.

İlerde tekrar hatırlatacam.
    Aynen,kuruduğu düzenin ekmeğini ye peşinden küfür etsinler,acaba çevrelerine hiçmi bakmıyorlar bütün ortadoğu kan göz yaşı ve yokluk içinde!,üstelik bize göç edenleri bakmakla mecburiyiz,Bizedemi bunu yaşatmaya çalışıyorlar acaba !!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Teşekkürler sn hayalım,

Tarımcılıkta içeri de yaşanan sıkıntılar yetmezmiş gibi, dışarıya da yansıyan durumlar var.

Rusya 2020 de aldığı limonun 2021 de sadece % 5'ini almış, kalan % 95'ini yaklaşık 17.000 km uzakta ki Arjantin'den almış, çifte zarar.!

Dediğiniz gibi ne yaparsak yapalım, ne kadar uğraşırsak uğraşalım boşu boşuna, işte asıl tehlike burada başlıyor,
    o zaman iğneden ipliğe dışarıya bağımlı hale geliyoruz.
    Sen adamlara ürün satarken dikkat etme ceremesini çiftçi çeksin,sanki Rusya keriz,Ajantin neresi,Türkiye neresi

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Sen adamlara ürün satarken dikkat etme ceremesini çiftçi çeksin,sanki Rusya keriz,Ajantin neresi,Türkiye neresi
    Zaten herkes gibi çiftçi de ömür törpüsü.

Bu yıl bende gübre atmayacağım, maliyeti en dipte tutacağım, rekolte kaybı olacak ama ne yapalım, zaten para etmiyor.

Şunu da ekleyim, tarla da 0 TL ye verdiğim ürün İstanbul'a ulaşana kadar maliyeti 5.5 TL oluyor.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Ağaçlarda 1,5 Ton civarında mayer limon kalmıştı, halde kg fiyatı 80 Krş civarı gidiyor toplatıp götürsem maliyeti kurtarmayacak bir de yorulma çabası.

Sonra farklı 5 pazarcıya söyledim gelin alın toplayın para istemiyorum zarar ederiz dediler neyse ki 1 hafta sonra birisi ben gelip toplayım dedi, Cumartesi günü 4 tane işçi kendisi ve kardeşi ile birlikte topladılar.

Biraz sohbet edince abi işçi parası getir götür yemek yedir kişi başı 200 TL mal oluyor bizi de saysan maliyet 1.200 TL zaten o kadarlık topladık zarar ettik bu işten diye dert yandılar.

Sohbet uzasa üstüne para isteyecekler kısa kestim.

Geçen yıl attığım ürenin çuvalı 150 TL'di, bu yıl ise 800 TL civarı, mazot neredeyse 2 katı işçi maliyeti % 80 artmış durumda.

Aslında benim başıma gelmezse çokta inanmazdım, bu yıl tarımın durumu gerçekten merak ediyorum, son baharda ne olduğuna hep birlikte bakarız tekrar.

Yetiştirdiğimiz ürünlerin fiyatı çakılırken maliyetler iyice uçuyor, herkes te kıskanıyor.!!!

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...amadi-6878288/

Galatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrıldı. / NTV

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    tarla da 0 TL ye verdiğim ürün İstanbul'a ulaşana kadar maliyeti 5.5 TL oluyor.
    Sıfırın maliyeti...

8.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Galatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrıldı. / NTV
    Bu Terim'in kaçıncı geliş gidişi ben sayamadım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 610/1002 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •