Bence oyunun bitti ğğini biliyorlar pervasızca geleceğimizi satıyorlar. Artık 100 yıl öder gelecek nesiller.
Bunların bir tanesinden de benim evde var. Hanım. Az önce marketteydik. Herşey ateş pahası. Meyve falan aldık çocuğa, sonra 300 gramlık yaz helvası aldı 15 liraya. Bunu evde yapmak çok kolay, un,irmik,yağ, şeker, ceviz karıştırıyorsun dedim, homurdanmaya başladı. Neyse sesimi çıkarmadım, kasada hesap ödüyorken baktım kasanın yanındaki büyük çikolataları tarıyor. Kuvertür beyaz çikolata arıyormuş. Yapacağı kurabiyenin içine bundan koyacakmış. Orada göremeyince az ilerideki markete gidelim dedi. İlla koyacaksan Bimden beyaz çokomella al içlerine bir kaşık ondan koy dedim. Eve gelene kadar söylenip söylenip sataşmaya başladı. Bazen forumlarda evlilik karşıtı kişileri görüyorum gerçekten hak veriyorum kendilerine. Nerede annelerimiz, küçük bir bütçeyle evi çevirirler, hiçbir şeye hiç kimseye muhtaç etmezler. Bu zamanın çoğu kadını artık pahalılık falan dinlemiyor, resmen tabuta bir çiviyi de kendileri çakıyor. İşleri güçleri resmen konsüme etmek.
Bizim sendikalardan ses çıkmış mıydı?
Frankfurt’ta sendikalar ve işçi dernekleri Soma faciası sonrasında olaylara protesto eden bir madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel'in Almanya'ya atanmasına tepki gösteriyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...i-var-6881482/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri