Sayfa 623/987 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 4,977 - 4,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1. Tabi ki her şeyi yıllarca yetecek kadar değil ama en 1 yıl gidecek kadar alabildik. Birçok kalem var aslında bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, şampuan, dış fırçası, macun, jilet, buzdolabı poşeti, tuvalet kağıdı, temizlik bezi, lego, kırtasiye malzemesi, giyim, ayakkabı, bahçe malzemesi, zeytinyağı, bakliyat, tereyağ, un, şeker vs. 10'larca kalem var bir süre idare edecek kadar alınabilir.

Bu huy bende 6-7 yıldır var ucuz buldum mu alırım. Ekonomiden bağımsız kıyamete hazırlananlar mantığında denebilir. Sıkıntılı durumlarda bir süre idare edecek kadar her şeyden alıp koyma durumu.

Şimdi ee bitince ne olacak diyenler olur valla örneğin 2 yıllık zeytinyağım var arada kampanya, kupon vs bulursam ufak ufak ekleyerek ileriye taşıyorum. Hiç bir şeyi bitti an almıyorum hep uygun bulduğumda alıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    O yüzden uzun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Gözden kaçan nokta önden bindirmeli faiz arttırımı gibi USD çok yüksek oranda arttı. 10 ay önce 6.90, 5 ay önce 8.30 olan kur gözden kaçmamalı. Elbette arkadan gelen enflasyon bunu dengeleyecek. Ama bir normalleşme süreci olmalı diye düşünmekteyim. Şahsi fikrim.
    üstat zaten enflasyona göre dengeli olduğunu düşünüyorum ben ayrıca Deniz hocamın hesapları da bunu teyit ediyor bir suredir yapılan hesaplara uyar nitelikte hareket ediyor.

benim şahsi fikrimde önden ve arkadan her turlu enstrumanla mudahale edileceği yonunde

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    All talk no bite.

Arttıracaksan arttır derler adama. Sene sonunda faizleri getirecekleri yer en fazla 1% sonra baktılar işler b*ka sarıyor yine paşa paşa QEQEQE

ytd
    hazıra dağ dayanmaz dicem de adamlar basıyo paso butun dunya US uşaklarını besliyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    All talk no bite.

Arttıracaksan arttır derler adama. Sene sonunda faizleri getirecekleri yer en fazla 1% sonra baktılar işler b*ka sarıyor yine paşa paşa QEQEQE

ytd
    ABD de de para ve maliye politikası eş güdümü koptu. FED başka şey derken merkezi yönetim 3 trilyon Dolara varan altyapı ve sosyal destek paketleri ile uğraşıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Tabi ki her şeyi yıllarca yetecek kadar değil ama en 1 yıl gidecek kadar alabildik. Birçok kalem var aslında bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, şampuan, dış fırçası, macun, jilet, buzdolabı poşeti, tuvalet kağıdı, temizlik bezi, lego, kırtasiye malzemesi, giyim, ayakkabı, bahçe malzemesi, zeytinyağı, bakliyat, tereyağ, un, şeker vs. 10'larca kalem var bir süre idare edecek kadar alınabilir.

Bu huy bende 6-7 yıldır var ucuz buldum mu alırım. Ekonomiden bağımsız kıyamete hazırlananlar mantığında denebilir. Sıkıntılı durumlarda bir süre idare edecek kadar her şeyden alıp koyma durumu.

Şimdi ee bitince ne olacak diyenler olur valla örneğin 2 yıllık zeytinyağım var arada kampanya, kupon vs bulursam ufak ufak ekleyerek ileriye taşıyorum. Hiç bir şeyi bitti an almıyorum hep uygun bulduğumda alıyorum.
    üstat viop da kontrat taşıma gibi zeytinyağı stoğunu da önümüzdeki yıllara taşıyorsunuz tebrikler

her şeyi anladım da uzun süre yetecek kadar alınabilirlerin arasında lego mu var?

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    ABD de de para ve maliye politikası eş güdümü koptu. FED başka şey derken merkezi yönetim 3 trilyon Dolara varan altyapı ve sosyal destek paketleri ile uğraşıyor.
    powell da keşke senato ya bişey deniyoruz dua edin de tutsun deseydi ne kopardık ya

7.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    powell da keşke senato ya bişey deniyoruz dua edin de tutsun deseydi ne kopardık ya
    2019 Ocak ayından bu yana FED in bende hiçbir güvenilirliği kalmadı hocam. Elbette bizim MB gibi değil ama o da pek matah birşey değil. Hani bakın adamlar makine gibi öngörülebilirlik falan hikaye. Onlar da savruluyor.

FED sıkılaştırma yapacağım, varlık alımını bitireceğim, faiz arttıracağım, bilanço küçülteceğim derken merkezi yönetim daha çok harcayacağım, daha çok borçlanacağım diyor.

İkisinin birden bu yolda gitmesi imkansız. Yani kademeli bir şekilde gidip enflasyonu kontrol altına alabileceklerini sanmıyorum. Ya oyuna devam diyecekler, ya da resesyona sokacaklar ekonomiyi. Bunların da elinin ayarı yok zira.

8. Para makinesinden geçen sahte paralar tekrar tedavülde, bankadan çekilen 1850 doların içinden 2 adet 100'lük banknotun sahte çıkması haberi:

2. video:
    https://www.youtube.com/watch?v=tagODU4vNaE
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 623/987 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •