Sayfa 920/1002 İlkİlk ... 420820870910918919920921922930970 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 7,353 - 7,360 arası.

Konu: Viop XXXVIII

gunaudın bozgurt dayuya destek için yazıom selamlar reis...arkandayız....bugün eksi açılş artı kapanış beklıom dün makası kıstılar bugun açacaklar galiba...kapanış enyokardan ve viob direnc üstünde kapar diyorum...hayrlı cumalar....

Alıntı Originally Posted by Risretro Yazıyı Oku
    Bakan Nebati seçim e kadar enflasyon u tek rakam a dusurecegiz demiş. Tek hedef var seçim,millet umurlarinda değil ve bunu defalarca ikrar ediyorlar.
    Davul zurna li döviz e endeksli hesaplar içinde bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyar dth bozulmuş. Bununda başarı lansediyorlar.
    Olay tahta doneli cok oldu. Ulkenin o kadar problemi arasinda calismak yerine 2 ay her gun meydanlarda konusabilmek icin secim tekrarlatildi. 2018'de butun Avrupa karistirildi. Afyonu o olmus.

3. https://www.haberturk.com/bakan-neba...313794-ekonomi
    haziran 2023 seçimine tek haneli enflasyonla girecekmişiz.
    bir de deme 300 bin kişi geçmiş. 126 milyar olmuş
    bunun yüzde 15 i dthdan gelmiş.

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    https://www.haberturk.com/bakan-neba...313794-ekonomi
    haziran 2023 seçimine tek haneli enflasyonla girecekmişiz.
    bir de deme 300 bin kişi geçmiş. 126 milyar olmuş
    bunun yüzde 15 i dthdan gelmiş.
    1 milyar dolar yani. Ben toplamda bir 20 milyar dolar bekliyordum, yanilmisim. Niye olmayacagini el turco soylemis.

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    DEM işi de patladı. sesleri solukları kesildi. hayır yani ne bekliyorlardı onu da anlamadım.

benim şimdiye kadar dolar veya altın al-sat yapan hiç tanıdığım olmadı. kaldı ki bulunduranların bunu bozup mevduata geçmeleri ihtimali sıfıra çok yakın.

altın döviz biriktirilir, sünnetlerde düğünlerde falan takılır. bunu takmak prestij işidir. ailede durumu olmayanlar olanlardan rica ederler, ödünç alırlar, oğluna yeğenine takarlar. askerlik anısı gibi yıllarca anlatılır. nahoş olaylar olmuşsa çok dedikodusu olur.

abartmıyorum. durum tam olarak böyle. o altınlar dövizler de ancak çok hayati bir durumda kullanılır. ev alınır, ameliyat parası lazımdır falan filan.

dolar 4 iken bozun demeye başladılar yıllar oldu bir tane yapısal reform yapılmadı. 14 oldu aynı terane. kim güvenip de parasını teslim eder bilemedim.

5. Bireysel DTH'dan geçişi ben de zaten pek beklemiyordum; TL'lere bedava opsiyon oldu sadece...

Ama kurumlara KKM'ye geçişte vergi istisnası uygulaması bence önemli; elinde döviz olan birçok şirket 3 aylığına bu sisteme geçip geçen seneden gelebilecek yüklü bir kur karından oluşacak vergi yükünden kaçmak isteyecektir. Tabi 3 ay sonrasında da çok muhtemelen tekrar dolara dönecekleri için yuklu döviz talebi demek bu ama günü kurtarma açısından bence önümüzdeki haftalarda rezervlere bir akış sağlar...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sizlere kolay gelsin.

7. [QUOTE=Desperado;5745419]Bireysel DTH'dan geçişi ben de zaten pek beklemiyordum; TL'lere bedava opsiyon oldu sadece...

Artık opsiyon bedava değil.
    DEM li mevduata faiz maksimum 17
    DEM yok ise faiz 22 -23
    aradaki fark opsiyon primi...

8. poz yok yatıştayım buralardan geri saracak gibi...

Son düzenleme : akcay; 14-01-2022 saat: 10:31.

Sayfa 920/1002 İlkİlk ... 420820870910918919920921922930970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •