Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
6. Jan.
Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve sigara zamlarının ocak enflasyonuna doğrudan etkisi 5 puan.
Bu yansıma yıllık TÜFE artışının şimdiden %40'ı bulduğuna işaret ediyor.
TÜFE'de yıllık artışı ay sonunda %50 dolayında göreceğiz.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
dun bebek sahilinde baylan diye cok eski bir pastane var oraya gittik.daha oncede bircok kez gitmistik
3 tane borekitas mini pogaca.1 tane supangle,2 cappucino , 2 adet macaron.toplamda 230 tl.
cevreme baktim hep lux takilanlar.eskiden buralara orta direkte giderdi.simdi dusunuyorum orta ve alt tabaka artik evden ise isten eve sadece omur tamamlamaya calisir.ozel hayat sifir.en dandik cafeye gitseniz 200 tl lik oluyorsunuz.en kotu restaurantta yemek 100 tl kisi basi.
bende bu firmalar aambalaj tedarikcisiyim tamamda bir yandanda dusunuyorum bugun 1 bardak kahvenin maliyeti 5 tl.5 tl firma gideri desen,kalan 20 tl net kar.
ben olayin sadece maddi kisminda degilim ancak gercekten bu fiyatlamalar mantik sinirlarini asiyor.
kimse enflsyon,yok giderler vs demesin.50 tane cafe musterim var 100 + pastane.a kalite pastayi 70 tl ye satan musterimde var.c kalite pastayi 150 tl ye de..
hatta daha 3 gun once musterimle bu konuyu konusuyorduk.kurabiyeye zam yapmamis musterileri cokseviyor diye.dedim neden sende bu a kalite kurabiye 50 tl diger yerlerde 80-100 tl.
dedigi hesap suydu,kurabiyenin icinde ki en pahali malzeme pastacilik yagi.onun da kg su 30 tl.yani tamami yag olsa bile 30 tl maliyeti var ki ,malum tamami yagdan yapilmiyor..yani 80-100 e satan 5 kati para kazaniyor..
Sagolyn ilkini 2020 eylülde gecirmiştim 10 gun acıbademde yattıydım az daha 2021 yılı milli gelirden payıma duseni alamıcaktım...ytd
Urfada, Gümüşhane, Şırnak Hakkari şubeleri yok.!!
Oralarada şube açsa yok satar.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Yer İmleri