Sayfa 981/1002 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Sizinle benzer dusunuyorum. Encok işlem yaptığım usd tl kontratlarında eskiye göre oyuncu sayısı ve derinlik ciddi azaldı. ve kademelerin satış tarafında sanırım sadece merkez bankası var. zaman zaman spot fiyatın altında vadeli usd/tl bile gördük mevcut yüksek enflasyon verilerine rağmen.(önceki vadede) bu sebeple ben de zaten öteden beri temkinli işlemler yaparken son zamanlarda kaldıracı da fazla kullanmıyorum..
    Eğer bu prensiplerim ve temkinli risk alma anlayışım olmasa idi 20 Aralık sonrası USD kaldıraclı uzun taşiyan birçok hesap gibi ciddi zarar yada eksiye geçen hesap kapanışını görecektim. Çok şükür 21 Aralık işlemlerim ile bu işten karlı bile çıktım..(20 aralıkta pozum da yoktu.bu fiyatlarda herşey olabilir diyordum ve aynen de oyle oldu.)

viopta teminat kurallarının sürekli değişmesi, aracıdan aracıya keyfekeder değişen teminat tutarları da cabası..bu şekilde standarttan uzak yatırımcıyı teminat açığına düşürebilecek kurgulanmaların belli belirsiz yapılması da hoş değil. bir kere ne olursa olsun yatırımcı pozu kapanana kadar teminat tutarı değiştirilememeli. oyun içindeyken kural değişiyor..bizim kurumlar ise hemen teminat tamamlama çağrıları yapıyorlar neden böyle demiyorlar?
    Dolar bazlı x100 grafiğinde, tarihi hacim eşliğinde çok enteresan barlar var. Bu hacim ve hareketler tepede olsa long, burada olunca da short olup uzun süre kalmazdım.

Ha böyle düşündüğüm için de 2700 - 1900 düşüşünde sadece 10 bin puan faydalanabildim, ama yine de better safe than sorry demiş atalarımız. Memedabi diyo ya. TOBO var dayu, hedef eksi. Hadi bakalım.

Yani bu kadar oyuncunun batırılması bana göre boşuna değil bilerek yapıyor yapan güç...

2. Erzurumlu Namık hoca fanatik Erzurum sporludur. Bir gün maça gider sağdaki adam çok kötü oynuyordur. Sürekli top kaybı yapıyor vs. Hoca iyice dellenmiş, yanındakine gardaş abdestim var şu 2 numaraya bir küfür etsene demiş. Bizim bu tiopikte. Ayhan53, Şahna, Mertabi denk getirdi mi. Yere zeytinyağını döküyor muz kabuğunu koyuyor direk kazığı saplıyor. Onun için çok kaşınmamak gerekir. Mertabiniz tersinden kalkmışsa ortada gözükmeyin. Geçen direksiyonu Bozkurta kırmasam online sapladıydi Mert abim.

3. Sayın başkanım affınıza sığınıyoruz, ama bazıları çok kaşınıyor

4. Dünya ekonomisindeki hacmimiz %0.38 . Kendimizi gazlaya gazlaya ömrümüz gelip geçiyor.
    Bu arada 20 sene önce %0.86 imiş. 2.5 kat kadar etkimiz azalmış neredeyse...

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Mayis son haftası seçim olması muhtemel.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Mayis son haftası seçim olması muhtemel.
    Baskın seçim yapar mı ki? Piskevüt karar verir bu işlere. O derse olur

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dolar bazlı x100 grafiğinde, tarihi hacim eşliğinde çok enteresan barlar var. Bu hacim ve hareketler tepede olsa long, burada olunca da short olup uzun süre kalmazdım.

Ha böyle düşündüğüm için de 2700 - 1900 düşüşünde sadece 10 bin puan faydalanabildim, ama yine de better safe than sorry demiş atalarımız. Memedabi diyo ya. TOBO var dayu, hedef eksi. Hadi bakalım.

Yani bu kadar oyuncunun batırılması bana göre boşuna değil bilerek yapıyor yapan güç...
    USD kurunun 18 ve ötesi ihtimalinde borsada sert eksi USD de boşluklu yükseliş beklerim.(olmasını asla istemem)
    daha önceki usd yukarı borsa yukarı senaryosu bence oradan sonra işlemez.bir nevi eyalet sınırı gibi olur burası..düşününce batırılanların çoğu usd yükselecek diyenlerdi..rakiplerinin çoğu piyasadan silindi adamın

bunun dışında viopta teminat yönetimi son derece önemli. hatta senin aldığın poz yanlış bile olsa ondan daha da önemli..pozun yanlış olsun icabında zarar kes yapar yeni poza girersin.(teminatın yeterli ise)
    çünkü teminat boşluğun kalmamış düşündüğün şey belki 10 dk sonra gerçekleşecek ama sen kendi elinle psikolojin yetmediği dayanma gücün kalmadığı için yüksek kaldıraçlı pozunu sıfırlanmayayım diye kapatıyorsun..10 dk sonra bir bakmıssın tam istediğin yere cıkmıs ama sen yoksun.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Eski zirveyi geçer ise borsa roket. Roketin gideceği yer 2.2 sent. Bunlar varken üstü zor.

He eski zirveyi geçtim, 2420'lerde çok çok zorlanıyor, tek olumlu şey tahvil 25 ten biraz gevşedi, dışarıda çok sert satış ile beraber 2100 leri tekrar deneyebilir. Tepe oluşmaya başlıyor gibi yukarı hareket gelmedikçe.

Altı zor geliyor çünkü alan yok ama satan da yok satıcı olmayınca illa gider abeyler çok aşağı marj yok bana göre yukarı marj için ise havayı koklayan dayular koku alçaklar öyle olur. Onu da biz ogrenemeyiz.
    2400 boş bi direnç değil tabii, denenip geçilmedikçe daha itibarlı bi dirence dönüşüyor.. kkm ilan edildiği akşam, borsa tepki çıkışı yapıyordu, açıklama gelip dolar düşünce vadelide yüzde3 hakkını kullanıp 2413 tavan kitlemişti, 15 bin lot alıştaydı, iş yatırım vurdu.. yani kritik rakamlar burası, bunun üstüne 2 gün savrulmuştu sadece- onu yoksaysan burası denenip de geçilemeyen çoklu tepe direnç haline geldi, ben kendisine 3 gün daha süre verdim, kıracaksa kırsın artık, ağzımızın tadı kaçmasın

Sayfa 981/1002 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •