Sayfa 250/1001 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: Viop XXXIX

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu öğlen 5 kişi bi adana yedik, bibucukta değil yanında ayran 280 tl hesap geldi. İki ay daha dışarı çıkmam heralde Dışarıda yemekte lüx oldu artık
    bence uygun yemişsiniz
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şu hayatta çok az şeye heves ettim..biri de sizin pazar yaz, kış, her mevsim ülkenn en uygun fiyatları sizin pazarda...hadi sebze-meyveyi anladım da balık nasıl istten uygun oluyor...sanki balık ankarada avlanıyor

benim gittiğim pazar da sosyete pazarı değil...iki gün önce istavrit 30, hamsi 35 ti...o da küçük boy...biraz iri boy istavrit 50 tl idi...hiç bir ürün de sizib pazardaki fiyatları görmedim zaten.
    balık ıstanbulda suan ıstavrıt 20 25....norvec somon 150 cupra 70....çınekop 70 ....yalnız mandalına 7.8 tl....3.5 mandalına ıyı almıs karnabahar kılo..10 2 saat guncel pazar bılgılerı.....domates 10 18...arası salatalık 17
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

Bu öğlen 5 kişi bi adana yedik, bibucukta değil yanında ayran 280 tl hesap geldi. İki ay daha dışarı çıkmam heralde Dışarıda yemekte lüx oldu artık
    yeğeen gittiğin yerlere düzenli gidip samimiyet kuracaksın.

ben pideyi severim lahmanucuda.

zamanla git gel en iyi yerleri bilirim. en kaliteli yerleri.

düzenli gidersen.

1 adam sana bol malzeme koyar

2 hizmette kusur etmez..

üstüne bonuslar alırsın
    ben gittiğim yerde sohbete dalıp 5 6 bardan çay içtiğimi bilirim.

ucuzada yerim üstelik malzemesi bol olur.

senede bir gidersen adam masa ne zaman boşalacak diye bakar

haliyle durum bu olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Ankara ortalama hayat standartı olarak en ucuz il seçilmişti

Sağlık,eğitim,kira,ev fiyatları,ulaşım,gıda vs..hepsinin ortalaması olarak.

Yoksa ANTALYA DA belki meyve -sebze ucuzdur..ama hayatın tüm yönlerinin ortalamasına bakarsak BENCE ANKARA ideal..

İstanbul, hele Avrupa yakası çok pahalı.Orada akrabalar var giderim.Karpuz bile buranın 2 katıydı.Ulaşım zaten...İstanbulda bir öğretmen tek maaş çok zor geçinir ama ANKARA da bu şekilde geçinen çok öğretmen var.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    56 gelmiş, gayet makul bence...sürekli gittiğimiz bir etçi var...ciğerin kilosu 60 tı bir yıl önce şimdi 120...kilo işi et yenen bir yer...artık gramla alıyoruz...kuzu vs olayına girmesen dahi, 150 den aşağı kalkamıyorsun adam başı...yeme içme sektöründe fiyatlar inanılmaz yükseldi...son bir yılda %50-100 arası arttı fiyatlar.
    balıkçı kahramana gittik biz de 4 kişi, 56 bin hesap ödedik.. tabii, yabancı arkadaşlar vardı, onlara kalite şarap açtırdık, hesap ondan dolayı şişti, içki olmasa 15 bini geçmezdi hesap.. ucuz mu ? değil.. ama kalitenin de bi fiyatı var kardeşim, herif bi kalkan yapıyo aklın durur

6.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    istavritte aynı fiyattı..Ankara nın martıları sayesinde

Sabah en erken saatlerde KARADENİZDEN tırlarla ANKARAYA hamsi gelirmiş.Garibim martılarda onlarla beraber kamyonda gelirmiş..Bir bakıyor, İÇ ANADOLUDAYIM

Ankara nın martıları diye bir tabir oluşmuş.

Cidden öyle.Pazara gitme adetim yok.Belli ürünler için bazen giderim(kışlık vişne-domates, bal kabağı)...

Biz de meyve pek yenilmiyor.

Mesela muz ANTALYA dan daha ucuz olduğunu çok gördüm.
    Ankara, ya da sizin semt ülkeyi haraca bağlamış o zaman

Bu arada fiyat olarak market-pazar farkı pek kalmadı..ama tazelik-kalite olarak pazarda çok daha fazla çeşit bulmak mümkün..özellikle öğleden önce gidersen fazla kalabalık da olmaz, pazar kültürü ayrı bir şeydir, tavsiye ederim...bu arada bizim ailenin pazar-market-fırın vs tüm alış verişi bendedir. tüik kadar veri topluyorumdur her ay
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Sömestr tatilindeyken çoluk çocuk dışarıda yiyelim gezelim diye arada kırkyılda bi kaçamak yapıyoruz işte fakirlik anca zam geldiğini hayatın pahalılaştığını seneden seneye öğreniyoruz emlakcı abi.
    Geçen sene kilo işi sırık kebabın götürmüştüm, kilosunu 120 ty ye alıp doya doya hakiki köyde beslenmiş dana etiyle ziyafet çekiyorduk. Gittiğim yerler çok lüks elit tabakaya değil de damak tadına ve bütceye uygun yerler
    Bu ızgaracıda üüüle bir yer.
    demek ki beş yıldızlı bir otel mutfağına götürsem bin liradan kalkamazdım
    Hamdım Piştim Yandım

Sömestr tatilindeyken çoluk çocuk dışarıda yiyelim gezelim diye arada kırkyılda bi kaçamak yapıyoruz işte fakirlik anca zam geldiğini hayatın pahalılaştığını seneden seneye öğreniyoruz emlakcı abi.
    Geçen sene kilo işi sırık kebabın götürmüştüm, kilosunu 120 ty ye alıp doya doya hakiki köyde beslenmiş dana etiyle ziyafet çekiyorduk. Gittiğim yerler çok lüks elit tabakaya değil de damak tadına ve bütceye uygun yerler
    Bu ızgaracıda üüüle bir yer.
    demek ki beş yıldızlı bir otel mutfağına götürsem bin liradan kalkamazdım
    her işin ustası varrrr lüx olması benim için son kriter.

ustasına ver eti.. yeterki ustasına ver

sana neler yapar

kalite dedim o nedenle lüx demedim.

Sayfa 250/1001 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •