Sayfa 48/472 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 377 - 384 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Merhaba bildiğimi söyleyeyim.
    2008 sonrası ödenen primler için her yıla %2 katkı oluyor.
    Yani 25 yıl ödeme yaparsanız, kaba hesapla %50 maaş alacaksınız. 6k alan 3-3.5k, 20k alan 10-11k alacak.
    O yüzden mevcut sistemde prim gün sayısı ve ödenen prim miktarları maaşları çok etkiliyor.
    Çoğu kişiye 2k maaş bağlanmasının sebebi o. Eski sistemle güncel sistem çopu kişi tarafından tam bilinmiyor.
    Tabi mevcutu konuşuyorsunuz. 10-15 sene sonra ne olur bilmek çok zor.
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    belirtmeyi unutmuşum, yaşım daha genç. şu an 4600 gün civarı ödemem var.
    2000 öncesi hiç prim ödemedim. 2008 nisan öncesi ise sadece 30 gün.

yani bu bahsettiğim senaryoda ödenen primlerin tamamı düşük abo dönenimde ödenmiş olacak.

yine de 7 veya 9bin gün sonra ödenecek düşük sgk primi nedeniyle emekli maaş düşer mi?

Benim kaynana 30+ yildir emekli maas aliyo
    esi vefat etti ondan da 1/2 maas geliyor, yardimci elemani var o da zam istedi tabi
    hem ovuyo kadini iyi yemek yapiyo filan arkadas derken kadin bos durmadi tabe hehe

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Son cumleye katilmiyorum cunku yasam suresi cok cok uzadi
    Kanitlayamam ama sanki insanlar cok daha uzun sure emekli maasi aliyor artik.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Merhaba bildiğimi söyleyeyim.
    2008 sonrası ödenen primler için her yıla %2 katkı oluyor.
    Yani 25 yıl ödeme yaparsanız, kaba hesapla %50 maaş alacaksınız. 6k alan 3-3.5k, 20k alan 10-11k alacak.
    O yüzden mevcut sistemde prim gün sayısı ve ödenen prim miktarları maaşları çok etkiliyor.
    Çoğu kişiye 2k maaş bağlanmasının sebebi o. Eski sistemle güncel sistem çopu kişi tarafından tam bilinmiyor.
    Tabi mevcutu konuşuyorsunuz. 10-15 sene sonra ne olur bilmek çok zor.
    teşekkür ederim. katılıyorum bizim nesil emekli olana kadar sistem on defa değişir muhtemelen.

maaş hesaplamada kullanılan rakamlar tam olarak neyi ifade ediyor?

mesela sgk tavanı 37500tl, bugün sürekli tavandan 9bin gün ödeyen 37500/2 mi emekli maaşı alır yoksa 37500ün netine denk gelen rakamın mı yarısını alır?

Emekli maasini gunu gelince sak diye cekiyor emekliler, bu banka maasi kac gun ceviriyor da size bunca promosyon versin ben bunu cozemedim, fatura deseniz orda belki 1-2gun cevirtiyorlardir.. zaten otomatik odeme de son gun oduyoruz yani ben oyle yapiyorum. Vadesiz de hic para birakmam ben

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Emekli olan arkadaşlar size bir tavsiyede bulunayım. Bankada promosyon gününüz dolduğunda en az maaşınız kadar promosyon isteyin. Tabiki özel bankaları kastediyorum. Anamın maaş 4250 tl. İçimden şaka yapmak geldi. Banka personeline promosyon 5000 tl. olursa sizdeyiz dedim. Olmaz dedi. Olur olur biz buradan başka bankaya gitmek istemiyoruz dedim. Ben bir müdüre sorayım dedi. Sordu geldi. Müdür bey sizi odasına davet ediyor dedi. Girdik çaylar kahveler neyse uzatmayalım. Yanımızda yukarısıyla görüşeyim dedi. Görüştü ve bize döndü maaşınız kadar promosyon verebiliriz fazlası olmuyor dedi. Doğal olarak şak diye kabul ettim. 2500 tl. promosyon 15 dakikada oldu 4250 tl. Uyanık olun 3 sene bizim maaşları kullanıyorlar. Faizler zaten yüksek onlar bizim paralarla para kazanıyorlar. Saygılar

Su anda yurtdisi borclanma eskisi gibi bire bir degil bire 1/3 gibi..
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

vatandaşlığı satan ülke emekliliği mi satmayacak, gurbetcilerin çoğu bu şekilde emekli.

Eskiden istege bagli emeklilik cok kolaydi catir catir odenir ve emekli olunurdu
    simdi sistem o sekilde yurumuyor, uzun odersen sgkli iken istege bagli olarak bagkura aliverirler ...... 3.5 yil kurali...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir konuda net bir fikriniz oluşması için kaynağınız sağlam olmalı. Öyle youtube den amcaları, teyzeleri izleyerek bir kanıya varmayın. Yasa belli, hükümler belli. Kaldı ki insanlar bazı detayları atlayıp, yanlış aktardıkları için, izleyenleri de yanlış kanıya sürükleyebiliyorlar. Bu nedenle teyit etmeden izlediğiniz ya da nette okuduğunuz şeyler için kesin bir kanaat oluşturmayın derim.

7. Maaş hesaplamasını sgk'nın uygulaması üzerinden inceleyebilirsiniz(3600günü tamamlarsanız sistemde gözüküyor).

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    teşekkür ederim. katılıyorum bizim nesil emekli olana kadar sistem on defa değişir muhtemelen.

maaş hesaplamada kullanılan rakamlar tam olarak neyi ifade ediyor?

mesela sgk tavanı 37500tl, bugün sürekli tavandan 9bin gün ödeyen 37500/2 mi emekli maaşı alır yoksa 37500ün netine denk gelen rakamın mı yarısını alır?

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Maaş hesaplamasını sgk'nın uygulaması üzerinden inceleyebilirsiniz(3600günü tamamlarsanız sistemde gözüküyor).
    4700 küsür günle 9bin tl gözüküyor.

bu durumda 9000 gün tavandan doldurursak 18bin tl gibi rakam mı olacak yani?

Sayfa 48/472 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •