Sayfa 47/472 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 369 - 376 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Dışardan prim ödeyenler genelde asgari'den ödüyor. Onunda ilerleyen yıllarda dez avantajı var. X kişisi 10k alırken y kişisi 2k alabilir.
    Kaldıki şuanki min.2500lira olayı taban ücreti belki birçok kişi 2-3 zam dönemi zan gelmesine rağmen 2500lira almaya devam edecek. (Çünkü gerçek maaşı örneğin 1800lira)

2. Bir konuda net bir fikriniz oluşması için kaynağınız sağlam olmalı. Öyle youtube den amcaları, teyzeleri izleyerek bir kanıya varmayın. Yasa belli, hükümler belli. Kaldı ki insanlar bazı detayları atlayıp, yanlış aktardıkları için, izleyenleri de yanlış kanıya sürükleyebiliyorlar. Bu nedenle teyit etmeden izlediğiniz ya da nette okuduğunuz şeyler için kesin bir kanaat oluşturmayın derim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. 2008 sonrası sistemde abo düşse de prim tavanları sürekli yükseltildi. Böylelikle mühendis, uzman, şef vb statüde prim tavan limitine takılan beyaz yakalının primleri daha yukarıdan yatırıldı. Primleri bu şekilde yüksek yatırılanların da maaşları da yüksek olur tabi haliyle. Sistem a asgariden primi yatanları, dışarıdan kendi minimumdan ödeyen bağkurluları vuruyor. Ama aslında o prim ödemeleriyle yüksek maaş beklentisi olmaması gerekir bence de. Öte yandan düşük prim ödeyenlere devletin verdiği sağlık hizmeti de zarar ettirir kamuyu. Asgari ücret ile prim ödeyip 4-5 çocuklu aileler var ve tüm aile sağlık hizmeti alıyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. madem tavandan ödeme konusu açılmış, şunu sorayım o zaman;

diyelim 7bin gün hatta 9bin gün sgk tavanı veya tavana yakın yerlerden prim ödemiş bir çalışan, bu noktadan sonra emeklilik yaşına kadar asgari ücretten prim ödediği takdirde baglanacak emekli maaşı düşer mi?

mantıken mevcut sistemde düşmemesi lazım detaylı bilgisi olan varsa merak ettim.

5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    madem tavandan ödeme konusu açılmış, şunu sorayım o zaman;

diyelim 7bin gün hatta 9bin gün sgk tavanı veya tavana yakın yerlerden prim ödemiş bir çalışan, bu noktadan sonra emeklilik yaşına kadar asgari ücretten prim ödediği takdirde baglanacak emekli maaşı düşer mi?

mantıken mevcut sistemde düşmemesi lazım detaylı bilgisi olan varsa merak ettim.
    emeklilik yaşına ne kadar var? Bu süreye bağlı olarak çok ciddi düşer. Eğer prim günü lazım değilse düşük prim kesinlikle ödenmemeli. Sağlık için GES ödenip sağlık hizmeti alınabilir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    madem tavandan ödeme konusu açılmış, şunu sorayım o zaman;

EYT liyim...gün ve yıl koşulum ok..yaşı bekliyorum..sigortalı olduğum 18 yıl boyunca tavan ya da tavana çok yakından ödendi primim..5 yıldır kurumsal hayatta değilim...1 gün bile sigorta ödemedim...tavan olmuş 30-40 bin...ben brüt 20 bin olsam emekli maaşım çalıştıkça düşer...bu nedenle sağlığı dışarıdan ödeyip kamudan sağlık hizmeti alıyorum(genel sağlık sigortası), istersem özel sigorta da yaparım...yani sağlık için bir işte çalışmak düşük sigorta ödemek çok saçma oluyor bir yerden sonra.

Buradaki herkes en az üni mezunu..okuyup anlama yeteneği üst düzey kişiler...emeklilik sitemi, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemiz ve bizler için çok önemli..okuyup, öğrenmek, iyi anlamak lazım. kulaktan dolma bilgilerle fikir oluşturmamak lazım.

Ben kurumsal hayttan ayrılmayı önceden planladığım için çok araştırdım, artısı, eksisi nedir...ama benim yazdıklarıma da güvenmeyin, kendiniz araştırıp, öğrenin.

Emeklilik gibi, vergi sistemi de çok önemlidir...Gelişmiş ülkelerde bu iki konu çok iyi araştırılır, her vatandaş detayları az çok bilir. Bizde de bu iki konu az biliniyor, öğrenip eksik bilgiler tamamlanmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    emeklilik yaşına ne kadar var? Bu süreye bağlı olarak çok ciddi düşer. Eğer prim günü lazım değilse düşük prim kesinlikle ödenmemeli. Sağlık için GES ödenip sağlık hizmeti alınabilir.
    belirtmeyi unutmuşum, yaşım daha genç. şu an 4600 gün civarı ödemem var.
    2000 öncesi hiç prim ödemedim. 2008 nisan öncesi ise sadece 30 gün.

yani bu bahsettiğim senaryoda ödenen primlerin tamamı düşük abo dönenimde ödenmiş olacak.

yine de 7 veya 9bin gün sonra ödenecek düşük sgk primi nedeniyle emekli maaş düşer mi?

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    belirtmeyi unutmuşum, yaşım daha genç. şu an 4600 gün civarı ödemem var.
    2000 öncesi hiç prim ödemedim. 2008 nisan öncesi ise sadece 30 gün.

yani bu bahsettiğim senaryoda ödenen primlerin tamamı düşük abo dönenimde ödenmiş olacak.

yine de 7 veya 9bin gün sonra ödenecek düşük sgk primi nedeniyle emekli maaş düşer mi?
    primlerinizi yüksekten ödetin daha önünüzde çok zaman var.

Sayfa 47/472 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •