Benim aklıma 2 şey geliyor.
1- Hisseler toplu olarak birinin (muhtemelen patron veya adamı)elinde. Halka açık hisselerin en az yüzde 63 ü nü kontrol ediyor. İsterse hisseyi istediği rakamlara çıkarabilir ama nedense buna gerek görmüyor. Küçük yatırımcıların hisseyi bir kademe bile kaldırması hisseyi kontrol edenin izni olmadan mümkün değil.
Bu durumda hissede geriye kalanların muhtemelen küçük ve orta ölçekli yatırımcılar olduğunu düşünüyorum. İşin ilginç tarafı da geriye kalan toplam yatırımcıdaki hisse adedi şirket sermayesinin %10 bile etmiyor.
2-Acaba hisseyi kontrol eden bu geriye kalan hisseleri de mi bekliyor? Olabilir mi? Olabilir. Ama, bu hisselerin çözülmesini kolay kolay bu fiyatlarda olmasını şahsen ben beklemiyorum.
Peki halka açık hissenin büyük çoğunluğunu bir kişinin elinde olması avantaj mı? Hem evet, hem hayır. Hisse sürü psikolojisi ile inip çıkmaz. Zamanı gelinde çıkar. 332 milyon hisse bugün 1,70 TL den 565 milyon TL eder. Adam hissesine güvenmesse bu kadar parayı ekstra bağlamaz.
Son bir şey daha söyleyeceğim. İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi en çok zoren için olumlu olabilir. Çünkü Zorlu enerjinin İsrailde enerji santrallleri var.
Benim görüşüm, borsa hisse senedi sahip olan ky nın portföyünde mutlaka bir enerji şirketinin olması yönünde. Hangisi olacağına da kendisi karar vermeli.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri