Sayfa 296/1001 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu hep tartışıldı..
    2012 sanırım AKP torba kanuna bu imtiyazlı hisselerin kaldırılması konusunu da sokacak idi..
    O zaman KARAHAN falan çok işledi idi bu konuyu..Yapın edin ha gayret diye..
    A.DOĞAN ın başını çektiği bazı iş adamları çıkarttılar idi bu maddeyi son dk ..

Düşünün ki çoğunluk hissenin yüzde 51 ini bile geçirsen imtiyazlılar olmadığı için öyle kabak gibi bakıyorsun..
    Şirketten içeri bile isteseler almazlar seni..
    Aynen öyle. Bu imtiyaz konusu çok kötü kullanılıyor. İmtiyazlı hisseleri kullanarak yk ya giriyorlar, şirketi sürekli zarar ve cüzi karlar arasında yönetiyorlar. Ama içeride yönetim giderleri, pazarlama giderleri, halka açık olmayan başka şirketlerle ticari ilişkiler vb ile şirket çıkarlarını kendine kullanarak zenginliklerine zenginlik katıyorlar. Bu tür işler yapılan onlarca şirket var bistte. O nedenle hisse alabilecek 10 tane şirket bulamıyorum tüm borsayı inceleyince.
    Her hisse eşit olmalı çoğunluğu veya oylama ile yk belirleyen şirketi yönetmeli. Diğer kalanlarda hukuki olarak sürekli hesap sorabilmeli. Yönetime genel kurullarda alınacak ortak karar ile performans primleri vb belirlenebilir ama yönetim kurullarındakilerin maaş ve primler dışında gelirleri olmamalı. Bunlar da şeffaf olmalı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Aynen öyle. Bu imtiyaz konusu çok kötü kullanılıyor. İmtiyazlı hisseleri kullanarak yk ya giriyorlar, şirketi sürekli zarar ve cüzi karlar arasında yönetiyorlar. Ama içeride yönetim giderleri, pazarlama giderleri, halka açık olmayan başka şirketlerle ticari ilişkiler vb ile şirket çıkarlarını kendine kullanarak zenginliklerine zenginlik katıyorlar. Bu tür işler yapılan onlarca şirket var bistte. O nedenle hisse alabilecek 10 tane şirket bulamıyorum tüm borsayı inceleyince.
    Her hisse eşit olmalı çoğunluğu veya oylama ile yk belirleyen şirketi yönetmeli. Diğer kalanlarda hukuki olarak sürekli hesap sorabilmeli. Yönetime genel kurullarda alınacak ortak karar ile performans primleri vb belirlenebilir ama yönetim kurullarındakilerin maaş ve primler dışında gelirleri olmamalı. Bunlar da şeffaf olmalı.
    Bilançolar , alıcı satıcılar , takaslar falan hepsi yalan..
    Bunlara bakarak 25 senede ciddi para kazanan 3-4 kişi ya gördüm ya görmedim..
    Ki şans faktörü de yanlarında idi ..

Hep yazarım..
    İnsider olmadan uzun vade de dahil borsaya para yatırmak kumarla eş değerdir..
    Uzun vade de hele işler daha DA kötü olabilir..
    6 ay girdin çıktın yüzde 30 zararlar diyelim..Hadi ok..6 ay..
    Ama 5-7-10 sene borsadasın ve geriye dönüp baktın..
    Faizi bir tık geçebilmişsin..
    Dolar ve altın ın gerisindesin..

5-10 senen teknik analiz borsa forumları bilançolar..Haberler..stres dolu günler saatler ile geçmiş..

Ne zaman borsaya kumar gözü ile bakarsan sana borsa vermeye başlar..

Hayat kadınına karın gibi davranırsan sen değil o si ... seni..
    Borsaya da davranılması gerektiği gibi davranacan..

Hele haberlere falan takılırsan alırlar anahtarını elinde..
    Bak burada çarşaf çarşaf rusya haberi yapıştırılan günlerden beri 20.000 puan aldı..(yüzde 10 ) Yani battın..

Evergrande misal..Hatırlayan var mı..Eylül başı..Çin de emlak balonu patladı idi falan..
    Anlı şanlı ekonomistler DİKKAT!!! diyorlardı..
    Mohikan ın gelip 120K xu030 hedefi verdiği günler..

3. Bugün AB'nin Türkiye hakkında Kavala kararı açıklanacağı söylenmekte.

Dikkatli olmak gerekir.

ayrıca; bu haftanın ekonomi tartışmasının ana teması enflasyon olacak. ..

4. Çıkışda 225K xu030 da 9.50 lerde olan PETKM düzeltme sonrası yine 225K borsada 8.70 patinaj çektirilmekle meşgul..
    Deli manyak kuduruk manasız bir fışşşşkırtma olasılık dahilinde..

HEKTS a 2 günde yaptıları gibi bi yüzde 10 bırakacaklar mı bakalım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Çıkışda 225K xu030 da 9.50 lerde olan PETKM düzeltme sonrası yine 225K borsada 8.70 patinaj çektirilmekle meşgul..
    Deli manyak kuduruk manasız bir fışşşşkırtma olasılık dahilinde..

HEKTS a 2 günde yaptıları gibi bi yüzde 10 bırakacaklar mı bakalım..
    petkm grafik güzel
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bilançolar , alıcı satıcılar , takaslar falan hepsi yalan..
    Bunlara bakarak 25 senede ciddi para kazanan 3-4 kişi ya gördüm ya görmedim..
    Ki şans faktörü de yanlarında idi ..

Hep yazarım..
    İnsider olmadan uzun vade de dahil borsaya para yatırmak kumarla eş değerdir..
    Uzun vade de hele işler daha DA kötü olabilir..
    6 ay girdin çıktın yüzde 30 zararlar diyelim..Hadi ok..6 ay..
    Ama 5-7-10 sene borsadasın ve geriye dönüp baktın..
    Faizi bir tık geçebilmişsin..
    Dolar ve altın ın gerisindesin..

5-10 senen teknik analiz borsa forumları bilançolar..Haberler..stres dolu günler saatler ile geçmiş..

Ne zaman borsaya kumar gözü ile bakarsan sana borsa vermeye başlar..

Hayat kadınına karın gibi davranırsan sen değil o si ... seni..
    Borsaya da davranılması gerektiği gibi davranacan..

Hele haberlere falan takılırsan alırlar anahtarını elinde..
    Bak burada çarşaf çarşaf rusya haberi yapıştırılan günlerden beri 20.000 puan aldı..(yüzde 10 ) Yani battın..

Evergrande misal..Hatırlayan var mı..Eylül başı..Çin de emlak balonu patladı idi falan..
    Anlı şanlı ekonomistler DİKKAT!!! diyorlardı..
    Mohikan ın gelip 120K xu030 hedefi verdiği günler..
    Birde herkes eregli sasa hektas egeen ... almis sanki yokmu hic halkbank, vakifbank ekgyo alan halka arzdan. Yada ne bileyim 10 yildir diger bankalari tasiyan. Trade borsasi becerebilirsen yillik %50 verir beceremezsen para eriyip gider.

7. Ek 28243

Günlük x30 farklı bir bakış açısı ile bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

8. Endeks dakikalık peryot'ta GAP'ı kapattı mı? demeliyiz

Sayfa 296/1001 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •