Sayfa 314/2200 İlkİlk ... 2142643043123133143153163243644148141314 ... SonSon
Arama sonucu : 17593 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

  1. #2505
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Adamların borsası düşmemeli bu durumda. Aksi olmuş yaa.
    Grafikte 25 ekime kadar cikis var.
    Sonra sert inis
    24 ocakta da sert cikiş..

    25 ekimde ne oldu?
    24 ocakta ne oldu?

    Grafik neleri aldi?
    Neleri satti?

    Aywaaa

  2. #2506
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Mesela bu grafik bir ipucu veriyor mu?
    Aldatır mı?


    Rus borsası bu grafikten sonra çıkmaya devam etmiş....
    Bir ufak GAP da bırakmış ..
    1525 olmuş an itibariyle...

    "Grafikler önden oluşur, haberler arkadan gelir" der bıkmış....

  3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Cinin kisi basi milli geliri
    kaç dolar?
    Kaç yuan?
    Kaç ras pirinç?

    Aywaaaa..!..?
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Rus borsası bu grafikten sonra çıkmaya devam etmiş....
    Bir ufak GAP da bırakmış ..
    1525 olmuş an itibariyle...

    "Grafikler önden oluşur, haberler arkadan gelir" der bıkmış....
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Grafikte 25 ekime kadar cikis var.
    Sonra sert inis
    24 ocakta da sert cikiş..

    25 ekimde ne oldu?
    24 ocakta ne oldu?

    Grafik neleri aldi?
    Neleri satti?

    Aywaaa
    Abi şinci analezi yapem sen grafiğe uydurabiliyorsan uydur. Eskisi gibi tarih tarih takip edebilsem vadelinin tozunu atarım. Şöyle yazdıydım dün:

    Diğer taraftan, bu olay sıradan bir olay değil. Hindistan, İslam karşıtı olarak kendini doğru tarafta konumlandırdı. Çin'in Müslümanlara sahip çıkması beklenir.

    Çin karşısındaki taraf, kazanacak taraftır.

    Türkiye yapısı gereği iki tarafı da seçebilir. Bence İslami referans geri planda kalacak, Uygur Türkleri sebebiyle, Türkiye Çin karşıtı cephede yerini alacaktır.

    Hükümet değil de CB değişikliği olmalı.
    Ruslar dünyanın en iyi satranç oynayan elemanları, bu sebeple aynen Hindistan gibi neticede Çin karşıtı cephenin içinde yer alacaklardır.

    Bunu ABD siyasetinden anlayabiliyoruz. Abd'de birbirinden ölümüne nefret eden iki kesim vardır. Cumhuriyetçi Parti'nin içinde Trumpçu diye söylenen, bizim ülkücülere benzer muhafazakar kesim. Bunlar Cumhuriyetçi Parti'nin içinde en sağdaki kesimdir.
    Bir de Abd'nin solcuları var. Bunlar Demokrat Parti içindeki en soldaki kesimdir.

    İşte bir araya gelseler kesin kavga eden bu iki kesim Ukrayna konusunda aynı çizgiye geldiler. Çok ilginç.

    Trump'un en sıkı destekçisi, Fox News sunucusu Tucker Carlson. Resmen Putin'i destekliyor, Rus Devlet Televizyonu da Carlson'un söylediklerini kesitler halinde yayınlıyor.

    Carlson, uzun bir süredir milyonların izlediği haber programında, Biden hükümetinin Ukrayna'ya verdiği desteği sorguluyor, ABD'lilerin adını bile bilmediği bir ülke için silah yardımı veya askeri destek verilmemesi, en önemlisi de Putin gibi güçlü bir lider ile mücadele etmek yerine uzlaşmak gerektiğini ateşli bir şekilde savunuyor.

    Bence bu Carlson hangi tarihlerde ne söylemiş incelemekte fayda var.

    Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley ise, geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Blinken'a bir mektup yazarak ABD'nin Ukrayna'nın NATO üyeliğini destekleyen duruşundan vazgeçmesi, Rusya ile mücadeleye değil Çin ile rekabete odaklanması gerektiğini belirtti.
    Donald Trump ise gerçekleştirdiği mitinglerde ABD askerlerinin Ukrayna'ya destek olunması için Doğu Avrupa'ya gönderilmemesi, ABD'nin güvenliği için öncelikle Meksika sınırına konuşlandırılması fikrini ortaya attı.

    Gelelim Abd'deki sol kanata. Sol kanat, askeri çözümün hiçbir şekilde değerlendirilmemesini, Ukrayna'ya olan silah yardımlarının doğru bir yöntem olmadığını ve diplomatik çözümden sapılmaması gerektiğini belirtiyor.

    Solcuların en etkili ismi Bernie Sanders, Ukrayna konusunda tek bir cümle söylemedi, tamamen suskun.

    Sol kanat diyor ki, kesinlikle diplomatik çözüm. Fakat diplomatik çözümün tıkandığı noktada ne yapılması gerektiğine dair bir fikir ileri sürmüyorlar. Trumpçılar ise Rusya'nın uluslararası hukuk kurallarını, insan haklarını çiğnemesinin, ABD müttefiki olan bir ülkenin işgal edilmesinin ABD'nin umurunda olmaması gerektiğini açıkça söylüyor.

    Yani kazanan Putin. İstediği an Ukrayna'yı ezip geçer, Abd ve Nato da karşıdan bakar.

    Analezlerde Kiev'den falan bahsediliyor. Ruslar oraya hiç girmezler. Daha önce yazdığımız gibi, Karadeniz kıyısı Odessa, Nikolaev'i ele geçirirler. Tabii ki Moldova'yı da işgal ederler.

    Hepsi bu. Ukrayna Ordusunun karşı koyacağını hiç sanmıyorum.

    Analez tamam.
    @erefefik



  4. 1960'da tarlasına patlıcan ekmek için tarlasını süren vatandeş. Arkada Hilton Oteli.
    @erefefik



  5. Ortadaki hanımefendi kim acıba?
    @erefefik



  6. Savul Kılıçdaroğlu. Chp, Mhp'den daha fazla ülkücü olabilir.

    Tanju Özcan'a CB'lığı yakışır. Niye olmasın?
    @erefefik

  7. Paşinyan: Erivan, Bakü ile hem karayolu hem de demiryolu bağlantılarını açmaya hazır.
    Çok güzel haber. Dün Macron- Putin görüşmesinde millet uzun masaya, Macron'un aşağılanmasına falan saçma sapan şeylere bakıp durdu. Dün bu mesele kesinlikle konuşulmuş ve anlaşılmıştır.

    Her şey yolunda.
    @erefefik

  8. ibrahim Haskoloğlu
    @haskologlu
    ·
    10d
    İstanbul'da Halk Ekmek 2 TL oldu.
    Yine zam gelecektir.
    @erefefik

Sayfa 314/2200 İlkİlk ... 2142643043123133143153163243644148141314 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •