Abd borsalarının düşüş nedeni bu olabilir .
Bullard:Fed 1 Temmuz' a kadar faizi 100 baz puan artırmalı
https://parafesor.net/bullard-fed-1-...ali-11-02-2022
Bullard konuştu, Dow değer kaybetti
https://parafesor.net/bullard-konust...tti-11-02-2022
güneşe fiş gibi şey bağlasak aslında enerji sorunu çözülür o kadar enerji boşa gidiyor
![]()
Bu merak belki kişiye özeldir, bilim veya işe yarar daha fazla merak edilecek konu olabilir. Kimileri eski tohumları araştırıyor mesela.
Müzik de incelenince karşılığı alınabilen ve fikir yürütülebilen alan ama temel bilgi ve yetenek yoksa orada da ilerlemek zor.
Borsada her zaman ilginç gelişmeşer oluyor o yüzden insanın ilgisini çekiyor. Kamuya açık bir yer olduğu için istediğin kadar detaylı düşünüp nedensellik konusunda fikir üretebiliyorsun, çoğu kişi de merak ettiği için fikrini paylaşıyor veya karşıt fikir üretebiliyor.
Borsada işin ucunda para ve hakkını arayan insanlar ve kanunlar olduğu için bir şey neden oldu deyince uyduruk da olsa bir şey söyleniyor. Yani ilgileniyorsun ama beyhude bir uğraş değil. Nedensellik konusunda hayatın kendisinden çok çok daha güçlü. Geçen bir arakdaş detaylı olarak başına geleni yazdı, sonra silip özetini koydu. Ben takdir ettim. Saniye saniye ne olmuş her şeyi ortaya konmuş. Benim başıma bir iki kere geldi, paragöz birisi diye algılanmamak için şikayet etmedim, ama başkasının başına da geldiği için rahatladım, yani hayal görmemiş oldum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bir gazeteci "parayı seven herşeyi sever" dedi, belki bir yerden alıntıladı.
Herşeyi sevebilmek ve gerekirse tümünü sahiplenmeyi düşünmek de boş iş değildir, benden söylemesi.
Öte yandan iki dünya altın getirseler fidye kabul edilmeyecek diye de bir söz var. O yüzden benim o şekilde bir düşüncem yok. Yahudi olarak doğsam baba ben dünyayı ele geçirmeyi düşünüyorum sen ne dersin diye sorardım, o da muhtemelen beni bulaştırma da ne yaparsan yap derdi.
Dow vadeli kapanış sinyali çaktı
"gün içinde ayak sürüsem de seansı yeşil kapatırım" diye
35bin altı çok güzel long yeri kanal alt çizgisinde.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri