Çin Ukrayna'ya gitmeyin deyip gorevlilerini geri cekmedikce bütün dünya çeksin bir halt olmaz, Rusya bile personelinin hepsini çekmedi ukraynadan ne yapacak cinle kendi gorevlilerinemi bomba atacak adamlar.
Çin Ukrayna'ya gitmeyin deyip gorevlilerini geri cekmedikce bütün dünya çeksin bir halt olmaz, Rusya bile personelinin hepsini çekmedi ukraynadan ne yapacak cinle kendi gorevlilerinemi bomba atacak adamlar.
Şu anda flight24 dan baktım. istanbul moskova uçuşu ukrayna üzerinden yapılıyor eğer bir sıkıntı olsa hava sahasını kullandırmaya izin vermeyebilirdi Ukrayna zaten alternatifi olan bir rota da var direk karadenizin rusya üzerinden Moskova ya ulaşabileceği.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rusya'nın ülkesini işgal edeceği iddiasına dair 'kanıtların' paylaşılmasını istedi. Zelensky, 'kanıtları görmediğini' ve ilgili haberlerin panik yarattığını söyledi.
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre; Putin, Biden a Ukrayna yı işgal konusunda bile bile neden önceden yalan bilgi verdiğini anlamadığını söyledi.
Şu saatten sonra en güzel ters köşe Zelezsky -Putin Anlaşması olur...
Bir medya haberi daha aşağıda
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Bakan Şoygu ve General Gerasimov'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldım” dedi.
Haberin Devamı
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, NATO'nun Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi azaltma çabalarının bir parçası olarak, Rusya'nın Başkenti Moskova'da mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir araya geldi. İkili görüşmesinin ardından Moskova'daki İngiliz büyükelçiliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Bakan Wallace yaptığı açıklamada, görüşme sırasında Rusya'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldığını belirterek, "Görüşmede, Ukrayna'nın işgali durumunda hem Ukrayna hem de Rusya'daki insanlar için meydana gelebilecek trajik sonuçlar konusunda açık oldum. Bakan Şoygu ve General Gerasimov'dan Ukrayna'yı işgal etmeyeceklerine dair güvence aldım. Rus hükümetinin sahip olabileceği endişeleri ele almanın bir yolu olarak diyalog çağrısında bulundum" dedi.
“GÖRÜŞME DAHA İYİ BİR ATMOSFERE YOL AÇTI”
Bakan Wallace açıklamasında, “Görüşmenin Rusya ile daha iyi bir atmosfere yol açtığına inanıyorum" ifadesini kullanarak, "Gerginliği azaltmak için elimizden gelen her yolu arayacağım" dedi. Ukrayna'nın geleceğini ve ittifaklarını seçmesine izin vermenin önemini vurgulayan Wallace, "Bu seçim hakkı, hem Rus hükümeti hem de Batı hükümetleri tarafından 1970'lere kadar uzanan uzun yıllar boyunca imzalanan çok sayıda anlaşma ile desteklenmiştir" dedi.
Öte yandan, Bakan Wallace, Rusya'nın Avrupa'da bir savaş başlatması halinde, Rusya'nın "uzun vadeli izolasyon ve ekonomik yaptırımlara" maruz kalacağını belirterek, "Rus işgalinin etkisi Rusya'nın batı dünyasındaki konumu üzerinde uzun vadeli sonuçlar oluşturacaktır" dedi.
Sanırım yumuşama havası var, guzel bir haber gibi geldi bana.
Bence ABD veriyor korkuyu ulklere ve sonra da alttan hisse yatırımcıları piyasalardan topluyor hisseleri.
Savaş çıkarmak öyle kolay bir iş değil bir kere. Çoğu ulke bundan zarar görür. Heleki Rusya gazı keserim diyor Avrupa ya, düşünün bir kere Avrupa nin gazının kesildiğini. Avrupa karanlığa gömülür mü, bence çok etkilenir.
Gaz ve petrol satan ulkelerde krize girer aynı zamanda(gelirleri bitecek bir anda) aynı zamanda Avrupa ambargo yapariz diyor Rusyaya (hem Rusya ağır ekonomik buhrana girebilir, hemde Avrupa kendi ayağına sıkacak gazı alamayacak).
Bu sonuçlar sonrasında Avrupanin ticareti durma noktasına gelebilir. Çünkü gaz ve petrolün çoğunu Rusya sağlıyor Avrupaya.
SAVAŞIN SONUCU ÇOK BÜYÜK OLABİLİR, SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLABILIR VE BUNA KIMSE HAZIRLIKLI DEĞIL. DOGALGAZ VE YAKITIN KESILMESI AVRUPANIN TICARETINI EN DÜŞÜK SEVIYELERE KADAR INDIREBILIR. YANI SONUÇLARI ÇOOOK BÜYÜK OLABİLİR
Bu sonuçlar kısacası tum dünyayı etkileyecek bir durumu da ortaya çıkarıyor. Hem ABD, hem Avrupa, hem Ukrayna bu sonuçları kesinlikle istemez ve bu durumu bir şekilde çözmeye mecburlar. Çözmek zorundalar.
Ama ben, ABD nin ve Avrupa nin tiyatro çevirerek piyasalara korku verip sonrada hisse topladiklarini düşünüyorum. Hisse toplamak için çok güzel bir yol.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
ABD sürekli haber pompalayıp panik yaratıyor, bir şeyler ters gidiyor. Ukrayna'da insanlar normal hayatlarına devam ediyorlar ve haberler bu kadar yoğun değil.
Amaç zaten Ukrayna'nın Rusları durdurması değil olası işgal sonrasında Afganistan benzeri bir gayri nizami harp ile bataklığa saplaması. ABD özellikle Rusya'yı saldırmaktan başka çare bırakmayacak şekilde provake ediyor, sonrasında da bir işgal olması halinde gayri nizami saldırılarla askeri olarak yıpratırken diğer yandan da ekonomik olarak boğazlayacaklar. Bu sayede Rusya'ya hem verilebilecek azami hasarı verirken hem de gelecekteki bir ABD, Çin kapışmasında da Çin'e omuz verebilecek bir konumda olması engellenecek. Buradaki niyet Ukrayna'yı kurtarmak ya da korumak asla değil aksine Rusya'nın saldırmasını sağlamak. Öyle olmasaydı bu tuzağın farkında olan Rusya şimdiye kadar çoktan saldırırdı.
Who, baby, Who Will Save The World?
Savaş falan yokki ortada ABD li kitapsizlar gerçekten savaş cikacak olsa Putin'e cumartesi görüşmeye neden ısrar etsinler. Putin zarfı atiyir hadi pazartesi goruselim diyor ama biden tarafı yokki illa cumartesi yok pazartesi olsa piyasalar karışacak.
Cuma yaptıklarını hafta içi yapamazlar dotleri yemez anca cuma kapanışta silkele temizle haftaya kötu beklenti ile başla sornada ralli ve global hırsızlar milleti soysun ne güzel dünya valla be.
Bence abd bilerek spot ışıkları rusya üzerine çeviriyor ki rusya hareket edemesin
Yer İmleri