Sayfa 593/1001 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    iyi o zaman..gidip bakalım..
    Ben de onu düşünüyorum, altınları vatandaşın görmesi lazım.

Boyalı değil damgalı som altın olması gerekir, öne gerçek iç tarafa sahte de olmamalı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Telekom ücreterinde çok zam yapamadılar taahhütler var, devletin de orada hissesi az, alacağını zaten ÖTV ile alıyor.

taahhüdünü itirene geçiriyorlar 90 tl lik tv ve internet paketini 1. yıl 185 2. yıl 200 olarak güncelleyip geçirdiler bugün
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ben de onu düşünüyorum, altınları vatandaşın görmesi lazım.

Boyalı değil damgalı som altın olması gerekir, öne gerçek iç tarafa sahte de olmamalı.
    sahte de olabilir ..sorun yok..

4.  Alıntı Originally Posted by steve_harris Yazıyı Oku
    baskan purchasing power parity diye bisi de var.

yani tamam norvec'in kisi basına geliri 70.000 dolar ama hayat orda gercekten pahalı. 4 kisilik bir ailenin Şubat 2022 rakamlarına göre kira hariç ortamalama yaşam masrafı 62.000 lira. Kiralar'da bu websitesine göre İstanbul (ki Türkiyenin en pahalı şehri)'dan 338% daha pahalı.

Family of four estimated monthly costs are 62,400.69TL (40,899.69kr) without rent (using our estimator).
    A single person estimated monthly costs are 17,156.22TL (11,244.81kr) without rent.
    Oslo is 213.13% more expensive than Istanbul (without rent, see our cost of living index).
    Rent in Oslo is, on average, 338.50% higher than in Istanbul.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Oslo
    bir de hergün Türkiye'dr işyerine gelip gitme yol parasınıda eklersek baya masraflıymış.

5.  Alıntı Originally Posted by sniper~ Yazıyı Oku
    Ukrayna Üniversitelerinden bağlanan kadın akademisyenlerin hepsi Türkçe biliyor . Enteresan geldi bana.
    Herhal hepsinin Türk sevgilisi falan var.
    daha 200 sene evveline kadar istanbul tarafından idare ediliyordu, hürrem sultan ukraynalıydı mesela.. ama kırım hanlığının osmanlıyla ilişkisi özel bi ilişkiydi, boyun eğdirmeye dayalı değildi, ittifak ilişkisi şeklindeydi, hatta kırım hanının itibarı öyleydi ki osmanlı sarayında, kırım hanı devlet-i ali"nin 2.başkanı gibi bi nüfuzu vardı

sen ukraynalı akademisyen olsan, fransızca mı öğrenmeyi tercih ederdin, türkçe mi ? hangisinin senin akademik kariyerine daha fazla katkısı olacağını düşünürdün ??

6. Roma İmparatorluğu enflasyon yüzünden batmış dün haber vardı. İmparator ferman yayınlamış.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tavan_...r_Ferman%C4%B1

Tavan Fiyatlar Fermanı (Latince: Edictum (Diocletiani) De Pretiis Rerum Venalium), MS 301 yılında Diocletianus tarafından çıkartılan bir nevi fiyat kontrol yasası. Ferman bir çok ürün için tavan fiyat belirlemiş ve bu fiyatların aşılması halinde ölüm cezasına varan yaptırımları yürürlüğe sokmuştur. Ferman, Üçüncü Yüzyıl Krizi dahilinde ortaya çıkan enflasyonu durdurma amacı gütmekteydi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    şahsen doların 12 ye yakın,belki hafif altına sarkarak dip yapmasını beklerim.

baz senaryomda doların yeri bu...

8. Birazdan yine gerisin geri sararsa yüzde 1+ şaşırmam..

Sayfa 593/1001 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •