Sayfa 126/993 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,051
     Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku

özeti şu, halka açık olan kısımların %40 civarı yabancıda.

toplam piyasa değeri üzerinden değildir.
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    halka arz oranları piyasa değeri üzerinden hesaplanır

halka arz ne ? kafayı sıyırttık . takas oranları

takas oranları toplam piyasa değeri üzerinden hesaplanır. halka açık olmayan kısım da dahil
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST'in halka açık olan artı olmayan kısımlarının toplam piyasa değeri 1.5 trilyon TL civarında. Bu da 110 milyar dolar eder kabaca. Halka açıklık oranı %33 olduğuna göre borsada işlem gören hisselerin ederi 36 milyar dolar oluyor. Yabancı oranı %39 olduğuna göre, yabancıların elindeki hisselerin toplam ederi 0.39x36=14 milyar doları ancak buluyor. Küresel bazda bu rakam tırışkadan yani çok cüzi bir rakamdır. Pratik açıdan bakarsak yabancı yatırımcının borsada olmadığını varsayabiliriz. Kontrol artık yerlilerle robotların elindedir BİST'te.

Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yurt içinden borçlanırsa hiçbir faydası yok. Yurt içi döviz likiditesi 1 milim oynamaz.

Yurt dışından borçlandığında bu yeni ve taze para yurt içi döviz likiditesini yükseltir.

Ayrıca yurt dışından borçlanıldığında bu borç ile vadesi dolan yurt dışı borçlar kapatılabilir (roll edilir).

Yurt içinden borçlanma yapılırsa ve bu para vadesi gelen yurt dışı borçlanmaların finansmanı için kullanıldığında yurt içinde zaten eksi olan döviz likiditesi tam çöker. Tcmb rezervleri de şu an bulunduğu eksi değerlerden daha da fazla eksi bölgelere gitmesi gerekir. (ki bu belirli bir limitten sonra mümkün değildir.)

O nedenle devlet yurt dışından para getirene yüksek faiz (ödül) yurt içinde döviz tasarruf edene de ceza şeklinde bir uygulamaya gidiyor. Zira yurt içindeki döviz zaten devletin elinde. Tcmb'ye swaplanıyor ve Tcmb rezervi olarak karşımıza çıkıyor.O nedenle o dövizi borç olarak alırsa swapla ve ZK ile topladığını da geri vermesi gerekebilir.Yani sağ cepten sol cebe göndermekten farksız bir işlem.

Umarım anlatabiliyorum.
    Iyide biz salakmiyiz paramizi %1 den yurticinde tutuyoruz. Bizde cikaralim paramizi yurtdisina oradan %7.5 versinler

Eurobond da minimum 100K onu biliyorum sukuk ise kurumsal sirketler toplamis yada ulkeler. Yani 100K dan az parasi olan %1 iceride kalacak. Zenginler eurobond a mi koyacak? Sistem bu heralde

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Akıllı olanların bir kısmı onu kasaya kitledi ...Bir kısmıda benim gibi madem sistemde duracak bari getirisi olsun diye birilerinin elindeki eurobond satın aldı...Kefen parasınıda cebine koydu...
    Yalniz eurobond iyi guzel ama vergisi yuksek cikmiyormu?

Eminim zenginler eurobond un vergisini vermekten kacinmistir bir yolu vardir kesin

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Tarkan yeni şarkısı ‘Geççek’i yayınladı: Geldiği gibi gitçek, her şeyin sonu var bu çile de bitçek

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/mag...=alt_surmanset
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Cin çıkartırken ölen Özge’nin eşi: Dua okuyarak 100 kere oklavayla vurdum

Ankara'nın Keçiören ilçesinde kendisini 'hoca' olarak tanıtan Erdal Kaya'nın tavsiyesi ile cin çıkartma seansında psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen eşi Özge Nur Tekin'i sırtına 100 kez oklava ile vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Selçuk Tekin duruşmada, sanık Kaya'nın kendilerini yönlendirdiğini belirterek, "Eşimin sırtına, kalçasına ve baldır kısmına 100 kere oklava ile dua okuyarak vurdum" dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...gozdenkacmasin

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Altın aylar sonra $1900 ı geçmiş, $1901 civarı şu an.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ahalinin işi zor, orta büyüklükteki dükkânlara 3 ilâ 5 bin gayme cereyan parası gelmiş, benim burada.
    Ayvanın turpların büyükleri heybede.!!!
    Daha yolun başındayız.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8. Geççek,geççek bu günlerde geççek....ben demiyom Tarkan diyor....https://www.youtube.com/watch?v=R6gSMSYKhKU

Sayfa 126/993 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •