biraz önce bilanço geldi..
2021 net kar 15.2 milyar tl
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bence cok cok iyi.
Hisse basina 6.08 TL.kar.
Bir anlamda bir yillik kar'la 6 tane KCHOL almak gibi.
Sirketin teamulune uygun olarak, % 25 nakit kar payi verse 1.5 TL. brut kar payi yapar.
Kalan %75 lik kar da bilancoyu buyutur benim 60 TL.lik hisse piyasa deger beklentim, 90 TL.ye cikar.
Su donem icin, bence TL. baglamak icin en saglam liman KCHOL.
Eger olursa secim sonrasini da bi dusunun derim.
Kar hayırlı olsun.Devlet gibi şirket.![]()
tüm bist içinde favori hissem kchol..Tüm Türk ekonomisinin en iyi gösterge kagıdı bence.
ardından eregl ve sise (veya isctr) geliyor en beğendiğim hisseler olarak..
kchol akıllı yatırımlarla daha gayet iyi pozisyonlandırdı kendini..elektrikli dünya konusunda hazırlıklı..
diğer yeni teknolojiler konusunda da biraz daha akıllı yatırımlarla ilerlemeli, özellikle havacılık (üretim) ve çip konusu..bu çip konusunda el atarsa ancak kchol atar.. bu konuyu çözmeli.. bir semiconductor fabrikası 2-3 milyar dolar ve belki biraz daha yüksek maliyetlerde.. ama yapılmalı..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bilanço iyi denilebilir. Son çeyrekte dolar bazında satışların artması olumlu. Aynı şekilde, brüt kârın, FAVÖK'ün dolar bazında korunması veya artması olumlu.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Iki cocuklu bir aile dusunun.
Baba hayal kuruyor.
Soyle bir arabamiz olsaydi diye basliyor anlatmaya.
Oglan, ne guzel olurdu baba diyor, ben senin yanina otururdum.
Kiz atliyor hemen, sen cocuksun, arkada annenle oturacaksin, anne oradan ne munasebet ben babanizin yanina siz iki cocuk arkaya filan derken tartisma buyuyor, nihayet baba patliyor, inin lan arabadan..!
Biz de o hesap hayal kurduk hanimla.
Gerci Demiroren kimseye su vermez ama bize on milyon TL. ciksa dedik.
Hanim diyor ki, once gelecegi emniyete almak lazim.
Ne ev ne dukkan ne arac ne tekne.
Hanim dediki ilk once 5 Milyonluk KCHOL alirdim.
Demek ki her yil en az %40 yapmasi bosa degil bu kadinin..![]()
KCHOL'un nakit kar payi dagitma oranlari.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=KCHOL
Buradaki rakamlara gore %15 dagitsa, brut 90 kurus eder.
Bakalim ne dagitacak.
Yer İmleri