Sayfa 32/125 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon
Arama sonucu : 995 madde; 249 - 256 arası.

Konu: BIMAS - BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.

1. Kap haberi.
    "30 Ekim 2021 tarihli KAP açıklamamızda Rekabet Kurumu tarafından Şirketimizin de dahil olduğu beş zincir market ve bir tedarikçi şirkete idari para cezası verildiği duyurulmuştu.
    Şirketimize iletilen para cezası, %25 erken ödeme indiriminden faydalanılarak 718.596.896 TL olarak 17 Şubat 2022 tarihinde ödenmiştir. Şirketin sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenecek olan 31.12.2021 tarihli mali tablolarında ilgili para cezası tutarında karşılık ayrılacaktır.
    Cezanın ödenmesi veya Şirket mali tablolarına yansıtılması cezaya konu suçlamaların kabul edildiği anlamına gelmemekte olup, cezanın iptaline ilişkin ilgili mahkemede yasal süre içinde dava açılacaktır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
    Cezayı %25 indirimli ödemişler.

Şu hisse fiyatı çöksede talan etsek edasında kurnazlar. Tabi ortam her şeyi ile müsait olunca böyle oluyor. Kim ne derse boş, kurbanlık koyun gibi beklenecek.
    Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
    Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...

3. Bugünü ve geçmişi bi kenara bırakıp geleceğe bakalım.
    Bim'den tamamen çıkıp, dolara geçmek, önümüzdeki 5 yıl için akıllıca bir karar olur mu sizce? Görüşlerinizi rica ediyorum.
    Not: Şu an Bim de zararım yok, kardayım. Kağıt değiştirmeyi de düşünmüyorum. Ya Bim, ya $ olarak seçim yapacağım.
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

4.  Alıntı Originally Posted by ESLU Yazıyı Oku
    Bugünü ve geçmişi bi kenara bırakıp geleceğe bakalım.
    Bim'den tamamen çıkıp, dolara geçmek, önümüzdeki 5 yıl için akıllıca bir karar olur mu sizce? Görüşlerinizi rica ediyorum.
    Not: Şu an Bim de zararım yok, kardayım. Kağıt değiştirmeyi de düşünmüyorum. Ya Bim, ya $ olarak seçim yapacağım.
    Dolar bazında bim son birkaç yıldır mokoko. Sürekli düştü. Bundan sonra nasıl olur bilemeyiz tabi ama dolar bu sekil primlenecekse vah ülkemizin haline. Ben seçim sonrası bir iktidar değişimi ve ardından 2001 - 2008 benzeri bir bahar havası esmesini bekliyorum. Avrupa ile yakınlaşma, ılımlı ortam ve akpnin dağılarak yeni ve pozitif bir siyasi ortam bekliyorum. Şu an elimiz kolumuz bağlı en kötüsünü yaşıyoruz belki de. Faiz artmalı iken inadına düşürdüler. Durduk yere herşeyin fiyatı uçtu gitti. Canları sıkıldıkça her boka el koydular, ceza kestiler. Yandaşlara ihaleler, vergi silmeler falan... Yeni iktidar sadece merkezi bağımsız bıraksa bile böyle bir dolar devalüasyonu uzun süre görmeyiz. Bu sebeplerden karını düzenli artıracak olan bimde kalırdım ben. Ya da enflasyonist ortamda mülk alır TL borçlanırdım.

5.  Alıntı Originally Posted by ESLU Yazıyı Oku
    Bugünü ve geçmişi bi kenara bırakıp geleceğe bakalım.
    Ya bim ya dolar tercihinden ziyade farklı bir sektör kağıdı da seçebilirsiniz.
    Dolar bazlı olarak yıllar içinde değerlenen temettü veren hisseler var. Endeksin düşüş zamanları bunlar alınabilir.
    Ereğli, froto gibi.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by bozoes26 Yazıyı Oku
    Dolar bazında bim son birkaç yıldır mokoko. Sürekli düştü. Bundan sonra nasıl olur bilemeyiz tabi ama dolar bu sekil primlenecekse vah ülkemizin haline. Ben seçim sonrası bir iktidar değişimi ve ardından 2001 - 2008 benzeri bir bahar havası esmesini bekliyorum. Avrupa ile yakınlaşma, ılımlı ortam ve akpnin dağılarak yeni ve pozitif bir siyasi ortam bekliyorum. Şu an elimiz kolumuz bağlı en kötüsünü yaşıyoruz belki de. Faiz artmalı iken inadına düşürdüler. Durduk yere herşeyin fiyatı uçtu gitti. Canları sıkıldıkça her boka el koydular, ceza kestiler. Yandaşlara ihaleler, vergi silmeler falan... Yeni iktidar sadece merkezi bağımsız bıraksa bile böyle bir dolar devalüasyonu uzun süre görmeyiz. Bu sebeplerden karını düzenli artıracak olan bimde kalırdım ben. Ya da enflasyonist ortamda mülk alır TL borçlanırdım.
    İktidar değişimi olursa BİM bu kadar hızlı büyümeye devam edebilir mi? Ben çok emin değilim. Şu an hükümetle mesafeleri var gibi görünselerde ben öyle olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme : emregunes; 18-02-2022 saat: 21:01.

7.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    İktidar değişimi olursa BİM bu kadar hızlı büyümeye devam edebilir mi? Ben çok emin değilim. Şu an hükümetle mesafeleri var gibi görünselerde ben öyle olduğunu sanmıyorum.

İlk palazlandiklarinda hepsi birbirine sarılarak büyüdü. Fetöculer, o zaman cemaat deniyordu tabii, bimden başka market bilmezlerdi. Para Yahudi sistemi gibi hep içerde döndü. Akpsi, yandaşları, fetosu hep birlikte büyüdü. Ama o günler geride kalıyor yavaş yavaş. Artık hiçbirinin birbirine ihtiyacı kalmadı. Bim de kendi kitlesini buldu. İktidar değişse de şu an çok iyi yönetilen bir şirket olduğu için etkilenmez bim. İleride online markete de asılarak daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Tabii ki bimden daha potansiyelli şirketler de var. Yatırım yapmak için değerlendirilebilir. Tabii çok iyi araştırmak lazım. Ben f/k düşük, bilanço geliyor, teknoloji şirketi büyüyor çeşitlilik olsun diye arda yazılıma atladım.
    8 idi maliyet 9.40 larda satmadık şimdi 5.80. Bedelli patladi içimizde. Özetle büyüme de önemli ama güven, sağlamlık ve patronu es geçmeyelim. Sadece f/k pd/dd ile olmuyormuş bu işler maalesef

8.  Alıntı Originally Posted by bozoes26 Yazıyı Oku
    Düşüncelerinize katılıyorum, onun için yıllardır dolar yerine Bim de sabrettim. Fakat eğer 2023 seçimlerinde değişim olmazsa, Bim için artık 5$ seviyeleri bile hayal olur kanaati oluştu bende.
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

Sayfa 32/125 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •