Sayfa 136/993 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

Ben bu üst düzey askerlere çok kızıyorum,yahu amerika dedi diye 1980 de darbe yaptılar demokrasinin canına okudular,tarihte en fazla imam hatip lisesi kenan evren zamanında açıldı.Bu dincilerin yolunu bunlar açtı.Bu dincilerin hepsi zamanında ilim yayma cemiyeti adı altında yapılan faaliyetlerin getirdiği ürünler.E bu cemiyetin başında kim var emekli bir paşa.E fetö bu kadar orduya yerleşene kadar bunca insan nasıl oldu da olaya uyanmadı tepki koymadı.Hep karışık kuruşuk işler.Atatürk zamanında kuralı koymuş ya üniforma ya siyaset demiş,kurtuluş savaşı verirken meclisi açık tutmuş başkomutanlık yetkilerini almak için günlerce mecliste uğraşmış o bilmiyormuydu darbe yapmayı.Asker siyasetten uzak dursun ,yoksa işi çok bozuyor yanlış işler yapıyor.1980 darbesi bizi 100 yıl geri attı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,091
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ben bu üst düzey askerlere çok kızıyorum,yahu amerika dedi diye 1980 de darbe yaptılar demokrasinin canına okudular,tarihte en fazla imam hatip lisesi kenan evren zamanında açıldı.Bu dincilerin yolunu bunlar açtı.Bu dincilerin hepsi zamanında ilim yayma cemiyeti adı altında yapılan faaliyetlerin getirdiği ürünler.E bu cemiyetin başında kim var emekli bir paşa.E fetö bu kadar orduya yerleşene kadar bunca insan nasıl oldu da olaya uyanmadı tepki koymadı.Hep karışık kuruşuk işler.Atatürk zamanında kuralı koymuş ya üniforma ya siyaset demiş,kurtuluş savaşı verirken meclisi açık tutmuş başkomutanlık yetkilerini almak için günlerce mecliste uğraşmış o bilmiyormuydu darbe yapmayı.Asker siyasetten uzak dursun ,yoksa işi çok bozuyor yanlış işler yapıyor.1980 darbesi bizi 100 yıl geri attı.
    Bide özal var onların yokuylan devam etti

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Çok haklısınız ! Büyüklerimiz boşuna ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER dememişler.

Her meslek grubunun üst düzeyleri çok mühimdir. İyi şeyler de kötü şeyler de onların kontrolünde olmaktadır. Misal ; Tabiplerin son yıllarda yaşadıklarının gerçek sorumlusu yine bir tabip değilmi ?

4. Yüksek rütbeli olmasa da akrabalarımdan 4 subay vardı. Hepsinin maddi ve manevi durumu 1980 den sonra iyileşmedi. Yani Ülke yönetimini ele geçiren evren ; askerlere iyi gelmedi.

Kıyıda köşede kalmış gibi görünen, ön planda olmayan bazı meslekler sessizce ( halk durumu iyileşen mesleklere akın ettiğinden ) yürüdü gitti. Mesela hukukçular.... mesela tarım , ziraat gurubu. mesela , kadastro çalışanları vb.

Valla işin aslına bakarsanız ben bizdeki gidişatın politikaların da kişilerin çok etkileyebileceği şekilde oluştuğuna pek inanmıyorum.Orda çok daha derin dengeler sözkonusu oluyor.Doktorların başına gelen okumuş tüm insanların başına geldi,bir politika planlandı herkesi benzer maaşlara çalıştıralım dendi.Bunun neden yapıldığı konusunda da fikirlerim var da konu çok uzar.Doktorlar önemli değil uzun süredir plan cehalete övgü şeklinde ,e bu bizi batırır derseniz belki de plan odur derim))))))))

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bakın bu adam yıllar önce yazdı herşeyi.Cem gürdeniz zamanında bu kitabı okusaydı makale falan yazmasına gerek kalmazdı.Da zaten o da her şeyi bilir,işler az bişi kendine dokununca elbet yahu o işler öyle değil demeye başladı.
    O paşa,Emekli olana kadar kimin maşası imiş.!.?
    Asıl bu soruya yanıt versin..
    Bu tür adamlar ( cem gürdeniz ) için çok şey söyler, yazarım da, Adliyelerde vakit geçirmek istemiyorum..!!
    Kısaca; Diktirsin gitsin.!!

Yahu bizim sağlık bakanlığını yıllardır bilirim,ankarada okudum yıllarca o şehirde yaşadım.Akp geldiğinde sağlıkta dönüşüm adında bir projeye bodoslama daldı.Yahu o bakanlık çok köhnedir hantaldır asla o kadar kapsamlı bir program o kadar kısa sürede o bakanlıkta planlanamaz.Recep akdağın elinde çok kapsamlı bir plan vardı dehşetli kapsamlı dehşetli itinayla hazırlanmış bir plandı.O plan adım adım uygulandı,amaç sağlığın özelleştirilmesiydi.Benin aklıma takılan o plan yurtdışında zaten pek çok ülkede uygulanmış sonuçları belli bir plandı,o planı uygulamaya akp kime ne zaman söz verdi.Neden o planı uygulanacağı sonuçları ile halka açıklanmadı tartışılmadı.

Recep akdağa ben hiç kızmıyorum,neticede o bir memur bu iş için görevli,olayı belli,meslektaşları gözünde ne hale geleceğini bile bile o işi yaptı.Şu anda çoğu meslektaşımın gözünde saygınlığı falan yoktur.Ama bu adamlar önemli değil ki bunlar çıkıyor rollerini oynuyorlar bu planları hazırlamak uygulama kararı almak falan asla bunlarla alakalı işler değildir.Bunların eline plan veriliyor,hadi git uygula deniyor olayları o kadar.

Sayfa 136/993 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •