Bu arada faizler hýzla düþüyor cuma aldýðým oranlar Akbank 18.50 ykb 18.25 qnb 18.50 ,alternatif 19.50, halk 17..75 ,HSBC ilk müþteri 19.75 vardý..bu oranlar ile þu vadeli yerine kkm daha avantajlý konuma geçiyor bence ..
Bu arada faizler hýzla düþüyor cuma aldýðým oranlar Akbank 18.50 ykb 18.25 qnb 18.50 ,alternatif 19.50, halk 17..75 ,HSBC ilk müþteri 19.75 vardý..bu oranlar ile þu vadeli yerine kkm daha avantajlý konuma geçiyor bence ..
teþekkürler.
%20 üzeri faiz kalmadý gibi.
Bankalarda kredi talebinin düþmesi buna neden oldu. Bu yüksek enflasyon ortamýnda faiz yükselmelidir.
Alým gücünün korunmasý lazým. Acý reçete denen þey eksi reel faiz olsa gerek.
Ülke zengin/fakir turiste cennet oldu. Dýþarýda tek kiþilik en pahalý yemek 10 euro'yu geçmiyor.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Trade shark selamlar. TL de olanlar için bu garip durumda ne önerirsiniz?
Enflasyon bu haldeyken þu faizlere baðlamak insani gerizekali hissettiriyor.
Bizi bu duruma düþüren bankalarý allaha havale ediyorum. Koca koca sanayi kuruluslarinin edemedegi karý tefecilikle rekor ustune rekorla ediyorlar.
Yürüyüþ mesafesinde terkedilmiþ onlarca araba var bunlar da mazot pahalý diye býrakýp unutmuþlar galiba .
20 aralik ta yapilan duzenleme bankalari kurtarma operasyonudur , batik kredileri yerine koymalari lazim ,
Tek bir ürüne yatýrmak her zaman yanlýþtýr. Beklentiye göre dolarize olan da var, keyfine göre altýn, kripto, yabancý temettü hissesi , yurtdýþý gayrimenkul vb. Dikkat edin hepsi dövize endeksli
Ama öyle bi zamana denk gelindi ki ABD enflasyonu bile %7,5 , keza UK ve Almanya %5'lerde.
Dolar bazýnda %7 veya TL bazýnda resmi enflasyon oraný %48'in üzerinde kazanamadýðýmýz sürece her türlü tersteyiz.
90'lý yýllarda gazetelerde yeþil dinozor ile tasvir edilen o enflasyon canavarý artýk her ay sonu cebimize el atýp "harcamadýðýn paranýn süresi doldu, alým gücünü düþürüyorum" deyip komisyonunu kesmeye devam ediyor.
Geçiþ döneminde olduðumuzu varsayýyorum.
Syg...
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri