Sayfa 46/708 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 361 - 368 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Kontrolm. Son güncel durum: Güncel fiyat 116.800 Tl

-F/K : 54

-PD/DD : 22.4

-Defter Fiyatı: 5.1 TL

-Hisse Borsa Fiyatı: 116.8 TL

-Döviz Durumu: +56 milyon

-Borsa Piyasa Değeri: 4.4 milyar Tl

-Son yıllık kar marjı: 70-80 milyon tl civarı

-2020 halka arz fiyatı 6.90 TL

-Zirve fiyatı 138 tl
    Son 2 yılda hisse fiyat artışı %2000
    (20 kat)

-Güncel fiyatı 116.8 tl
    Son 2 yılda hisse fiyat artışı %1692
    (16 kat)
    --///
    6.9 tl den halka arz olmuş, 1.5 sene önce
    1.5 yılda 116 tl ye 17 katına çıkarmışlar
    Defter değeri de 5 tl
    Ben de Deva artmıyor, bizi ömür törpüsü etti hem de borsamızın en güçlü 5 bilançosundan biri diyince, hurrra bana kızıyosunuz ama ama son 3 yılda 7 kat arttı diye)
    Buyrun ne hisseler var, 5 tl defter değeri son 1.5 yılda 17 kat artmış
    Deva nın artışı bunun yanında soğan cücüğü, dış kapının mandalı
    Şimdi o zaman o hisseyi alsaydın diyecekseniz, hiç yazmamışım varsayın))

Yatırım tavsiyesi değildir
    Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
    temel reis deva 10 kat gitti bu gidişte sen yoktun geldin 35 den aldın 1 yıldır taşıyorsun bağırıp duruyorsun zamanı gelince bu hisse yine 4-5 kat gidecek bu gidişinde de yine sen olmayacaksın 35 TL den aldın 1 yılda taşıdın hissenin ilk yükselişinde lanet gelsin deyip 36 TL den satacaksın.

2. Depocunun bilançosu geldi 2021 çeyreksel bazda satışlar şu şekilde gerçekleşmiş
    2021-1 ciro 5.789.000.000 TL
    2021-2 ciro 5.819.000.000 TL
    2021-3 ciro 6.592.000.000 TL
    2021-4 ciro 8.014.000.000 TL
    depocunun son çeyrek cirosu 2021 yılı ortalamasına göre % 32,12 artmış 3.çeyrek ile 4.çeyreğe göre kıyasladığımızda % 21,58 artmış yurt içi satışlardaki artış için bir fikir verebilir tabi bu artışın içerisinde son çeyrek piyasada bulunamayan ürünlerin yerine (çoğunluğu ithal ürün) bunların yerine yerli üreticilerin ürettiği ürünler satıldı burada ne kadar kayma oldu bilmiyoruz kaymanın deva lehine olduğunu düşünüyorum onu da dipnot olarak düşünmek gerekir.

3.  Alıntı Originally Posted by kontraatak Yazıyı Oku
    Depocunun bilançosu geldi 2021 çeyreksel bazda satışlar şu şekilde gerçekleşmiş
    2021-1 ciro 5.789.000.000 TL
    2021-2 ciro 5.819.000.000 TL
    2021-3 ciro 6.592.000.000 TL
    2021-4 ciro 8.014.000.000 TL
    depocunun son çeyrek cirosu 2021 yılı ortalamasına göre % 32,12 artmış 3.çeyrek ile 4.çeyreğe göre kıyasladığımızda % 21,58 artmış yurt içi satışlardaki artış için bir fikir verebilir tabi bu artışın içerisinde son çeyrek piyasada bulunamayan ürünlerin yerine (çoğunluğu ithal ürün) bunların yerine yerli üreticilerin ürettiği ürünler satıldı burada ne kadar kayma oldu bilmiyoruz kaymanın deva lehine olduğunu düşünüyorum onu da dipnot olarak düşünmek gerekir.
    burdan yapacağımız hesabın (deva q4 tahmini) üzerine, şunlar eklenebilir:
    1-devanın ihracatının geçmiş yıllarda daha büyük kısmı Q4te olurdu.
    2-belirttiğiniz şekilde yerlilerin pozitif ayrışması konusu var
    3-selçuk ecza bir önceki çeyreğe göre kendi stoklarını %9 artırmış. yani, ilaç firmalarından alımlarınınn bir kısmını stoğa atmış (son 3 ayda geçmiş trendin üzerinde alım ve stok yapmış. bkz 9 ve 12 ayların stok rakamları)..
    4-selçuk, bu sene TL pazar payını %41.5ten %40a düşürmüş (bkz selçuk faaliyet raporu sayfa 12).. yani; pazar, selçuktan da hızlı büyümüş.

bunların hepsi tahmin rakamını az veya çok lehte etkiyebilecek konular...

aklıma gelen bunlardır. lehte veya aleyhte bir başka olay olduğunu düşünen ortak varsa, burdan bildirise memnun oluruz. cuma günü açıklanacak vergi bazlı gelir tablosu merakımızı giderecek. az gün kaldı.

4. Bugün yatırımcı ilişkilerini aradım. Bioteknoloji binası bitmiş, Mart sonuna kadar taşınma bitecekmiş. Onkoloji kapasite artış yatırımı da devam ediyor, 2023 ilk çeyrek planlanmıştı, plana uygun devam ediyormuş.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Kısa vadeciler ve kredide olanlar satıyor ama hacım düşük.Seans sonunu görelim bakalım, bilanço beklentisi ne kadar guclu. 1 milyarın altı bilanço,sanmıyorum ama, hayal kırıklığı yaratır. YTD dir,kendi dusuncelerim

6.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Kısa vadeciler ve kredide olanlar satıyor ama hacım düşük.Seans sonunu görelim bakalım, bilanço beklentisi ne kadar guclu. 1 milyarın altı bilanço,sanmıyorum ama, hayal kırıklığı yaratır. YTD dir,kendi dusuncelerim
    sevgili PEJ ortağım zaten cepte 542 yokmu?4ç hiç bir şey yapmamış olsa bile kur farkı 450 yazmazmı sence?o halde 1 milyar zaten cepte,ilgilenmemiz geren üstü yani 4ç ne yaptı diye düşünüyorum 4ç 300 gelmeli totalde 1300 beklemekteyim,sevgiler saygılar ....ytd

7.  Alıntı Originally Posted by kutupbaşı Yazıyı Oku
    sevgili PEJ ortağım zaten cepte 542 yokmu?4ç hiç bir şey yapmamış olsa bile kur farkı 450 yazmazmı sence?o halde 1 milyar zaten cepte,ilgilenmemiz geren üstü yani 4ç ne yaptı diye düşünüyorum 4ç 300 gelmeli totalde 1300 beklemekteyim,sevgiler saygılar ....ytd
    böyle yüksek bir rakam olursa, şaşırmayhalım. döviz pozisyonunu bozmadıysa, 1 milyarın epşey üzerinde bir rakam göreceğiz. şirketi tanıdığım kadarıyla da (ve şirketind e beyanı) bilanço aktifinde döviz taşımaya devam edecek (ta ki ihracatın ithalatı karşılama oranı %90-100 gibi seviyelere çıkana kadar).

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bugün yatırımcı ilişkilerini aradım. Bioteknoloji binası bitmiş, Mart sonuna kadar taşınma bitecekmiş. Onkoloji kapasite artış yatırımı da devam ediyor, 2023 ilk çeyrek planlanmıştı, plana uygun devam ediyormuş.
    UVdeciler için çok önemli bir olay. çünkü:

1-2020de TR, 8 milyar TLlik satış değerli biyoteknoloji ithalatı yaptı. %20 ve %37.4 zamla ve süregelen hacimsel büyüme ile 2022de bu rakam 16-18 milyar civarına ulaşır. TRde şu anda üretilen biyoteknoloji molekülü sadece 5 tane.. bunun da yerli sentez olanı belki sadece 1 ya da 2 (biri Koçak'ın diyabet ürünü). toplamdaki payı %3-5 dahi değil. yani; potansiyel büyük ve rakip az..

2-onkoloji: kutu başına fiyatı 10 bin- 20 bin tl aralığında olan yeni nesil onkoloji ilaçları.. burda da rakip az ve uzun süre rekabet yoğunluğu az olacak (ar-ge konusu vb vb)

şirket bir yandan ar-geden yeni ürünler çıkarırken, diğer yandan da bu ürünleri üretecek daha büyük ve yeni tesisler kuruyor.

genel kurulda, şirketten, şirketin potansiyelini bize net şekilde anlatmaya zorlamalıyız. yatırımcının (bizim gibi bekleyenler dışında) Devadaki gelişim potansiyelini görmesini sağlayıcı bilgileri şirketin vermesini sağlamalıyız. "ticari sır" örtüsünün altına saklamasına müsade etmemeliyiz. piyasanın ihtiyaç duyacağı biilgiyi, ticari sırrı ifşa etmeden de verebilirler. ihtiyaç duyuyorlarsa, ben burdan kendilerine bunun nasıl olacağını da anlatabilirim. molekül ismi vermeden de gelecek hakkında yatırımcıya potansiyel hakkında bilgi vermek mümkündür.

devam eden "bilgi vermemezlik" durumu, hisse fiyatını baskılayıcı psikolojik araç haline gelmiştir.

Sayfa 46/708 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •