Sayfa 48/716 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 5725 madde; 377 - 384 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Türkiye'de üretilen jenerik Normal ilaçlarda Türkiye satış fiyatı, ithal asıl ürünün depo maliyetinin en fazla yüzde atmisi olabileceği,

Yerli üretim Biyoteknoloji ürünlerinde ise asıl ithal ilacın depo maliyetinin yüzde yüzüne kadar satış fiyatı belirlenebilir diye bir yazı okumuştum, bilgisi olan varmı

TA-1012 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    2021/9 aylık finansallarına göre 900 mio tl ağırlık usd ve eur cinsinden mevduatı vardı o zaman kur 8,95 idi idi , 31.12.2021 dolar kapanış fiyatı 14,66 tl .. Buradan gelecek kar sadece 570 mio tl dir. 2021/9 aylık finansallarda kur farkı geliri netde 86,8 mio tl dir. 4.çeyrekte ilave 483 mio tl kur karı gelecek.
    Cironun ve net karın diğer 9 ayla eşit arttığı varsayımı yapsak bile 2,12 mia tl ciro , 722 mio tl kar olur . Kur karını da eklerseniz en muhafazakar 1,2 mia tl kar yapacaktır.

Saygılarımla
    Dovizin en az %25 ini,hatta daha fazlasini bozdurup kur korumalı mevduata yatırmak hem kurumlar vergisinde indirim saglayacak hem de bu mevduati teminat gosterip faizi daha dusuk doviz kredisi saglama imkani saglayacaktir. Ancak sanırım bu avantaj ancak vadeyw bagli olarak 2022 senesi 1 ve 2.Ç bilancolarinda olumlu etki yaratacaktır.Bu sebepten 2021 bilanço karını baskıların 1 ve2 Ç. Bilancolarina yaymak Deva için avantajlı olabilecektir.Konuyu benden çok daha iyi bilen Maslak1 üstadımız daha doğru yorum yapacaktır. Ben çok iyi bilanço beklememize rağmen fiyatın tepki vermemesini bu bilgiye sahip insider trader'larin geride durmasına bağlıyorum. Tabi bu fiyatlar bana gore tam toplama fiyatlari.YTD,kendi fikirlerimdir.

3. Kısaca 2021 bilancosunda yüksek kur karı yazmak ve yuksek vergi odemek yerine ,tabii bu kardan kendi paylari olan %15 almayı da seçebilirler, 2021 kurumlar vergisinden muafiyet saglarken 2022 bilancolarinda kur garantili mevduat faiz gelirini ara yuksek kar içinde gostermek avantajlı olabilir. 2022 bilançosuda mecburen cikacak yuksek kar icin Allah kerim.TemelReisin komplo teorilerine benzedi.

4. merhaba arkadaşlar bilanço tarihi ne zaman?bilanço açıklanınca tahminen bir hareket olur mu teşekkürler.ytd

5.  Alıntı Originally Posted by devret15 Yazıyı Oku
    merhaba arkadaşlar bilanço tarihi ne zaman?bilanço açıklanınca tahminen bir hareket olur mu teşekkürler.ytd
    Genel olarak, bilanço açıklama son tarihinden önceki cuma açıklanıyor. 3 mart cuma yani (yatırımcı ilişkilerini arayıp teyit ettim, evet muhtemelen o tarihte açıklanır dendi).

Hareket konusu şüpheli..pek bir kurumun takibinde olmadığı için kayda değer hareket zor...bireysel küçük yatırımcı ilgisi var, onların da bir hareket oluşturması mümkün değil...zaten son 3-4 yılda gördüğüm bilanço nasıl gelirse gelsin, öncesinde pek hareket olmuyor..öncesini geçtim iyi açıklansa bile sonrasında da hareket olmuyor..yani böyle bir hareket beklemek mantıklı değil.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. O zaman hisseyi neden taşıyoruz Sn.Cautionary

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hareket konusu şüpheli..pek bir kurumun takibinde olmadığı için kayda değer hareket zor...bireysel küçük yatırımcı ilgisi var, onların da bir hareket oluşturması mümkün değil...zaten son 3-4 yılda gördüğüm bilanço nasıl gelirse gelsin, öncesinde pek hareket olmuyor..öncesini geçtim iyi açıklansa bile sonrasında da hareket olmuyor..yani böyle bir hareket beklemek mantıklı değil.
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

7. Son çeyrek hasılat ve brüt kar rakamlarında kayda değer bir artış görürsek mutlaka olumlu bir tepkisi olacaktır. Bu zamana kadar ilgisiz kalanlar da ilgi göstermeye başlar.

8.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Son çeyrek hasılat ve brüt kar rakamlarında kayda değer bir artış görürsek mutlaka olumlu bir tepkisi olacaktır. Bu zamana kadar ilgisiz kalanlar da ilgi göstermeye başlar.
    benim geçmişteki hareketlerinin bir kısmına yönelik gözlemim de bu şekildedir. zaten, devayı 2 liralardan 30-35 lira seviyesien getiren de karlılığının artmış olmasıdır.

görüntüye göre, 2021 Q4 tatminkar bir sonuç (karlılık) olma ihtimali yüksektir. 2022 Q1 ve Q2 de iyi gidecektir. bunun sebepleri:

1-covid 19 kısıtlamaların artık ilaç tüketimine negatif etkisi önemli ölçüde yok oldu ve pazar kutu bazında kayıpları yerine koymaya başladı : pazar kutu bazında yüksek oranlı olarak büyüyor.. selçuk eczanın tablolarından (%40 pazar payı ile temsil kabiliyeti yüksektir) da bunu gördük.

2-son 2-3 yılda lanse edilen ürünlerin büyüme trendinin devamı (pahalı onkoloji ilaçları). bunların her birinin ruhsatı alındıkça ben de dahil, "rivelime ayarında değil" dedik. münferit olarak rivelime ayarında değillerdi ama hepsi bir araya gelince önemli bir hacim tutan bir yeni ürün lasnmanı olmuş oldu..

3-son çeyrek ihracat ilk 3 çeyrek ortalamasından çok daha yüksek gelmeli.. yıl toplamında geçen seneyi geçmeliyiz. geçen sene, sanırım 36 milyon usd idi. ilk 3 çeyreki de 23 olarak hatırlıyorum. 4. çeyrek 13ü geçmeli. ki benim uzun dönem ihracat büyüme beklentim cagr bazında %10un epey üzerindedir. bunu bu potföyle yapamıyorsa zaten ihrcat ekibini, pazara erişim stratejisini vb gözden geçirsin.. satmak içn herşey var: gmp belgeleri, 800 ruhsat, yurtdışı şirketler, önemli hacme ulaşan ülkelere genel müdür atamaları, tüm gelişmiş pazarların (ABD dahil) ilaç ithalatı konusunda Çinden kaçınma istek ve ihtiyacı vb..

3-2. çeyrekten itibaren zam etkisi: deva için artan kurun zararını tolere eden 2 konu var: taşıdığı düşük maliyetli envanter, ithalatın ihracatı karşılama oranı artışı.. şirketin 2022deki nakit akım döviz açığı 40 milyon usdnin altına iniyor olacaktır (tahmin). bu da deva için kritik bir büyüklük değildir (cirosuna göre + döviz taşıması + aldığı zam).

iyi karlar geldikçe, yatırımcı belli bir zamanlamada kesinlikle tepki veriyor. yoksa, 2 lira ile şimdiki 30 lira farkını açıklayacak bir gerekçemiz olmazdı..

tahminime göre; cauti ortak kısa vade bakımından tepki konusunu belirtiyor olabilir. kendisi değerlendirme yapacaktır.

ayrıca, unutmayalım; devanın pozitif sürpriz konuları çoktur: yüksek oranlı bedelsiz, birikmiş karların şirketten taşmaya başlaması ve yüksek oranlı temettü vermek zorunda kalması, şirketin potansiyel satış potasında olması, biyoteknoloji lansmanı, biten yeni yatırımın getirileri, flash yeni lansmanlar (çok iyi lansmanların gelmeye edvam etmesi bu işin tabiatında var.. gelmezse; 315 kişişlik ar-ge departmanını tutmasına gerek yok.. tamamen tasfiye dip mevcut portföyle yoluna devam edebilir... ama şirketin de belirttiği gibi "bugünkü devayı, deva yapan şey, ar-gedir".) vb...bedelsiz, şirket satışı vb konuları yönetsel karar konuları olduğu için tahmin yürütmek zordur..
    Son düzenleme : Maslak1; 23-02-2022 saat: 13:47.

Sayfa 48/716 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •