Sayfa 750/1002 İlkİlk ... 250650700740748749750751752760800850 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,993 - 6,000 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Şu anda omicronun seyri bence karantinayı gerekli kılmıyor,o nedenle bence şu anda karantina gereksiz.Maske ve aşı işine gelince bence aşı şart maske de aslında salgınla mücadelede çok önemli.Yahu ben cerrahım yıllarca ameliyat yaptım madem maske hastalığın yayılmasında etkisiz neden ameliyathaneye her giren maske takmak zorunda.Ameliyat olsanız ameliyatınız esnasında ortalıkta maskesiz birinin gezmesine hasta olarak müsade edermisiniz.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    izmut su kuslar icin ne diyorsun? Ben kararsiz kaldim bu konuda. Bu Ukranya olayinin kuslarin pestilini cikarmasi lazimdi simdiye kadar, ama oyle olmadi. Rus-Ukranyalilar gelen turistlerin %25'i. Petrol fiyatlari artiyor. Peki bu kuslari niye salmadilar?
    666
    Uçak biletleri fiyatlarına bakıyor musun ?
    Salgın öncesinde, yurt içi uçak biletleri, ortalama, 10-12 $ idi.
    Şimdi başlangıç fiyatı 25 $.

İzmir - İstanbul 300 TL'den aşağı bilet yok, hem de ölü sezonda.
    THY, yaz aylarında, charter'ların pazarına da göz koymuş.
    Nisan - Ekim arası, İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya'dan haftalık 400 frekans koymuş.
    Geçmiş yıllar 80 civarı olurdu.

Yazı tura attım.
    Kuş mu, Tüp mü diye.
    Tura (Tüp) çıktı.
    Kuş 1 $, Tüp 10 $ idi.
    Şimdi kuş 2,2 $, Tüp 13 $.
    Malesef kaybettim.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Özellikle bu süreç çocuklara ve yaşlılara ciddi zarar verdi. Yaşlılar hareketsiz kaldıkları için kilo aldılar, başta bacaklar olmak üzere çoğu kas grupları zayıfladı. Covid geçirmeyenleri bile uzun süre hareketsiz kalmalarından dolayı sağlık sorunları yaşadılar, yaşıyorlar.
    Çocuklarda ise evde geçirilen sürelerde ekran bağımlılığı gelişti. Şuan çocuklarımızın ve gençlerimizin birçoğu hastalık seviyesinde ekran (tv,tablet,telefon) bağımlısı oldular.
    Evet ciddi bir hastalık bu ancak bu kadar hayatımızı kısıtlamamızın da daha ağır sonuçları oldu gibi görünüyor.
    Karantina uygulanmasaydı aşı bulunmasaydı ne olurduyu bilmiyorsunuz,senaryonun bu şekli ile durum daha kötü oldu diye yazmanız doğru mu.Tablet bağımlılığı çok ciddi bir konu ama hastalık öncesinde de o sorun vardı.Hastalığın etkisi elbet olmuştur da o konu bambaşka bir konu bence hastalık bitse de o sorun aynen devam edecek.

Her neyse daha fazla topiği meşgul etmiyeyim.Hastalık ciddi ,kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin.Çok canlar yandı,bu hastalık pnomoni yaparak öldürüyor ,son kısımlarında hastalar bildiğin boğulma hissini günlerce yaşayarak ölüyorlar aman ha.

Asi olmak isteyen olsun. Korku icinde yasarken bilim insanlari umut verdi insanlara.
    Ama Filipinlerde yuzlerce cocuk oldu Dengvaxia'dan 2015'te. 2 sene sonra cikip kabul ettiler. Isteyen onu da arastirsin.

Zamanında talidomit kullanan annelerin çocuklarında ellerin ayakların olmaması ile tanımlanan fokomeli anomalileri oldu.O zaman ilaç da kullanmıyalım.Çocukluk çağında yapılan aşı programı var halen zorunlu aşılar yapılıyor.BDT yani boğmaca difteri tetanoz ,KKK yani kızamık kızamıkçık kabakulak ve BCG yani verem aşıları ayrıca hepatit aşıları rutin olarak her çocuğa uygulanıyor.Bu aşılar sayesinde bu hastalıklar artık yok.Zamanında çiçek aşısı rutinmiş şimdi çiçek dünyada görülmediğinden aşısı bile yapılmıyor.İsteyen çocuğunu da aşılatmaz onu bilemem.Ama halk sağlığı sorunu olmuş bir salgında karantinaya karşı çıkmak aşı aleyhine yazıp çizmek konuşmak konuya uzak insanlara zarar verebilir.Bence herkes ne yazdığına ne konuştuğuna dikkat etmeli.Bir yakınınızın ölümüne yanlış bir bilgi yönlendirme neden olabilir.

Tekraren yazıyorum bu tarz salgınların dinamikleri kuralları farklıdır.Rutin kabullenilmiş bilimsel yöntemleri uygulamaya zaman olmadığından deneysel tedaviler falan arada denenebiliyor.Yoksa misal klorakin kullanımı bu hastalık için aslında asla onaylanmazdı,salgının ilk günlerindeki dehşeti ile maalesef böyle uygulamalar yapılmak zorunda kalındı.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Karantina uygulanmasaydı aşı bulunmasaydı ne olurduyu bilmiyorsunuz,senaryonun bu şekli ile durum daha kötü oldu diye yazmanız doğru mu.Tablet bağımlılığı çok ciddi bir konu ama hastalık öncesinde de o sorun vardı.Hastalığın etkisi elbet olmuştur da o konu bambaşka bir konu bence hastalık bitse de o sorun aynen devam edecek.
    Hastalık kontrolsüz bir şekilde yaşansın demiyorum ama hastalık devam ederken maske kullanımı ve asgari izolasyon ile normal hayatımıza devam etseydik ne olurdu? Çocuklar okuluna gitse, yaşlılar dışarı çıksa bu durumdan daha ne kadar kötü olunabilirdi? Bu durumla ilgili fikir ötesinde sizin elinizde de bilimsel kanıt yok.
    Bakın, bence salgın iyi yönetilmedi, saçma sapan uygulamalarla hayatlarımız kısıtlanıp toplumda daha kalıcı hasarlar bırakılmış olabilir. Birçok yaşlı covid geçirmese bile kısıtlanmış yaşam şekilleri nedeniyle vefat etti. Poliklinikler kapatıldı, kronik hastaların çoğu rutin kontrollerini dahi yaptıramadı. Daha mı iyi oldu bunlar?
    Biz fabrikada maske kullanımını şart tuttuk, günde 2 adt maske verdik. Yemekhaneleri ve ortak alanları düzenledik.Tüm çalışanları 2 haftada 1 test yapıp hasta olan ve temaslıları izole ederek salgın süresince fabrikamızı hiç kapatmadık. 2000 çalışan olan fabrikamızda covid nedenli hastanede yatan sayısı 10 u geçmiyor. Vefat hiç yok.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 750/1002 İlkİlk ... 250650700740748749750751752760800850 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •