resmen yoruldum ya ?
resmen yoruldum ya ?
[QUOTE=ŞAHONUN PUNGARI;5811380]Yoruldum diyorsun. Aynı şekilde bende yoruldum diyorum. Dün etwgimizdeki taşları döküp konuyu kapatıyoruz. Ama sabah bir kalkıyorum tekrar beni yazmışsın. Bende çok yoruldum. Yeter takdir burdakilerin.ben artık susuyorum. Lütfen yazma artık.
Haber & grafik korelasyonunda konuyu inceledim...Bütün mevzu Kızılbük ile ilgili YK kararı alınmasıyla başlamış.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/888502
Bunun öncesinde tabiki birileri inceden pozisyon almışlar ama bu karar sonrasındaki hareketler çok dikkat çekici.
Bakalım, belki bizimkiler de aynı taktiği izlerler. Marmaris arsaları aynı konu için alındı gibi duruyor. YTD.
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Sn. tahminci nin bu 2 yazısını önemine binaen ve çok öğretici bulduğum için tekraren buraya aldım.Sağolsun varolsun. Özellikle yeni yatırımcılar bunları tekrar ve dikkatle okusunlar.Ve burdan alarak görüşlerimi paylaşmak istedim.
Öncelikle bu yazılarda da belirtildiği gibi , bu hisse özelinde teknik çok güzel çalışmıştır.Bir önceki tepe 2 deki dip fiyat kapanış ilk uyarıdır.Onu geçelim .9 günlük HO, 20 günlüğü fiyat 1,72 iken kesmiş.Ama bundan önce ,fiyat çubuğu 9 günlük ortalamayı keserek tehlikeyi işaret etmiş zaten.
Yani bu hissede teknik analiz ve HO lar çok iyi çalıştığı gibi, hisse her günde satış fırsatı vermiştir yatırımcıya.1,30 larda al vermiş ama tekraren aynı fiyatlardan ortalamalar keserek sat vermiş ve buraya kadar al vermemiştir.
Burda teknik analiz ve ortalamaların önemi belirgin şekilde ortaya çıkmıştır.
Özellikle bu hissede bahsedildiği gibi birileri tuzak kurmuşsa ,bu tuzak temel analizle kurulmuştur. Yatırımcılar şirketteki para ve mal varlığının büyüsüne kapılmış ve grafik incelemesi yapılmamıştır.(bu büyük hataya bende çok zaman düşüyor , bile bile teknik analizi yok sayıyorum ve bedelini de ödüyorum) .
Halbuki tuzak varsa eğer temelle kurulan tuzağı ,teknik burda süper bir şekilde açık etmiştir.Ve eminim bir çok dikkatli yatırımcı bunu görüp satmıştır.
O yüzden burada ,teknik analizin yada çok önemli olan ortalamaların önemini tartışmak abesle iştigaldir.
Hisse ile ilgili dışardan bakan biri olarak ve incelediğim kadarıyla A1 capitaldeki (kurum veya burdaki bir oyuncu olabilir) 52 mn hisse geneli 0,84 değil, 1.07 ortalama ile satılmıştır. (matriks bilgisi ,paçal galiba) .Alış fiyatlarını bilmiyorum.
Satış nedeni bu hisseleri bu fiyattan dağıtıp alttan almak veya tamamen çıkıp , ukrayna düşüşü fırsatıyla başka bir pozisyon amacıyla olabilir.
Sn.tahmincinin analizlerine katılıyorum.1,04 direnci önemlidir .Geçilirse ona göre bakılır.
Başarılı yatırımlar dileğiyle.
22 Şubat tarihinde A1 Capital'in elinde 1.20 maliyetli 77 milyon lot vardı:
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02271631544334
Sonrasındaki işlemler aşağıda:
Bu bilgiler illaki sizde de vardır, "dışarıdan bakan biri olarak" 1.07 ortalama ile nasıl satmışlar bu kısmı anlamadım. Kısaca izah eder misiniz sayın yarasa ? Ama lütfen benimki gibi "belgeli" olsun cevabınız.
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Şayet 4.çeyrekte teslimat yapılanlardan 200 milyon tl satış karı gerçekleşmisse ve de 300-350 milyon yeniden değerlemeden gelirse kar 750-800 milyon civarı,daha az teslimat daha az kar..özvarlıklar = 2,8 milyon+dönem karı olmak üzere 3 milyon tl civarı beklentimdir yani F/K 1,5 yakınsar,defter değeri de 2,2..muhtemelen salı göreceğiz.Durum böyleyse fiyatın akıl dışı düşürülmesi niye?!..
https://www.hizliresim.com/8vyqo0z
Benim matrikste 25.02.2022 akd bu gün çıkmıyor. O yüzden son tarih 22 şubatı almışım.. 24 şubatı alırsak 1,06 çıkıyor.Yalnız ben sizin gibi 3 günlük bakmıyorum .Bu eksik olur daha önceki al satları dahil etmemiş oluruz. 12 ocak 2022 den 22 şubata kadar aldım .Toplam satış maliyeti için. Yada siz bakın şimdi ,12 ocak-25 şubat arasına satış maliyeti için ort. 0.97 olabilir. son 3 günü ilave ederek.Büyük satış 25 i yapılmış galiba Ben onu dahil zannettim.
Yer İmleri