Sayfa 448/1312 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Arkadaslar selamlar
    Yabanciya satis konusunda cekincelerim var,şoyleki
    Evi satmak istiyorum ev semt itibariyle
    Yabancilarin daha cok tercih ettigi bi konumda.
    2018 yilinda çikan yonetmelikle yerli ve yabanci alis ve satislarda ekspertiz raporu isteniyor.
    Evin rayic degeri ile ekspertizin verecegi deger farki cok ve ben deger artis vergisine giriyorum.Bu sebeple yabanci taleplerine bu zamana kadar sicak bakmadim bir yildir.
    Velhasil yabanci olmadanda galiba evi satamiycam.
    Tapu kadastro yabanci kanun ve yonetmelikleri baya inceledim.
    Yabanci vatandaslik almak istiyorsa satista tapuda satis bedeli ekspertiz degeri gosterilir,yok yabanci alici vatandaslik almiycaksa belediye raicibedeli tapuda beyan edilebilir diye yaziyor.
    Vatandaslik alinmaycaksa eksper degerinin vergi ve harc acisindan bi baglayiciligi yoktur diye yonetmelikde yaziyor.
    Simdi olaki vatandaslik almiycak bi yabanciyla anlastim ve esper raporu ile tapuya muracatta.beledye raicinden beyan ettim ama evin gercek rakamida ekspertiz raporu ile tapu idaresini eline geciyor.
    Maliye bu rapordaki gercek degeri bi sekilde gorurmu tapu bu raporu maliyeye verirmi veya tapu bedeli online sisteme girermi,
    Tapuda belediye rayicine gore islem yaptik ama besinci senenin son aylari
    Vergi+ziyacezasi gelme ihtimali olurmu .Deger artis vergisi yaklasik bir milyon tl tutuyor.
    Konu hakkinda bilen yardimci olucak arkadaslara Teśekurler.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Vatandaşlık almayacak olsa da ekspertiz raporu düzenleniyor. Ekspertiz raporundaki değer kadar, bankalardan döviz satması ve döviz alım belgesini Tapu Müdürlüğü’ne ibraz etmek zorunda. (TCMB kurundan ve döviz alım belgesinde satın alacağı gayrimenkul bilgileri de yer alacak)
    Satış bedeli de belediye rayiç değeri değil ekspertiz raporundaki (döviz alım belgesi üzerinde yazan TL karşılık tutar) tutar üzerinden gösterilmek zorundadır.

3. YonetmelikScreenshot_2022-02-28-01-10-48-072_cn.wps.moffice_eng.jpg

4.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    YonetmelikScreenshot_2022-02-28-01-10-48-072_cn.wps.moffice_eng.jpg

YonetmelikScreenshot_2022-02-28-01-10-48-072_cn.wps.moffice_eng.jpg

5. Yonetmelik screnini koydum ama basinca acilmiyor.
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Vatandaşlık almayacak olsa da ekspertiz raporu düzenleniyor. Ekspertiz raporundaki değer kadar, bankalardan döviz satması ve döviz alım belgesini Tapu Müdürlüğü’ne ibraz etmek zorunda. (TCMB kurundan ve döviz alım belgesinde satın alacağı gayrimenkul bilgileri de yer alacak)
    Satış bedeli de belediye rayiç değeri değil ekspertiz raporundaki (döviz alım belgesi üzerinde yazan TL karşılık tutar) tutar üzerinden gösterilmek zorundadır.

6.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Aklıma takılan bir soru var. Konu hakkında bilgili forumdaşlar yanıtlarsa sevirim.

Kamu bankasından enflasyonun altında kredi çekmek caiz mi?
    Çeksen bir türlü,çekmesen bir türlü. Faizleri belirleyen otorite. Ev fiyatları mevcut faizlere göre şekil almış. Öte yandan barınma ihtiyacı yeme içme ihtiyacından sonraki en önemli ihtiyaç. Peşin parayı biriktirmeye çalışsan,konut fiyatına yetişme şansın yok. Düşük faizle verilen krediyi, kredi çekmeyenler sübvanse ediyor, bu durumu da yaratan otorite. Açlıktan ölme durumuna gelinirse,domuz eti bile caiz oluyor. Barınma ihtiyacını karşılamak için bu krediye muhtaçsan, almaya mecbur bırakılıyorsun ve burada asıl suçlu otorite. Fetva gibi algılanmasın ancak başka mantık kuramadığım için, şahsi görüşüm, ihtiyaç nedeniyle kredi kullanmak zorunda kalınıyor, öte yandan, fazladan bir tapu,yatırım,hayati bir ihtiyaç zorunluluk değil. Veya ömür boyu kira ödeme imkanına sahip olan için de,tapu zorunluluk değil.

7.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    O şekilde almaya, aylık ödeme yapmaya gücüm yok.
    600 binlik evin yüzde 20 si 120 bin. Geriye kalan 480 bin.

Tek maaş olunca zaten o krediyi alma şansım yok. Aldım diyelim ödeme şansım yok.

Suanki düzen alım gücü olana ucuzdan alma şansını veriyor.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    İllaki eve yatırım yapacaksanız 1+1 veya zemin vs. alıp kiraya verebilirsiniz. İmkan bulunca 2+1 e, 3+1 e geçersiniz. İşin riski kiracı belasında. Tek hamlede oturulacak evi alma, imkanı yoksa, kiraya takviye tek alternatif gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    İllaki eve yatırım yapacaksanız 1+1 veya zemin vs. alıp kiraya verebilirsiniz. İmkan bulunca 2+1 e, 3+1 e geçersiniz. İşin riski kiracı belasında. Tek hamlede oturulacak evi alma, imkanı yoksa, kiraya takviye tek alternatif gibi.
    Peki magaza dukkan alip onu magaza olarak yada bankalara kira verme olayi ne durumda?

Sayfa 448/1312 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •