Sayfa 269/993 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Uğur Gürses
    @ugurses
    Rusya'ya SWIFT yasağı ile birlikte Ruble'deki sert düşüşe TL de eşlik ediyor görünmesin diye rezervlerden yaklaşık 2 milyar dolar eritilmiş dün. Ne desek boş...

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!!
    daha kötüsü, dış ticaret açığı ocak ayında 10,3 milyar dolar oldu...
    ytd..

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada Türkiye'de halihazırda tarımsal girdi maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle gıda enflasyonun giderek arttığını ve savaşın bunu daha 'yıkıcı' hale getirdiğini belirtti.

Son birkaç günde petrol mazot fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Suiçmez, çiftçinin artan üretim maliyetinin sadece hububat ürünlerine değil, tüm gıda ürünlerini etkileyeceğini söylüyor.

Diğer yandan doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artışın gerek seralardaki üretim maliyetini gerekse sulamada kullanılan elektriğin maliyetini artıracağını kaydediyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...da-515371h.htm

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sağlık Bakani : Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. YARIN SAAT 18.00’DA bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Güya faiz indirdiler. Hem dolar arttı, hem enflasyon arttı, hem mevduat faizleri hem de kredi faizleri arttı. Böyle bir rezaleti ancak yaparsa a.k. parti yapar...
    Son düzenleme : turali; 01-03-2022 saat: 18:19.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    şubat ve mart aylarında bu rakamı da aşabilir dış açık...

öte yandan yine bu sene içerisinde KKM 'nin sonlandırılması muhtemel; çünkü nasıl sürdürüldüğü ya da icra edildiği ortada..bu ise DTH dönüşleri itibariyle bir anda en az 30 milyar dolarlık bir iç talep demek..

bir 20 milyar dolar da turizmden dolayı şimdiden içerdeyiz..

yani benim görebildiğim en az 50- 60 miiyar dolarlık bir potansiyel açık var önümüzde..

bardağın dolu tarafını dinlemeye hazırım..
    ytd..

6. Post

Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    TÜİK Ocak ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre, ihracat %17,2 artışla 17,6 milyar dolar, ithalat ise (enerjinin aslan payını teşkil etmesi ile) %54,2 artışla 27,8 milyar dolar oldu. Bu sonuçlarla birlikte dış ticaret açığı 10,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşerek Temmuz 2013'den sonra Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci rakamına da imza atmış oldu
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada Türkiye'de halihazırda tarımsal girdi maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle gıda enflasyonun giderek arttığını ve savaşın bunu daha 'yıkıcı' hale getirdiğini belirtti.

Son birkaç günde petrol mazot fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Suiçmez, çiftçinin artan üretim maliyetinin sadece hububat ürünlerine değil, tüm gıda ürünlerini etkileyeceğini söylüyor.

Diğer yandan doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artışın gerek seralardaki üretim maliyetini gerekse sulamada kullanılan elektriğin maliyetini artıracağını kaydediyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...da-515371h.htm

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    son üç günde gelen zamlarla ayçiçekyağı 5 lt fiyatı fabrika çıkış fiyatı 160 tl oldu..marketler daha geçmedi..ama 2-3 gün içinde geçerler...toz şeker kg fiyatı 6,90 7 civarı geziyor..ama 12 liralar telafuz ediliyor...marketlerde toz şekerler raftan kaldırıldı...kesme şeker var sadece..ve bugdaydan olan un ,bulgur, irmik, makarna vs şeylerede %25 beklenti..çaykurda zammı açıkladı..%18 ama nasıl yapacak bilinmiyor..ya bu ay %10 önümüzdeki ay %8 yada hepsini birden %18 tek seferde ..

Sayfa 269/993 İlkİlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •