Sayfa 143/1007 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Viop XL

petrol arzı istendiğinde fazla zorlanılmadan çevrelenebilir, zararları büyümeden önlenir. rusya %15 civarı bir arz hacmine sahip. bir çok kişi bilmez ama son yıllarda abd dunyanın en büyük petrol üreticisi oldu, veya 2. .. yani çok üstlerde. bunda yeni ve değişik oil elde etme yöntemleri var. ayrıca opec üyeleri daha fazla kapasiteye sahip oldukları halde fiyatı dengelemek için arzı regüle ediyorlar (gerektiğinde kısıtlıyorlar)..

neticede eğer fiyatların çok artması engellenmiyorsa bunun başka nedenleri , bizim bilmediğimiz jeopolitik, olabilir. ama arz açısından bir sorun abartılacak boyutlarda değil.

rusya mutlaka en ağır biçimde ekonomik darbe almalı..özellikle petrol ve gaz üzerinden.. şımarmış bir rusyanın bir sonraki hedeflerinden birisi Türkiye muhtemelen..ama abd ile olan ilişkileri de çok dikkatli yönetmeliyiz. Türk devleti çok dikkatli olmalı. iki ülke de kendi çıkarları için Türkiye yi harcamaktan çekinmez.. farkı abd elinde eldivenle, rusya ise daha acımasız yöntemlerle..

neticede güçlü olmalıyız..ama yanı başımızda ve karadenizi kendi gölü haline getirmeye çalışan bir rusya tehlikeli.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Göstergeleri de şişti. Bir İran, Venezuela haberi düşerse sağlam çarparlar longcuları
    bu kontrat icatinin tüm dünyayı ilgilendiren emtialar dan ozellikle petrol de olmasi tam kuresel soygun duzenegi..

Ne zaman burada tartışma olsa inanılmaz bir şekilde piyasa short oluyor.

yazık lan kimin çocuğuysa...
    audentes Fortuna iuvat

tam olarak neyi tartışıyonuz ben onu bile anlamadım

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bizde şort açaruk, sıkıntı yok yani
    Benim lönk cetonum duruyor
    2266 dan şimdi aldım gibi,
    ama bayat gündüzden kalma
    inşallah gece çürümez.

durun biryere kaybolmayın daha din konusu açılmadı gece 10 dan sonra başlıyor genelikle ders.

bozgurt hafiften giriş yapmış. paranın dini imanı olmaz demiş

bi tek onu anladım

8. Yetmez maliyet yukarıda daha yarını var bu işin.

Sayfa 143/1007 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •