(biraz da risk alarak) dow'un eksi kapatacağını düşünüyorum. adrenalin iyidir."yatırım tavsiyesi değildir"
son 1 haftada
en çok düşmüş 5 hisse: froto, pgsus, toaso, tavhl, kchol
en çok artmış 5 hisse: kozal, kozaa, krdmd, asels, dohol
beni en çok hayal kırıklığına uğratan kchol oldu. sürekli satılıyor 3 haftadır (bilanço sonrası). bu saydıklarım arasında otomotiv var en çok düşenler arasında, kchol evet bu durumdan (otomotiv) etkilenecek en kötü senaryo gerçekleşirse. ama satış baskısında savaş haricinde ülkeden çıkma istekleri de olabilir yabancıların.. takasta yabancılar baskın..
hisse sayısını çok azalttım,sadece endeks vs kchol (maliyet azaltıcı sürekli işlem çabası ile), ve bazen eregl isctr ile işlemlere devam.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
2003 Martta IRAK savaşı başladığı gün trent başladı %40 lık ralli oldu.
11 EYLÜL 2001 den sonra AFGANİSTANA ilk bomba atılınca ralli başladı...
UKRAYNA savaşında ilk gün dip yaptık(1882)
Acaba dibi gördük mü...yoksa bu savaş diğerlerinden farklı(ekonomik olarak,globale etkisi vs...) bir nevi 1998 RUSYA KRİZİNE mi benziyor..
1 MİLYONLUK soru bu...
otomotivde çip krizi (hiç bitmeyen) ve emisyon azaltıcı katalizör malzemeleri sorunsalı (paladyum özellikle) var.. ayrıca savaş nedeni ile ticaret hacminin düşmesi (araba satışları ve korumacılık) diğer faktörler.. paladyumda rusya dünyanın bir numarası.. o tarafta fiyatlar düşme eğilimindeyidi özellikle elektirikli araç piyasasının büyümesi ile.. ama savaş ile tedarik tehlikesi var olan klasik oto piyasasını etkileyecek gibi gözüküyor..paladyum onsu 3000 dolar civarına gelmiş, br kaç ay önce 2000 dolar civarıydı..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Geçen TV'de biri vardı İstanbul'daki Unkapanı semtinin ismi Ukrayna'dan gelen un ticaretinden geliyor demişti.
Bir başka programda da bir tarihçi, Türkler ticaret ile uğraşmıyor diye yanlış bilgi var, çoğu devlet adamı aynı zamanda gemiler ile ticaret yapıyordu demişti. Kırım önemli bir ticaret merkeziymiş. Google'dan bakınca Sivastapol doğal bir liman gibi zaten.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri