Sayfa 358/691 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

Benim borsa oynadığım ayrı bir hesap var,o hesabı monopol oynuyorum gibi görürüm,o parayı hakiki para gibi görmüyorum,sanki kumarhane fişi onlar))))))) Asıl ekonomimi etkileyecek para bunda olmadığından kredili oynamadığımdan bekleme sürem sonsuz.Ama işte hani kumarda yanlış el oynarsınız ya o duygu kötü,kazanmanın beyinde salgılattığı endorfinde cidden sn şekerlinin dediği gibi bizim yaş grubunda artık başka şeylerden alınabilir bir haz değil.İnsan o hazzı istiyor,bir nevi ben çok akıllıyım bak oturduğum yerden para kazanıyorum hissi,e elbet bunun tersi de var ,kaybetmek de tam tersi duyguları hisleri yaratıyor.Gene de zevkli iş ,borsa olmasa emeklilik çekilmezdi.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Benim borsa oynadığım ayrı bir hesap var,o hesabı monopol oynuyorum gibi görürüm,o parayı hakiki para gibi görmüyorum,sanki kumarhane fişi onlar))))))) Asıl ekonomimi etkileyecek para bunda olmadığından kredili oynamadığımdan bekleme sürem sonsuz.Ama işte hani kumarda yanlış el oynarsınız ya o duygu kötü,kazanmanın beyinde salgılattığı endorfinde cidden sn şekerlinin dediği gibi bizim yaş grubunda artık başka şeylerden alınabilir bir haz değil.İnsan o hazzı istiyor,bir nevi ben çok akıllıyım bak oturduğum yerden para kazanıyorum hissi,e elbet bunun tersi de var ,kaybetmek de tam tersi duyguları hisleri yaratıyor.Gene de zevkli iş ,borsa olmasa emeklilik çekilmezdi.
    Valla ben yazsam aynısı olurdu. Baş kısmı hariç. İnsanoğlu doyumsuz hep kazanayım, hiç kaybetmeyeyim istiyor sürekli, Aslında bu forumda yazdıklarımız bizim kişiliğimizin aynasıdır diye düşünüyorum. Yaşantımız, yaşımız, hayattan beklentilerimiz vs vs.. Anladığım kadarıyla da bizi bu özelliklerimizle vuruyor o...ço...ları..İnşallah onları da birileri bizim durumumuza düşürür

3. Neyse yarın ola hayrola.. Kazancınız daim, sağlığınız daim olsun

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Borsada dip veya zirve fiyat ile ilgili bir önyargı oluşturmamak ve piyasa fiyatlaması ile inatlaşmamak gerektiğini geçmişte çok kayıplar yaşadığım acı tecrübelerle öğrendim. KLGYO nun PD/DD i 0.37 de olur 3.70 de olur. Neden olmasın ki.. Önemli olan bu fiyat hareketlerine karşı bir planımız var mı yok mu? Kademeli alım da, stop loss da, karı kademeli realize etmek de bir plandır. Benim KLGYO P/D i asgari 4.0 hisse değeri 3.5 TL olmalı da diyebilmem aksini de yazabilmem lazım. PD/DD nin 0.37 ye düşme olasılığına göre plan yapan birisinin neden 100 bin lot hissesi olur? Hissenin bu fiyatının ucuz olduğunu görüp pozisyon almıştır ancak hissenin spekülatif hareketlerinden korunmak için de plan yapmıştır. Arkadaş az kazanayım ama para kaybetmeyeyim şeklinde açıklanabilecek savunmacı bir tarz benimsemiştir, çok ucuz tüm parayı gömeyim çok kazanayım dememiştir. Nasıl ki hisse tavan tavan gitse hissesi çok olan kazanacaktır hisse düşerken de hissesi çok olan daha fazla kaybedecektir. Birbirimize kızmayalım herkes görüşünü yazsın, saygı duyalım geçelim yoksa bu başlık strateji konuşulmayan bir ağlama duvarına döner.
    Yazdıklarınıza katılmamak imkansız👏👏

5. Hem üzüldüm hem de sonrasında emeklilik döneminizde de olsa gamsız olmaya çabalamanızı takdir ettim. Can bedende kuş gibidir bir anda pır diye uçar gider, her maddi kayıp yaşadığımda canım sağolsun derim, kuş bedenden uçmadıya gerisi boş, telafi edilir. Borsada yüzde yüz sermayemle pozisyon aldığım EGHOL de tüm paramı kaybettim, düştükçe aldım o da mükafat olarak gözaltı pazarına düştü PD/DD değeri bedavadan az pahalıydı, bir baktım birgün tahta borsada işleme kapatılmış. Yıkılmıştım 2-3 yıllık toplam birikimim yitip gitmişti, eşime söyleyemedim bile hala bilmez. Dedim bu borsada lisans eğitimimin parası şimdi artık yanlış yaptığım her şeyi düzeltirsem bir ders çıkartırsam gerçekten kaybetmiş sayılmam. Ve öyle de yaptım ortalamalar en yakın dostum ve yol göstericim oldu. Saygıyla ve sevgiyle kalın samimi yazılarınızı okumaktan zevk duyacağım. KLGYO da ne olur bilmem ama bildiğim şudur verdiğiniz kararlarla bir hisseden parayı siz kazanır ve siz kaybedersiniz. Borsada kazanmanın birinci kuralı bana göre budur. Tüm sorumluluğu üstlenmek.. patrondu vs sığınacak bir yer aramamak.

Alıntı Originally Posted by ŞEKERLİ Yazıyı Oku
    Aslında öyle değil sn Tahminci. Neden Nick Name'min ŞEKERLİ dersiniz. bilineni 30 yıldır diyabet hastasıyım, sonradan yüksek tansiyon ve kolestrol de eklendi. Şeker hastalığı aileden geliyorsa yani ırsi değilse mutlaka stresten ve karalar bağlamaktan gelir. Bir nevi meslek hastalığı, Neyse kısa keseyim. Aslında son 5-6 ay öncesine kadar çok kasıyordum ancak yaşadıklarım, belki de yaşımın gereği düşünmeye başladım sık sık. Bir aydınlatma anahtarı gibi hayatımız. Anahtarı kapatınca yoksun, o kadar heves, kazanma hırsı, biriktirme arzusu niye .. Boşu boşuna her şey. Bu nedenle sevdiğim şeyleri yapmayı tercih ediyorum. Biri lise, biri de üniversitede iki evladım var. onlar da olmasa temelli boşlayacağım her şeyi..Zaman geçiyor istediklerinizi yapamıyor, ya gücünüz yetmiyor yada aynadaki silüetiniz.. Yani gerçekten boş.. O yüzden KLGYO nun da bizi bu hale getirenlerin de teeee........yım. deyip rekals oluyorum. Sıyırdım belki de kimbilir

Sn tahminci arada gereksiz alınganlığım olmuşsa kusuruma bakmayın.Sn şekerli ye yazdığınız yazıyı okuyunca size haksızlık ettiğimi hissettim.Ben borsada sizinki çaplı bir zarar hiç yapmadım.Benim kayıp hikayem emlakta, 7 yıllık birikimim inşaattan bitmemiş emlak alınca battı,o yüzden ben de o konuda emlak topiğinde bu şekilde tapusuz bitmemiş emlak alımı yapılmaması ile ilgili yazılar yazdım,aslında sizin yazıları böyle görmem lazımdı,kağıtda zararda olunca insanda bazen gereksiz tepkiler oluşabiliyor.Yazılarınızı ilgiyle okuyorum,aslında yazdıklarınız doğru,yanlış bulduğum bir yön yok.Zaten bu afrikalılar da ayakkabı almıyor,ordan da battık))))))))))

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn tahminci arada gereksiz alınganlığım olmuşsa kusuruma bakmayın.Sn şekerli ye yazdığınız yazıyı okuyunca size haksızlık ettiğimi hissettim.Ben borsada sizinki çaplı bir zarar hiç yapmadım.Benim kayıp hikayem emlakta, 7 yıllık birikimim inşaattan bitmemiş emlak alınca battı,o yüzden ben de o konuda emlak topiğinde bu şekilde tapusuz bitmemiş emlak alımı yapılmaması ile ilgili yazılar yazdım,aslında sizin yazıları böyle görmem lazımdı,kağıtda zararda olunca insanda bazen gereksiz tepkiler oluşabiliyor.Yazılarınızı ilgiyle okuyorum,aslında yazdıklarınız doğru,yanlış bulduğum bir yön yok.Zaten bu afrikalılar da ayakkabı almıyor,ordan da battık))))))))))
    Yahu bu kadar benzerlik olur.. Hem de iki kişiyle ben de zamanında hem egs, hem arat, hem de demirbank ta para batırdım ama çok değil, emlak zede olmam ise kuşadasında oldu. evliliğimin ilk yıllarında ss.EGE ULUÇINAR yapı kooperatifine üye oldum. Kayınvalidemin tanıdığı aracılığıyla. bir yıl içinde bitecek garanti denilen bir yere hisse devri ile girdim. Girdaba girdim sanki tam 8 yıl sonra TL bazında 29.000 tl ye Hissemi yönetimden birine devrederek çıkabildim. ( bunu da yönetim kuruluna girerek her toplantıda muhalefet şerhleri doldurarak ve yöneticileri kızdırarak başarabildim) Yemin ediyorum 2 daire parasından fazla para ödedim zamanın parasıyla. Adamlar Erzurumlu ve Ankara da bu işler için özellikle bir araya geliyorlarmış, her sene yönetim kurulu başkanı değişiyor, Toplanan aidatları alemlerde yiyorlarmış. Kimse bir şey yapamadı, bende külli zararla satıp çıktım. Ödeme dekontları , evrakları hala çantamda durur. O yüzden kooperatiften benimde tam 8 senelik bir kaybım var anlayacağınız. Bende bu nedenle GYO lara yöneldim. EGYO da başabaş çıkabildim. şimdi bundan karla çıkmayı düşünüyorum. Borsa da ise iki büyük kazancım oldu. Biri KAREL, diğeri ise TEB idi. Borsanın bir kumar ortamı olduğunu bilerek yatırım yapmak en iyisi, kurtulursam da ne olursa olsun koç grubu hisselerle inşallah gerçek emekli olacağım

inşallah sn şekerli inşallah))))))

Sayfa 358/691 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •