Sayfa 203/1007 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Viop XL

1. Açıklanan enflasyon rakamları ortalama rakamlar, detayına bakmak gerekir. Bazı ürünlerin fiyatı çok artıyor bazı ürünler o kadar da hemen artmıyor. Yıllara göre bakarsak teknoloji ürünleri daha az artarken gıda ve ham madde daha fazla artıyor gibi. Ayrıca özellikle fiyatı dövize bağlı ürünler ile faizlerin düşük olmasından dolayı alternatif yatırım ürünü sayılabilecek konut ve otomobil son dönemde arttı.

Kendi kömürünü çıkarıp elektirk satan firma ile ithal kömür elektirk üreten enflasyondan farklı etkileniyor.

Borsada Tüpraş'ın sistemi iyi gibi, Akdeniz akaryakıt fiyatına göre fiyatlama yapıyor ama Türkiye işçilik, ulaştırma vs masrafları ile çalışıyor. Keza Eregli de öyle saılır. Fiyatlar yükseldikçe aynı yatırım ile daha fazla ciro yapabiliyorlar. Muhtemelen ihracata çalışan otomobil, beyaz eşya, cam da aynıdır. İç piyasada tüketiciye çalışanın işi zor, vatandaşın alım gücü harcanabilir geliri çok düştü.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    2290 i gorsek te shortlari kapatsak

Umut iste
    şortu tanga yaptirir iki tur attirir yine giyeriz pantulu beyaa, sami abii nabiyon beyaa..

teminatımız var. yukarı sürerse kafasına balyozu yer.
    öyle ereğli kardemir almakla endeks yukarı gitmez bugün kafasına malı yer.
    2320 altında asıl cümbüş başlar.2290 az demişsiniz.
    ha yazayım fantezi benim düşüncem,sadece sesli dile getirdim kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.

4. Perakende şirketlerinin yıllık cirosu enflasyona göre çok artmamış gibi ama yanıltıcı, 2020-2021 arası ortalama enflasyon ile son 6 aylık enflasyon çok farklı, 3 aylıklarda daha yüksek cirolar görülebilir. Bu yıl 0 enflasyon olsa bile 2022'de en az %30 ciro artışı olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Viopda ki durumdan dolayı
    sanırım çoğunluk şhortta olur
    sabahdan beri burada oyalanıyor
    yukarı patlaması lazım.
    bu bakış yorum ve tahmin içeriyor

peki düz bakış ne
    şuan vadeli spota göre zayıf
    şayet vadeli öncü gibi ise
    aşağı gitmesi gerekir.
    Buda biraz yorum içerir
    yanı vadelinin öncü olduğu konusu

kişisel olarak nasıl bakarım
    x100 1040 altı şhort tarafım sahneye çıkar (hisse vadeli longları azalt yada kapa)
    2066-70 üstü long tarafım sahneye çıkar (endeks şhortları kapa)

Excelde takıp ettiğim para hareketleri
    yukarıyı henüz tam desteklemiyor
    sanki esas yükseliş öncesi
    bir aşağı daha yapmaları lazım gibi duruyor
    yinede onlara tam güvenmiyorum
    rakamlara uymaya çalışıyorum

6. Brent yukarı harekete başladı. Coınlerde satış var. ABD ve Avrupa da kırmızı. Temkinli olmakta fayda var.
    Gene 2-3 hisse ile endeksi kaldırmaya çalışıyor ama zor işi. Bu direnç böyle kırılmaz.

7. urusya bist i acilmadi mi noldu ?

8.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    şortu tanga yaptirir iki tur attirir yine giyeriz pantulu beyaa, sami abii nabiyon beyaa..
    Tangaya gerek kalmayacak sn gmt

Sayfa 203/1007 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •