dolar 15 e bi cugara içimi mesafede
dolar 15 e bi cugara içimi mesafede
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Galatasaray, Beşiktaş derbisinin ileri bir tarihe ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulundu. (DHA)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
İstanbul'da aşırı rüzgar nedeniyle Unkapanı köprüsü kapatıldı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
NATO/STOLTENBERG: UKRAYNA'YA SAVAŞ UÇAĞI YA DA ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ
olay şu anladığım kadarı ile:
ukrayna derki BANA SAVAŞ UÇAĞI LAZIM, VERİN
abd derki polonya ya : ben sana uçakları göndereyim, sen ukrayna ya ver, polonya ise kabul etmez..
RUSYA böyle bir olayı savaş nedeni sayacağını söyler.
UKRAYNA en azından hava sahamı uçuşlara tamamen kapatın ( askeri uçuşlarda dahil ) , NATO bunuda kabul etmez..
yani UKRAYNA DAHA ÖNCE KENDİ SIRTLARINI SIVAZLAYANLAR TARAFINDAN DIMDIZLAK ORTADA BIRAKLIMIŞTIR..
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
*Putin: Ukrayna ile görüşmelerde pozitif bir değişiklikler var
Biraz farklı algıladım ben gelişmeleri, şöyle ki;
Ukrayna pilotları Rus menşeli uçaklarda eğitim almışlar, yani Rus uçağı lazım.
ABD Polonya'ya elindeki Rus menşeli uçakları Ukrayna'ya ver diyor.
Polonya oyuna gelmiyor, ben uçakları sana (senin bir hava üssüne) vereyim sen ver, yerine de bana kendi uçaklarından sonra verirsin diyor.
Polonya' nın bu açıklaması üzerine de ABD, böyle bir şey söz konusu olamaz diyor.
Hülasa, ABD savaşı bölgesel olarak genişletmeye dair her türlü oyunu kurguluyor, Romanya ve Polonya bu konunun farkında ve oyuna gelmiyorlar.
ABD Başkan Yardımcısının, Polonya ziyaretinde, mülteci sorununa bakışını 'özetleyen' kahkahası da, ABD' nin tüm bu olanlardan ne kadar mutlu olduğunun bir emaresi olarak algılanabilir.
Tabi, ne olursa olsun bu Putin' in yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmiyor, ekonomide batı modeline geç, batıya aç, entegre ol, sonra SSCB gibi davran, uzun vadede belki doğru yapmış olabilir küresel düzene alternatif geliştirme anlamında, ama kısa ve orta vadede herhalde bir 20 yıl geriye gidecekler, bu ekonomik darbe elbette eninden sonunda o çok bel bağladığı askeri gücüne de ket vuracaktır. Zaten ABD nin amacı da şimdilik buydu, askeri gücüne darbe vurmak, AB ile işbirliğini bozmak, Rusya' yı belki Çin' in kucağına itmek, belki de Çin ile başlatacağı mücadelede başka bir cepheyi sağlama almak, yaşayacağız göreceğiz.
Yer İmleri