gıda parekende,enerji,sanayi,holdigten oluşan 4/6 hisseye ,uygun zamanda, full poz.acmayi dūsunuyorum.o acıdan kararsız kaldığım hisseleri paylaştım.
gıda parekende,enerji,sanayi,holdigten oluşan 4/6 hisseye ,uygun zamanda, full poz.acmayi dūsunuyorum.o acıdan kararsız kaldığım hisseleri paylaştım.
Vobda belli bir noktadan sonra islem yapmak zor.40 kontrat dönmek bile zor.Hemen dikkat çekiyor ve makas ile oynuyor.
Hisseden zengin olan çok gördüm.Vob artık benim için harçlık ve hisseye para kaynağı...
Geçen Hafta yeni bir EPDK yasası meclise gelecek diye haberler yayılıyordu...Yasa geçerse elektrik brim fiyatını serbest piyasa değil devlet karar verececekmiş...Bu durumda enerji şirketlerin karlarında önemli düşüşler yaşanabilir....Bencede bu yasa derhal geçirmelidir...elektrik şirketleri 1-2 yıl yüksek karlarından biraz feragat etmelidir.....AB ülkelerinde artan maliyetleri enerji fiyatlarına geç yada tam yansıtmadığı için bazı elektrik firmaları battılar....AB ülkeleri önce vatandaşın çıkarını öne aliyor...Bizde ise önce şirkelerin ticarı çıkarları öne aliniyor..
sanırım yazdığım bu maddeyi atlattınız...
- Şayet Uluslar arası Bankacılık sistemi üzerinde olmasa bile emlak piyasası ve Tahtakale deki dövizcilerin Havale yöntemi üzerinden yinede bir kaç milyar dolar Rus sermayesi Türkiyeye girecektir....bu bağlamda Rus zenginlere aracılık edecek bazı döviz büroları sahipleri ve emlakcılar bu yıl milyonlarca dolar kazanacaktır...
Tahtakale dışardan onlarca milyar dolar parayı rahatlıkla transfer edebilecek bir piyasadır.....yeterki dışardan para gelmek istesin..
Ayen enerjinin 100 milyon zarardan 129 milyonluk kara geçmesi olumlu gibi görülebilir. Ancak karların detayında Türkiye ayağında 2021/12 de 15 milyon zarar yazmış.Kar sadece y.dısından gelmiş.
Yurtiçinde 610 milyon y.dışında 106 milyon faiz gideri görünüyor. Tamam konsolide karı 515 milyon ama ödediği faiz gideri toplam 717 milyon ise durup düşünürdüm..bu çok uzun vade sürdürülebilir gelmiyor bana..
Yine şirketin uzun vadeli banka kredileri için arsa ve binalarına ciddi ipotekler konulduğu görülüyor.
2020 de 2 milyar 269 milyon kredi borcu varken 2021 de 3 milyar 448 milyon kredi borcu var. Üstelik Borçların çok büyük kısmı ve dolar ve euro üzerinden. Kur patlarsa ne olur korumaları var mıdır nasıldır bilmiyorum..
Ayrıca borçlarını 5 yıllık vadeye yaysa da sadece bu yıl ki yükümlülüğü 959 milyon. bu şartlar altında bu karlılık çok hödük kalmış görünüyor. Kısaca özetlersem sürdürülmekte olan yatırım faaliyetlerinin detayını ve bilancoya etkilerini bilmemekle birlikte bu borçluluk yapısıyla ben ayeni seçmezdim. Odaşa ise bakmadım.
Yer İmleri