Sayfa 376/691 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

Faizi artırdın doları düşürdün kkm den çıkan para düşük kurdan dolar mı alır bu faize mi geçer ,asıl sorun bu,bu artırdığın faizden dönüş olduğu gün gelen para ne yapar.Misal kkm ye 12 den para bağladın bugün 14.9 kurdan fazladan bir para alacağını düşünüyorsunuz,ama tak bir numara çevrildi faiz arttı dolar 11 e düştü o 500 milyar kkm parası ya ne yapalım kısmet değilmiş mi der faize mi bağlar parayı , 11 den dolara mı yüklenir.Hangi faizle o adamı dolar almamaya ikna edebilirsiniz.Hasılı kelam bence kuzu kuzu o para ödenecek.Bu kkm tek günde ödenmeyecek her yeni gün geri ödemeler var ,doları bir gün düşürmen de yetmez üç ay boyunca düşük tutman lazım ki bu konjonkturde olacak iş değil.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Faizi artırdın doları düşürdün kkm den çıkan para düşük kurdan dolar mı alır bu faize mi geçer ,asıl sorun bu,bu artırdığın faizden dönüş olduğu gün gelen para ne yapar.Misal kkm ye 12 den para bağladın bugün 14.9 kurdan fazladan bir para alacağını düşünüyorsunuz,ama tak bir numara çevrildi faiz arttı dolar 11 e düştü o 500 milyar kkm parası ya ne yapalım kısmet değilmiş mi der faize mi bağlar parayı , 11 den dolara mı yüklenir.Hangi faizle o adamı dolar almamaya ikna edebilirsiniz.Hasılı kelam bence kuzu kuzu o para ödenecek.Bu kkm tek günde ödenmeyecek her yeni gün geri ödemeler var ,doları bir gün düşürmen de yetmez üç ay boyunca düşük tutman lazım ki bu konjonkturde olacak iş değil.
    İyi pazarlar;
    Birincisi faizi arttırmazlar bu fıtratlarına ters, ikincisi dediğiniz gibi ben de parayı faiz yerine dövize yatırırdım. Canımızı çıkardılar TL de kalın diyerek. Yok 8-10 puan faizi arttırırlarsa belki derim, o zaman dolar hızlı bir şekilde düşer. Bunu da istemezler zira ekonomi ihracat üzerine kurulmuş, ayrıca konut ve gayrımenkul satışları düşer yine bizim hisseye zarar yazar. Üçüncüsü badem bıyıklılar zaten dövize dönmüşlerdir, bize tl de kalın derken, mamaları kesilsin istemezler. Dördüncüsü enflasyonla faiz arasında 2-3 aydır 25-30 baz fark var, bilerek bizi fakirleştiriyorlar, biat edenlerin kimler olduğunu sokak röportajlarından görüyoruz. Bu düzenin de bozulmasını istemezler. Yoksa dediğiniz gibi mevduata gelince %18-20 , verilen kredilere bakıldığında 30-35 en az. Sonuç olarak bekeyip göreceğiz. 2023 haziran hedef, değişim sonrası cimere tüm sorumlular hakkında suç duyurusu, hatta seçim öncesi muhalefete baskı yapıp onlardan çözüm için söz almak. Yeter artık memleketin kanını emdiği bademlerin.

3. Sanırım bu hiper enflasyonist ortamda yüzde 8-10 puan faiz artırımı bir işe yaramaz.. artırım asgari 15-20 aralığında olursa doları ciddi manada baskılar. Kur korumalı mevduat ürünü olmasa kimse bankaya para koymazdı. Faiz yükselirse aldatıldığını düşünen vatandaş can havliyle bir daha bozdurmamak üzere dövize geri döner. Benim de KKM hesabım var, 13.80 den girdim.. 6 ay vadelide.. kur yüksek olursa yüzde 8.5 net faize ilave kur farkını alırım, kur düşük olursa yüzde 8.5 faizi alıp gider dövizimi ucuzdan geri alırım. Döviz tutana göre her halükarda yüzde 8.5 avantajım var. Tek derdimiz paramızı enflasyona karşı korumak artık kar etmeyi vs zaten unutmuş durumdayız, sadece ayakta kalmaya çalışıyoruz. Dolar 17 TL yi geçtiğinde TL birikimimin büyük bölümüyle panik halinde takip ettiğim 3 arsa/tarlayı satın aldım. Şu günlerde TL etkisinde olan tek birikimim borsadaki param onda da adam gibi bir şey kazanamıyoruz, enflasyon kadar dahi kazanç yok. Böyle iş olur mu? Tüm Türkiye paramızı enflasyondan korumaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz.
    Yorumlarım sadece kendim için nottur. Asla yatırım tavsiyesi olarak almayın.

Sn tahminci aslında nebatinin dediği doğru yani herkes aslında zararda.Adamlar nasıl bir sistem kurdularsa aslında fakirleşmeden kurtulamıyorsun.Borsaya bakıyorum dolar bazında facia durumdayız.Bu kağıt zaten kategori dışı,ama kazandım dediğim kağıtlarda da bakıyorum dolara altına vurdun mu ortada bir şey yok,dolara altına bakıyorum onu da enflasyon bazlı baktın mı gene kar yok.E reel anlamda parayı mala gömsek bu sefer de nakit akışı nasıl olacak nasıl hayat standardımızı koruyacağız alacağımız kiralar da enflasyon bazında zarar ettiriyor,malın değeri dünyanın bu gidişatında ne olur o da ayrı muamma,önümüzde rusya ukrayna lübnan örnekleri var.Aslında bu yaşadığımız tam anlamıyla 1929 buhranı.

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Sanırım bu hiper enflasyonist ortamda yüzde 8-10 puan faiz artırımı bir işe yaramaz.. artırım asgari 15-20 aralığında olursa doları ciddi manada baskılar. Kur korumalı mevduat ürünü olmasa kimse bankaya para koymazdı. Faiz yükselirse aldatıldığını düşünen vatandaş can havliyle bir daha bozdurmamak üzere dövize geri döner. Benim de KKM hesabım var, 13.80 den girdim.. 6 ay vadelide.. kur yüksek olursa yüzde 8.5 net faize ilave kur farkını alırım, kur düşük olursa yüzde 8.5 faizi alıp gider dövizimi ucuzdan geri alırım. Döviz tutana göre her halükarda yüzde 8.5 avantajım var. Tek derdimiz paramızı enflasyona karşı korumak artık kar etmeyi vs zaten unutmuş durumdayız, sadece ayakta kalmaya çalışıyoruz. Dolar 17 TL yi geçtiğinde TL birikimimin büyük bölümüyle panik halinde takip ettiğim 3 arsa/tarlayı satın aldım. Şu günlerde TL etkisinde olan tek birikimim borsadaki param onda da adam gibi bir şey kazanamıyoruz, enflasyon kadar dahi kazanç yok. Böyle iş olur mu? Tüm Türkiye paramızı enflasyondan korumaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz.
    Şaşırttınız beni.
    Bir bosacının kkm yapabileceğini hiç düşünmemiştim.
    Mart ayı sonuna kadar yeni seçim yasası çıkmazsa erken seçim var demektir.
    Bu durumdada döviz aşağı borsa yukarı demek ve ciddi bir marj içinde olacaktır.
    Kkm daki 6 ay bağlı parada bir işe yaramayacaktır

Sn tahminci her işte kendini sağlama almayı öğrenmiş bir tecrübeli türk vatandaşı.Bence de doğru yapmış kkm dediğiniz aslında dolar almış demektir.Bir kısım parayı ne olur ne olmaz diye dolarda tutmak her türk vatandaşının birinci vazifesidir))))))))) Burası sparta burdan çıkış yok.Hep ,temkinli olacaksın,sonra temkinli olmayı unutmayacaksın,temkinli olacaksın demişmiydim.

7. Tahminci ağabey, bu hisse 2 tl fiati üzerindeyken ucuz diye alanlar, hisse 0.92 fiattayken neden almazlar. Ağabey hem o sıra kasaya nakit de girmemişti, bu kadar kar da yoktu. Nasıl oluyor ağabey?

8. Sn. Hkm beni çözdünüz.. dolar alacağıma KKM a paramı yatırarak aslında dolarıma 6 aylık yüzde 8.5 faiz almış oldum. KKM açtığımda USD kuru 13,60 dı şimdi 14,76.. farz edelim ki vade sonu 12,20 olsun, dolar yüzde 10 düşmüş olsun.. çok sevindirici bir durum benim için vade sonunda dolar rezervim yüzde 18.5 artmış olacak, dolar bazlı bu miktarda kazanç nerede var? Yani ben vade sonunda dövizin düşük değerde olmasını yeğlerim çünkü dövizimin artmasına odaklıyım.. Sn. GP sizi şaşırttım.. yatırım yaparken çok hesap kitap yaparım, KKM de her halükarda kazanç sağlayacağım bir durum gördüğümde hiç düşünmeden hesabımı açtım. Hisse alımlarımda da dip avcılığı yapmam, tepkiye oynadıysam yüzde 2-3 bakmam ilk zayıflıkta satar çıkarım ilk direnç kalıcı olarak geçildiğinde pozisyonu artırırım. Kaybım olursa sigorta poliçesi için ödeme yaptım der geçerim. Biraz korkakça göründüğünün farkındayım ama yıllar içinde onca para kaybettikten sonra böyle olduk işte Artık kaybetmemeyi öğrendim diyelim..

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn tahminci her işte kendini sağlama almayı öğrenmiş bir tecrübeli türk vatandaşı.Bence de doğru yapmış kkm dediğiniz aslında dolar almış demektir.Bir kısım parayı ne olur ne olmaz diye dolarda tutmak her türk vatandaşının birinci vazifesidir))))))))) Burası sparta burdan çıkış yok.Hep ,temkinli olacaksın,sonra temkinli olmayı unutmayacaksın,temkinli olacaksın demişmiydim.
    Yorumlarım sadece kendim için nottur. Asla yatırım tavsiyesi olarak almayın.

Sayfa 376/691 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •