Sayfa 333/1007 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Nokta atışı olmasada bu sefer iyi yerden bindik, pala mecburen gevşemek zorunda, hiç mi kâr al yabmıycak
    ne bileyim,sonsuz kâr peşinde gibi ayvanlaştı baksana..

SPOT

3.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    ne bileyim,sonsuz kâr peşinde gibi ayvanlaştı baksana..
    O hep üüüle biz şorttan inince ertesiki gün şırıl şırıl, bu sefer dişimizi sıkıcaz
    Hamdım Piştim Yandım

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    O hep üüüle biz şorttan inince ertesiki gün şırıl şırıl, bu sefer dişimizi sıkıcaz
    ben zatene aralık vadede gelecek kış kreasyonu şortlari giydim..diş yabtırma gitcem yarin,imblant parasini cikarsak bari

5.  Alıntı Originally Posted by gmt® Yazıyı Oku
    ben zatene aralık vadede gelecek kış kreasyonu şortlari giydim..diş yabtırma gitcem yarin,imblant parasini cikarsak bari
    Hayek abi 24 Mart dediydi, yarın da fışkırtırsa ekleme yaparız
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gundwane'nin söylediklerine daha önce cevap vermiştim, her ne kadar bu yarışta (çekişme de) atım olmasa da tekrar belirtme ihtiyacı duyuyorum.

benim bu forumda seviye verdiğim görülmüş şey değildir..benim için volatilite önemli hep söyledim..

diğer yandan spot hisse alıp bekleyen için hava hoş. ki ben de son 5-6 ayda yeni iş geliştirme çalışmalarım nedeniyle (makine mühendisliği + high temperature malzeme, tubitak teydeb süreçleri zamanımı epey alıyor ) daha az viop işlemi yapıyorum ve spota kaymaya başladım. dolar bile fazla almıyorum zira benim için bazı blue chip hisseler "discounted dolar" mertebesinde bir çoğu..

neyse.. ama viopta işlem yapanların durmadan düşecek veya dakka başı bu artacak "düşemeezzz" filan diyenlere söyleyecek bir lafı vardır..

neden mi?

ilk olarak spotta makas problemin yok. ama viopta kontrat değeri (24 bin tl civarı) bir rakama işleyen faiz var bunu yenmen lazım long pozdaysan.. 700-800 tl..

ayrıca.. diyelim ki viopta uzun soluklu olmak için düşük kaldıraç kullandın, mesela 5. teminat değerlerine bakarsanız 2300 tl mesela bu rakam zaten bir taban olduğunda bitiyor. 5 kaldıraçta kontrat başına 4600 tl hesaba koydun.. bekliyorsun ki sağlam strateji.. ama bir taban yapsa 2300 tl kalacak.. akşam seans kapanırken "kapatmalımıyım beklemelimiyim, gundwane kesin yükselecek diyorr" diye düşünme şansın var mı??

yok.. zira bir gün daha taban olabilir. sıfırlarsın. borçlu çıkarsın..

short pozda olan viop pozları içinde tersi geçerli.. yukarı yönlü 2 tavanda..
    veya 1 tavan + 3-4 gün %1-2 artışlar..

dolayıysıyla viop işlemleri yapanlar için her gün hesap yeniden görülür. bekleme şansın yok (teminat tamamlama çağrısı).. ama spot hissen varsa sürekli yükselecek diyebilirsin ve beklersin.. ki zaten orta uzun vadede yükseliyor nominal olarak ve bende zaten bu görüşteyim..
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post5843315

İlginç ..

https://www.hisse.net/topluluk/showt...92#post5681692

Gene şaşırttın beni

https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post5681743
    Hayat hoş gerisi boş

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Hayek abi 24 Mart dediydi, yarın da fışkırtırsa ekleme yaparız
    24 Mart ne bayramı ki ? nolarmış orda taznikli suyla yıkamazsa o güne kadar bizi

8.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Gundi,

pıst 100 büyük borsacısın anladık bu kadar kendini parlatma sabah akşam aynı şeyleri yazıyorsun bunu pratik olarak kabul ediyoruz.Şimdi bu yazdıklarının yerine 40.000 ralli yaptı demişin ya işte kritik soru geliyor sen madem bu işi bildin o tarih aralığındaki işlemlerini koy karneni buraya bizde diyelimki bu Gundi bu işi yemiş yutmuş HOCA olmuş diyip takdir edelim.Buyur meydan burası çünkü sabah akşam aynı şeyleri yazıyorsun pozisyonlar açılır kapatılır bilemezsin , burada dönen tezgahı herkes görüyor ben badem spor dedim , başkasını varlık fonu dedi, başkası yerli milli dedi vs vs gidiyor .Sonuç olarak bir sistem var ha kimisi riski sever devam eder , kimisi kenarda bekler duruma göre pozisyon yeniler.Topiğe bak bakalım 1-2 kişinin haricinde sana cvp veren var mı yok çoğu kişide ya red listesindesin yada millet uğraşmak istemiyor.Tamam burada yukarı dedin bildin ama değerlendirdinmi önemli olan bu.
    bol kazançlar.

viop hesabı yok sen ekstre diyorsun...

okey masaındaki yancı tayfa bunlar...

oyunn oynamaz ama oynayandan çok konuşur....

Sayfa 333/1007 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •