Sayfa 347/493 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by hakim Yazıyı Oku
    Ben de sisteme yeni kaydoldum. 5 yıllık getirilere bakınca en mantıklısı altın fonları olarak gözüküyor. %100 altın dışında da pek mantıklı bir şey yok. Hem getiriler altından düşük hem de yönetim ücreti oranları daha yüksek.

TEFAS üzerinden 5 yıldan fazla veri görme imkanımız yok mudur? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
    eski 5 yıllık getireye değil ileri 5 yıllık getireye odaklanma bence daha iyi olur YTD
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Önce mevcut fonu o günün oluşan fiyatından satıyor, sonra alacağı fonun fiyatı neyse oradan alıyor..Arada 1-2 gün var, bu sürede değerleniyor mu bilmem, 1 günlük likit fon alabilir, almasa da önemli değil..bir günün getirinden bir şey olmaz sonuçta.
    tesekkürler, bende sizin gibi düsünüyorum. araci kuruma yazmadim, fon ve oran degisikligi yaptigimda nasil bir uygulama yaptiklarini gözlemlerim.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben önceki dalgada kademe kademe azaltmıştım, altın azaltıp u-30 endeks fonu almak için yine uygun zamanlar bence, özellikle ons kaynaklı yükseliş olursa altında, bu fırsat değerlendirilebilir.
    Afedersiniz, aradım ama bulamadım, Anadolu Hayatta İ30 endeks fonu var mı biliyor musunuz?

4.  Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Afedersiniz, aradım ama bulamadım, Anadolu Hayatta İ30 endeks fonu var mı biliyor musunuz?
    ben eskiden allianz, şu anda türkiye emeklilik ile çalışıyorum...anadolu hayatı bilmiyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Şimdi arkadaşlar bu BES sisteminde en son herşeyiyle birlikte emekliliği hakkettik diyelim. Atıyorum fondada toplam pay 1 milyon adet birikti. Ben dedim ki 10 yıl emekli maaşı almak istiyorum. Kurum bana her ay 1milyon pay ÷120ay=8333 pay bozup maaş verecek yada hesaplama başka mı? Ayrıca ömür boyu maaş almak isteyene hesaplama nasıl yapılıyor acaba. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. Saygılar

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Şimdi arkadaşlar bu BES sisteminde en son herşeyiyle birlikte emekliliği hakkettik diyelim. Atıyorum fondada toplam pay 1 milyon adet birikti. Ben dedim ki 10 yıl emekli maaşı almak istiyorum. Kurum bana her ay 1milyon pay ÷120ay=8333 pay bozup maaş verecek yada hesaplama başka mı? Ayrıca ömür boyu maaş almak isteyene hesaplama nasıl yapılıyor acaba. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. Saygılar
    Paydan ote, diyelim 1.2 milyon birikti ve 10 yil maas almak istiyorsun. 120 bini(1.2 mio/10) ayiriyorlar ve sana her ay 10 bin veriyorlar. Geriye kalan 1milyon 80 bini istedigin fonda tutuyorlar(altin, hisse vs sen neyi tercih edersen). Diyelim fonda kalan tutar 20.37% buyude ve 1.3 milyon oldu. Bu sefer bunu 9 a boluyorlar ve sana her ay 12.037 tl oduyorlar(1.300.000/9/12). geriye kalan fonda degerleniyor tekrar. ertesi yol 8 e bolup odeme yapiyorlar vs. Bu sekilde devam ediyor.

Hesaplamayi burdan kendiniz yapabilirsiniz. Dosyayi kendi drive iniza indirin ve istediginiz rakamalri girin. Hesaplamayi reel getiriye gore yapar. https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Omur boyu maas almak istersen, birikimini yillik gelir sigortasina aktararak omur boyu maasl alirsin. Burada yasin, saglik durumun, emekli olmak istedigin tarihteki omur beklentisi, yasadigin sehir vs bir cok sey etkili. Kisiye ozel bir maas ongorulur.

7. Bir sorum olacak...bes endeks fonları temettü günlerinde nasıl hareket ediyor...mesela bugün endeks ekside gözükse de düşüş temettü ödemeleri kaynaklı...sonuçta fon elinde ereğli hissesi varsa karşılığında temettü de alıyor. Yani endeks-30 bugün %2 temettü kaynaklı düşüş gözüküyorsa, fon bunu %2 eksi olarak mı yansıtıyor, yoksa bir etkisi olmuyor mu?

Bu durumda u-30 fonları, temettü etkisi toplam yıl boyunca %5 ise, u-30 u %5 yenmesi gerekir (figk de %2 olsa, nette %3 yenmeli fon endeksi).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir sorum olacak...bes endeks fonları temettü günlerinde nasıl hareket ediyor...mesela bugün endeks ekside gözükse de düşüş temettü ödemeleri kaynaklı...sonuçta fon elinde ereğli hissesi varsa karşılığında temettü de alıyor. Yani endeks-30 bugün %2 temettü kaynaklı düşüş gözüküyorsa, fon bunu %2 eksi olarak mı yansıtıyor, yoksa bir etkisi olmuyor mu?

Bu durumda u-30 fonları, temettü etkisi toplam yıl boyunca %5 ise, u-30 u %5 yenmesi gerekir (figk de %2 olsa, nette %3 yenmeli fon endeksi).
    Hocam,

Fiyat Endeksi ve Getiri Endeksi arasındaki tek fark nakit temettü ödemelerinde ortaya çıkar. Emeklilik ve yatırım fonlarının genelinde karşılaştırma ölçütü olarak endeks yerine endeksin temettüleri eklenmiş endeksi olan bist 100 getiri endeksi fon karşılaştırma ölçütü olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle ana endeksi kolaylıkla yenebilirler ancak getiri endeksini yenmek nispeten daha zor olabilr. Fonların bir diğer avantajı ise KYD brüt getirinin oldukça düşük olması da diyebiliriz.

Özetle endeks-30 bugün %2 temettü kaynaklı düşüş gözüküyorsa bunun emeklilik ve yatırım fonlarına etkisi olmuyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 347/493 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •