Doların faizinde sert yükseliş beklentisi
Ukrayna savaşı küresel enflasyonu daha da yukarı iterken, ABD'de faizler de yukarı gidiyor. Fed'den 4 Mayıs'ta 50 baz puanlık faiz artışı beklenirken, Citigroup bu yıl 250 baz puan daha faiz artışı gelebileceğini açıkladı. Doların faizinin artışı Türkiye'nin dış borçlanma faizlerini de artırıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...ntisi-7035957/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Benim büyük market zincirlerinde ve semt marketlerinde gördüğüm temel tüketim maddelerinin hepsinin en ucuz olduğu bir market yok. Marketlerde dönemsel, bölgesel,ürüne bağlı hatta o market bazında bile fiyat farklılıkları yaşanabilir. bu yüzden tüketici olarak aynı ürünü en düşük fiyata almak istiyorsak mutlaka fiyat araştırması yapmak gerekiyor. hatta aynı ürünü bir sonrakinde başka marketten almak durumunda kaldığım çok oldu..
dediklerinize katılıyorum zamanım olduğundan fiyat araştırması yaparım. Ayrıca dönemsel fiyat hareketlerini bildiğim ürünleri dönemlere uygun alırım. Mesela kasım gibi süt fiyatları artmaya buda peynir fiyatlarına yansır. 3 ay 2 ay gibi peynir stoğu yaparım. Kaşar vb...
Selam dostlar. Hesaplarıma göre TL, döviz sepetine göre, şu an kağıt üstünde olması gerekenden yaklaşık %16 daha değerli. Bu oranın reelde ne kadar yüksek olduğunu hesaplamak bile istemiyorum.
--Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir
Yer İmleri