Sayfa 568/993 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    4 kilosu 50 yi gördüm....
    Pazarcıda 2 hafta sonra kilo 10 dedi
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Doların faizinde sert yükseliş beklentisi

Ukrayna savaşı küresel enflasyonu daha da yukarı iterken, ABD'de faizler de yukarı gidiyor. Fed'den 4 Mayıs'ta 50 baz puanlık faiz artışı beklenirken, Citigroup bu yıl 250 baz puan daha faiz artışı gelebileceğini açıkladı. Doların faizinin artışı Türkiye'nin dış borçlanma faizlerini de artırıyor.

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...ntisi-7035957/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Urla pazarından bildiriyorum.

Salatalık 20 TL
    Havuç 10 TL
    Ispanak 12 TL
    Aysberg marul 10 TL (ufacık 1 adet)
    Elma 10 TL (küçük sert sulu)
    Portakal 10 TL
    Turp 8 TL
    Kabak 20 TL

Tamam.
    Havuç pazarda 5-7 tl
    Elma amasya 12 , diğerleri 8 tl daha ucuzuda var ama yenmez ...
    Portakal en iyisi 7.5
    Patates 6 tl

diğerleri aynıydı...Bu gün üç harflilerde güzel taze kabak 15 di....

Fiyatlar üsküdara bağlı bir semt pazarından...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Başkentte 4 pazar ve hal fiyatları ayrıca 6 zincir market fiyatları radarımda... Alışveriş mühendisiyim.
    Hepimiz bir alışveriş mühendisi olmalıyız aslında....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,824
    Benim büyük market zincirlerinde ve semt marketlerinde gördüğüm temel tüketim maddelerinin hepsinin en ucuz olduğu bir market yok. Marketlerde dönemsel, bölgesel,ürüne bağlı hatta o market bazında bile fiyat farklılıkları yaşanabilir. bu yüzden tüketici olarak aynı ürünü en düşük fiyata almak istiyorsak mutlaka fiyat araştırması yapmak gerekiyor. hatta aynı ürünü bir sonrakinde başka marketten almak durumunda kaldığım çok oldu..

6.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Benim büyük market zincirlerinde ve semt marketlerinde gördüğüm temel tüketim maddelerinin hepsinin en ucuz olduğu bir market yok. Marketlerde dönemsel, bölgesel,ürüne bağlı hatta o market bazında bile fiyat farklılıkları yaşanabilir. bu yüzden tüketici olarak aynı ürünü en düşük fiyata almak istiyorsak mutlaka fiyat araştırması yapmak gerekiyor. hatta aynı ürünü bir sonrakinde başka marketten almak durumunda kaldığım çok oldu..
    dediklerinize katılıyorum zamanım olduğundan fiyat araştırması yaparım. Ayrıca dönemsel fiyat hareketlerini bildiğim ürünleri dönemlere uygun alırım. Mesela kasım gibi süt fiyatları artmaya buda peynir fiyatlarına yansır. 3 ay 2 ay gibi peynir stoğu yaparım. Kaşar vb...

7. Selam dostlar. Hesaplarıma göre TL, döviz sepetine göre, şu an kağıt üstünde olması gerekenden yaklaşık %16 daha değerli. Bu oranın reelde ne kadar yüksek olduğunu hesaplamak bile istemiyorum.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,824
     Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    Selam dostlar. Hesaplarıma göre TL, döviz sepetine göre, şu an kağıt üstünde olması gerekenden yaklaşık %16 daha değerli. Bu oranın reelde ne kadar yüksek olduğunu hesaplamak bile istemiyorum.
    Desenize sn Arap Şükrü dolar bazlı bi %16 daha fakirleşme potansiyelimiz var

Sayfa 568/993 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •