Bunlar gerçek anzer balı değil anzer balı anzer yaylasında çıkar. Yıllık en fazla 3 tonu ya bulur ya bulmaz. 2 sene önce 1.800 kğ çıkmıştı. O zaman 4.000 tl civarı idi fiyatı ve özel olarak bazı kişilere verilir. Geriye kalanın tamamını araplqr kapatır götürür. Bunlar anzer yaylasına yakın köylerin balını anzer diye kaktırıyorlar. Orjinal anzer balı değildir ama anzer yaylasına en yakın köylerde çıkan baldır. Arılar hergün yaylaya çıkıp inerse bilmem. Hakiki kestane balının bu sene kilosu bizim köylerde 400 tl idi. Bal yoktu. Benim kovandan 2 kilo bal çıktı. Kovanı 800 e almıştım. Anca maliyete yaklaştı.
bir halt olacağı yok.
Bunu bilmiyordum. Siteye bakınca gerçek anzer balını onlar üretiyorlarmış gibi yapmışlar.Hatta patent falan bile almışlar. Sanırım suç teşkil eden bir durum yok ki bu şekilde satışa devam edebiliyorlar. Sonuçta aynı yerde tezgah açtıkları için herşey yasal gibi anladım..
Gerçek anzer balınıda onlar üretiyor. Sonuçta anzer yaylasını kullanan köylerden biri yada bir jaçı kooperatif kurup satıyorlar. Ama anzer balının üretimi çok sınırlı yaylada bal en fazla 2 ay üretilir arı 3 ay çalışamaz. O yüzden yayladan aşağıdaki köylerde üretilenide anzer balı diye satıyorlar
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri