Sayfa 575/993 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    İnek Manda gibi sütlerin proteinler bağırsakta kasomorfine dönüşür..Bence Keçi sütünün yanından bile geçemez...Anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür...Sizin yukarıda bahsettiğiniz kriterleri yerine getiriyorsa keçi sütünden yapılan ürünlerle diğerleri kıyaslanamaz...Sağlıklı bir inek sütünden yapılan yoğurtta çok faydalı olur ama keçi sütü favorimdir...
    Belki absürt gelebilir ama kanserden kurtulani bile.duydum memlekette
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    https://www.anzerbali.com.tr/anzer-bali-250-gr.html linkini verdiğim bu sitede 250 gr ı 300 TL den satılıyor. sizin rakamlarla uçurum var gibi.
    Bunlar gerçek anzer balı değil anzer balı anzer yaylasında çıkar. Yıllık en fazla 3 tonu ya bulur ya bulmaz. 2 sene önce 1.800 kğ çıkmıştı. O zaman 4.000 tl civarı idi fiyatı ve özel olarak bazı kişilere verilir. Geriye kalanın tamamını araplqr kapatır götürür. Bunlar anzer yaylasına yakın köylerin balını anzer diye kaktırıyorlar. Orjinal anzer balı değildir ama anzer yaylasına en yakın köylerde çıkan baldır. Arılar hergün yaylaya çıkıp inerse bilmem. Hakiki kestane balının bu sene kilosu bizim köylerde 400 tl idi. Bal yoktu. Benim kovandan 2 kilo bal çıktı. Kovanı 800 e almıştım. Anca maliyete yaklaştı.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Belki absürt geler oilir ama kanserden kurtulani bile.duydum memlekette
    Süt iç yoğurt ye bal ye kanserden kurtul ,imkansız sn işçi inanmayın böyle şeylere oluşmuş bir kanseri bunları tüketerek tedavi edemezsiniz ,ama kanserojen maddeler içeren uyduruk süt bal vs tüketirseniz kanser olma olasılığınız artabilir bakın ona bir şey demem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,824
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bunlar gerçek anzer balı değil anzer balı anzer yaylasında çıkar. Yıllık en fazla 3 tonu ya bulur ya bulmaz. 2 sene önce 1.800 kğ çıkmıştı. O zaman 4.000 tl civarı idi fiyatı ve özel olarak bazı kişilere verilir. Geriye kalanın tamamını araplqr kapatır götürür. Bunlar anzer yaylasına yakın köylerin balını anzer diye kaktırıyorlar. Orjinal anzer balı değildir ama anzer yaylasına en yakın köylerde çıkan baldır. Arılar hergün yaylaya çıkıp inerse bilmem. Hakiki kestane balının bu sene kilosu bizim köylerde 400 tl idi. Bal yoktu. Benim kovandan 2 kilo bal çıktı. Kovanı 800 e almıştım. Anca maliyete yaklaştı.
    Bunu bilmiyordum. Siteye bakınca gerçek anzer balını onlar üretiyorlarmış gibi yapmışlar.Hatta patent falan bile almışlar. Sanırım suç teşkil eden bir durum yok ki bu şekilde satışa devam edebiliyorlar. Sonuçta aynı yerde tezgah açtıkları için herşey yasal gibi anladım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,824
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Süt iç yoğurt ye bal ye kanserden kurtul ,imkansız sn işçi inanmayın böyle şeylere oluşmuş bir kanseri bunları tüketerek tedavi edemezsiniz ,ama kanserojen maddeler içeren uyduruk süt bal vs tüketirseniz kanser olma olasılığınız artabilir bakın ona bir şey demem.
    Bir tüketici olarak aldığımız balı sahtemi değilmi yi nasıl anlıycaz? Uzmanı da değilsek mümkün değil gibi.. laboratuara da götüremeyiz ki. gerçi hadi diyelim gittin ödenecek tahlil faturası ile anzer balından sanırım birkaç kilo alırdık herhalde

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bunu bilmiyordum. Siteye bakınca gerçek anzer balını onlar üretiyorlarmış gibi yapmışlar.Hatta patent falan bile almışlar. Sanırım suç teşkil eden bir durum yok ki bu şekilde satışa devam edebiliyorlar. Sonuçta aynı yerde tezgah açtıkları için herşey yasal gibi anladım..
    Gerçek anzer balınıda onlar üretiyor. Sonuçta anzer yaylasını kullanan köylerden biri yada bir jaçı kooperatif kurup satıyorlar. Ama anzer balının üretimi çok sınırlı yaylada bal en fazla 2 ay üretilir arı 3 ay çalışamaz. O yüzden yayladan aşağıdaki köylerde üretilenide anzer balı diye satıyorlar
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Twitterdaki yorumlari okuyorumda

Ulkede o kadar cok zavalli varki manda yogurduna 35 TL cok pahali diyen
    Kestane balinin kilosunu 200 TL diyip cok pahaliymis diyen

Gerizekalilar markette satilan manda yogurdunu yada kestane balini gercek zannediyor

Bi bilseler gercegi hem pahalidir hemde bulmasi zordur. Oyle arastirmakla olmaz google a girip aramakla olmuyor

Ureticiyi taniycan yeri gozup bakacaksin ne yediriyor ne iciriyor nasil bakiyor bir suru is

Cumhurbaskaninin yedigi yogurdun kilosu Allah bilir kac para

Bundan 6 sene once sertifikali imzali Anzer balinin 250 grami 1000 TL idi

Tabi piyasada 50 cesit Anzer bali var. Ama birde sertifikali imzali muhurlu var
    Bişeyi atlama reis anzer balı demiyor kestane balı diyokestane balını300-400arasına bulursun tabi bu söylediğim eylül ayı fiyatı. Yeni mahsül kaça çıkar bilmem
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,824
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Gerçek anzer balınıda onlar üretiyor. Sonuçta anzer yaylasını kullanan köylerden biri yada bir jaçı kooperatif kurup satıyorlar. Ama anzer balının üretimi çok sınırlı yaylada bal en fazla 2 ay üretilir arı 3 ay çalışamaz. O yüzden yayladan aşağıdaki köylerde üretilenide anzer balı diye satıyorlar
    vay arkadaş ya bunu hiç bilmiyordum. adamlar bir taşla 2 kuş vuruyorlar yani.

Sayfa 575/993 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •