Sayfa 323/614 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423 ... SonSon
Arama sonucu : 4905 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: POLHO - Polisan Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Thyshine Yazıyı Oku
    Dün ben de bu olayı gördüm ve aha dedim zamanında çıraklık döneminde bu arsaya da göz dikmiş meğer malum kupon arazi düşkünü AŞEKA şahıs. Dün de tesadüf, ülkenin gümrüklerinde nasıl milyar dolarlık gelir elde ettiğini de gördüm malum şahsın. Her alanda ettiği gibi. Bitmiş bir halk�
    Arsada Şerh olduğunu bende yeni öğrendim, Projenin bu kadar uzamasının nedeni buymuş demekki. Bu işi hallederse yine Hükümete yakın, onların dilinden anlayan birileri halledebilirdi, DAP YAPI seçimi Polisan Yönetiminin boş insanlar olmadığının göstergesi. Tahminim o arsanın metrekare değeri minimum 25- Maksimum 35 Bin liradır. Minimum değerden satsa 170.000x25.000= 4 Milyar 250 Milyon yapar. Polisan 'ın Borsa işlem değeri ise 2 Milyar 267 Milyon TL. O arsanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş olduk. Tabi kimse TOKİ nin ve Elektrik Kurumunun (Yani Hükümetin) bu alım hakkından Babasının hayrına vazgeçeceğini düşünmüyor sanırım. Sanırım pazarlıkların sonuna gelinmiştir. Seçimden sonra söz hakkı yeni Hükümet te olacağı için ben seçimden önce kararın verileceğini düşünüyorum

F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Ünsüz Düşünür Yazıyı Oku
    Arsada Şerh olduğunu bende yeni öğrendim, Projenin bu kadar uzamasının nedeni buymuş demekki. Bu işi hallederse yine Hükümete yakın, onların dilinden anlayan birileri halledebilirdi, DAP YAPI seçimi Polisan Yönetiminin boş insanlar olmadığının göstergesi. Tahminim o arsanın metrekare değeri minimum 25- Maksimum 35 Bin liradır. Minimum değerden satsa 170.000x25.000= 4 Milyar 250 Milyon yapar. Polisan 'ın Borsa işlem değeri ise 2 Milyar 267 Milyon TL. O arsanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş olduk. Tabi kimse TOKİ nin ve Elektrik Kurumunun (Yani Hükümetin) bu alım hakkından Babasının hayrına vazgeçeceğini düşünmüyor sanırım. Sanırım pazarlıkların sonuna gelinmiştir. Seçimden sonra söz hakkı yeni Hükümet te olacağı için ben seçimden önce kararın verileceğini düşünüyorum

Benim baktığım şey şu şirket 800 milyon dolar değerleme ile halka arz olmuş mu olmuş şuan ne kadar 150 milyon dolar. 10 yılda bir çivi çakılmamış mı daha bu sene alınan450 milyon teşvik yatırımı nereye gitti. Şirket şuanki piyasa değerine yani holdingin işlem gördüğü 150 milyon dolara sadece poliport u satar mı? Yada pendik arsasını 150 milyon dolara verirmi? Yada boya ve kimya fabrikasını 150 milyon dolara satarmı? Mesala Migros marka değeri 2 milyar tl bilançosuna yazıyor polisan marka değeri sıfır mı? 2016 da 1,6 dolar gören firma değeri şimdi neden onda biriine işlem görüyor? Neden geçen sene 50 cente mal satan patron ve ortaklar 3 te birine 17 cente geri alım yapmıyor. Masa sandalye firmalar bile ortaklarına zarar ettirmez iken ederi olan firma neden yatırımcısını zarar ettiriyor. Ürünlerine 3-4 kat zam yapan firma cirosu büyüdükçe fiyatı hala neden 3 tl ye mahkum? Buradaki hırsızlıktan küçük yatırımcı mı sorumlu yoksa tahtayı yapan polhospu çocuklar mı?

3. DAP %33 lük proje payına Polisan'ı ikna ettiğine göre, (Benim için normal şartlarda %40 olmalıydı) Hükümeti ikna masraflarını da DAP üstlendi. Bu Hikayenin kısa özeti şudur aslında (Teşbihte Hata Olmaz) ; Hani büyük bir alacak meseleniz vardır ama elinizden birşey gelmez, sizde işi halletmesi için mahallenin ağır abisine gidersiniz. Alacağımı tahsil edersen paranın yarısı senindir Ağam dersin. Ağa şöyle bir gerinir ve "o işi bana bırak hallederiz evlat" der.

4. Bikaç dağınık yorum yapıcam:
    Polho arsayı Toki ye resmi değerleme fiyatına satmak zorunda değil. Sadece satmak isterse öncelik toki de olur ve fiyatta anlaşamazlarsa yine satmaz. Farklı şeyler bunlar.
    Dapın arsayı bağlaması için ankaraya mekik dokumasına gerek yok. Projesnin vakti sırası geldiğinde baş haram yiyiciye gidip haracını verecek olay anında kapanacak. Tek kararla iş bitecek.
    Polho yöneticileri çok zeki demişsiniz. Aksine hepsi mirasyedi beyinsizler. Çünkü arsada imar dahi yokken 10 sene önce bir inşaat firmasına konut yaptırmaya kalktılar süper beyinliler. Tabi iş durduruldu ve yıkım kararı çıktı.
    Genel kurula gidenler saçma sapan taleplerle gittiği için spk mevzuatına uygun değil cevaplarıyla postalanmışlar. öyle mi peki efendim demiş bunlarda.
    Dap seçimden sonraya bence de kalmaması lazım çünkü, polho rüşvetini kendi yol arkadaşlarına vermek isteyecektir. Başkası geldiğinde o iş yatar.
    Teşvik konusunu bakıyorum herkes yanlış anlıyor. Devlet, teşvik olarak 450 milyon ödemiyor firmaya. Teşvik kapsamı farklı farklıdır ama para ödemek demek değilidr. Bazen kdv-ötv muafiyetidir, bazen gümrük muafiyeti, bazen arge desteğidir vs vs. Teşvik deyince küt diye para veriliyor sanıyor herkes.

5.  Alıntı Originally Posted by Thyshine Yazıyı Oku
    Teşvik konusunu bakıyorum herkes yanlış anlıyor. Devlet, teşvik olarak 450 milyon ödemiyor firmaya. Teşvik kapsamı farklı farklıdır ama para ödemek demek değilidr. Bazen kdv-ötv muafiyetidir, bazen gümrük muafiyeti, bazen arge desteğidir vs vs. Teşvik deyince küt diye para veriliyor sanıyor herkes.
    Bilinçli yatırımcıyı severim, bu 450 Milyon konusu çok ortalarda dönüyor, Millet sanıyor Devlet bunların cebine 450 Milyon koyacak. Ne Bir Araştırmaları var nede incelemeleri. Aç bir faaliyet raporunu oku desen "o ne ki" deyip gazete bayine gidip faaliyet raporu gazetesi soracak adam dolu ortalık

6. Ana fikirlerde birbirimize yakın düşünüyoruz Sayın Thyshine, sadece ufak detaylarda sizinle aynı fikirde değilim o kadar. Evet Baba malına konan vizyonsuz gibi görünebilirler ama ben Ticari zekalarının iyi olduğunu düşünüyorum. Boya kolundan yavaş yavaş çıkıp Kimya ve Liman işine ağırlık vermeleri büyük bir hamle. Ayrıca Yunanistan da İspanyol işletmeciden satın alınan PET fabrikası hem döviz geliri hem büyüme için mükemmel hamleler

7. Ayrıca şuan ne kadar yatırımcı düşmanı ve ilgisiz gözükselerde ilerisi için çok büyük potansiyel görüyorum. Öyle böyle bir potansiyel değil bu, inanıyorum ki birgün Kârı görüp 7-8 lerden satanları bile pişman edecek gücü var. Hatta 1-2 yıllık vadede Ödenmiş sermayesi kadar Kâr yazacağını düşünüyorum. Yakın gelecek yıllarda son çeyrekteki gibi Favök ve Kar artışı performansı gösterirse yıllık kârı Ödenmiş Sermayesini bile geçecektir. Ayrıca elinde büyük değerleri olan birçok firma var Borsada, yatırımcıları isyanda "bu kadar varlığı var ama hisse fiyatı çıkmıyor" diye ağlıyor hepsi ama iş öyle değil ve asla o şekilde işlemez. İstediği kadar değerli varlığı olsun şirketin önemli olan bunu kâra çevirebilmektir. Polho da bu potansiyel fazlasıyla var. Mesela Atakule Gayrimenkulün (Agyo) elinde olan araziler, arsalar devasa değerdedir ama yıllardır hep arsa olarak yerinde durmakta, ne bir proje ne bir girişim yok. Yatırımcısı ağlar durur "milyonluk arsaların var niye fiyatın buralarda" diye. Boş yatan arsa, arazi, fabrikanın bir değeri yoktur aslında buna inanmak istemezler. Poliport başlı başına büyük bir değer benim için, yoğunluk bakımından Mersin Limanından sonra ülkenin 2.büyük limanıdır. Yarattığı katma değer ve kâr açısından ise ülkenin 1.llimanıdır

8. Son olarak kimse farkında değil ama Polisan Hellas (Yunanistan daki fabrika)gelecekte büyük bir potansiyele sahip. Şuan tüm Balkan ülkelerinin 1.Tedarikçisi durumunda. Ben Holdingin ilerde Boya işinden de tamamen çıkacağını düşünüyorum. Polisan ın kalan %50 lik kısmını bir şekilde orta yolu bulup Kansai ye devredeceğine yada başka bir alıcıya satacağına inancım yüksek.

Sayfa 323/614 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •