HERKES KENDİ GELECEĞİNİN MİMARIDIR.
Sana net ve kısa birşey söyleyeyim realiter, Net cümleleri severim, anlayan anlar.... Bu şirket eğer benim olsaydı cümle alem Zikse asla halka açmazdım, niye böyle bir hata yapmışlar hâlâ onu anlayabilmiş değilim. Herhalde buna karar vermeden önce tüm yönetim kurulu içkiyi fazla kaçırdı diye tahmin ediyorum, yoksa benim için bunun başka bir izahı yok
F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HERKES KENDİ GELECEĞİNİN MİMARIDIR.
Sanırım (Borsa'ya Kote ettirdikleri) ortakların lot satışının aniden kesilmesini geçte olsa akılları başlarına gelmiş olarak yorumluyorum. Onlarda şirketin potansiyelinin farkına varamadı sanırım, yada bir cepten satar görünüp diğer taraftan kendileri de toplamış olabilir bunu bilemeyiz,takas okuma konusunda iyi değilimdir ama mali potansiyeli iyi anlarım. Belki de satmadılar, yada halka açıklık az olduğu için satışta bir tehlike görmediler. Ama bu şirketin halka açıklığı (hemde imtiyaz yokken) hiçbir zaman %50 yi geçmeyecek bunu biliyorum. Olurda yanılırsam yeryüzde tanıdığım en enayi insan listelerine tepeden girerler
Alakayı anlayamadım. İmtiyazlı Hissesi olmayan bir şirket neden halka açık Borsa payının %50 yi geçmesini istemez, şirketlerinin potansiyelinin farkında oldukları için olabilir mi? Şirketinin çöp olduğunu bilen zaten ya % 0,1 lik imtiyazlı hissesiyle %99 u halka arz edip satıp kurtulmuştur, yada imtiyaz hissesi olmayan şirketin tamamını arz etmiştir. Yazdığınız anlamsız ve bir o kadar beni destekler nitelikte. Böyle bir şirketin yönetimini hangi enayi kaybetmek ister?
Mesela sizin Enka İnşaat gibi bir şirketiniz olsa %51'ini imtiyazsız olarak halka arz eder misiniz? Eğer ederseniz enayinin önde gidenisiniz demektir, akıllı para hiç affetmez şirketinizi ele geçirir.. (Bu ne anlama gelir, şirketiniz değerlidir o yüzden halka açık kısmını az tutarsınız)... Ya da şirketiniz aslında çöptür (Formt gibi) imtiyazsız da olsa %96 u halka kitlersiniz. Bir son güruh daha vardır, ben bunlara Düzenin Kaşar sınıfı derim ; %0,001 imtiyazlı hissesiyle ne şirketinden vazgeçer nede hisse satmanın verdiği para sıcaklığından vazgeçer. Şirketin tamamını halka kitler ama o koltukta oturmak içinde herşeyi yapar
Sasa, Aksa, Kords, Enkai vs.... gibi değerlerin sadece halka açık kısımlarına bakın yeter (imtiyaz durumları nedir bilmiyorum bile) Şirketi değerli olan hangi enayi patron %51 in üstüne çıkmıştır??? Sadece şunu bilirim, herkesin doğrusu kendinedir..... Ben, imtiyazlı hissesi olmayıp halka açıklığı %50 üstünde olan hiçbir şirkete yatırım yapmam. İmtiyazlı Hissesi olup %99 halka açık olan bir şirkette ise yatırım yapmam ama kısa vade Al-Sat yaparım. Halka açıklığı %50 altında olup imtiyazlı hissesi olmayan her şirket benim dikkatimi çeker
Yer İmleri