Sayfa 76/1122 İlkİlk ... 26667475767778861261765761076 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    para politikasında başarısız oldukları gibi denetim konusunda da başarısızlar en basiti damacana su her aldığımda yeni zamlı fiyattan alıyorum kur sabit petrol düştü fiyat artıyor kur artıyor petrol artıyor bu sefer gene zammı bindiriyor temmuzda asgari ücret tekrar güncellenirse 19 litre damacana 50 lirayı geçer
    TR tam bir tekas.

Başıbozukluk ülkesi.

Benim kentimden çıkan 5 lt. pet suyu bin km daha uzaktaki marketten daha pahalıya alıyorum....

Dahası ben de 800 km. den uzaktan gelen suyu kendi kentimden çıkan sudan daha ucuza alıyorum.

Hükümetler sadece öküzün trene baktığı gibi nakliyede giden mazotu seyrediyorlar.

Bir içme suyu o kentten veya yakın bir yöreden çıkıyorsa 200-300 km den daha uzak su nakliyesi yapılamaz şeklinde yönetmelik çıkaramıyorlar.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. Dahası da var. Şimdi aklıma geldi.

Kendi kentimden çıkan 19 lt.lik su, çok uzaklardan gelen 5 lt.den sudan lt. olarak daha pahalı geliyor.

Hani sıfır atık kampanyası vardı.

Hayatları yalan...

Yeterki yönetim kurul üyeliklerine dokunulmasın...

3. TR de ezelden beri tarımın adı yok.

30 yıl falan önce bir sezon plansızlıktan mercimek hasatı tüketilecekten çok fazla gelmişti.

Sabah-akşam TV lerde mercimeğin 50 farklı tüketimini, yemeğini, tatlısını anlatan program yaptırılıyordu.

2021 den soğan 8-10 a çıktı. Herkes soğan ekti.

Bu yıl daha Ocak-şubatta pazarda Soğan 1,5 TL ye alınıyordu.

Şu an depolar soğan dolu Carrefourda soğan 8 TL.

File de 3 TL.

Hangisi gerçek?

4. Bu arada doları her gün düzenli olarak 1 kuruş yukarı çekiyorlar.

14,71 -2-3-4 şeklinde gidiyor.

Amaç KKM cileri üzmeden yüzde 17 faiz vererek ihracatçıların önünü mü açmak?

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu arada doları her gün düzenli olarak 1 kuruş yukarı çekiyorlar.

Doviz sepeti olarak bakarsanız pek bi oynama yok. En azından ben böyle gördüm.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    hem aynı gram altını alıp üzerine artı faiz alamaz . 100 gr bozar 100,000 bin tl yatırır.3 aysonra 100,000 tl si 105,000 tl olur ...
    eğer vade sonu 3 ay sonra 100 gr altın piyasada 110,000 tl ise 110,000 tl sini alır gider.(artı 5,000 faizi alamaz ) ....3 aysonra 100 gr.altın 90,000 tl ise 105,000 tl sini alır gider .
    Yani şimdi, 100 gr altın bozduk 900 kurdan diyelim, 90 bin tlyi 3 ay Kkm yaptık, 3 ay sonunda anapara 90 bin tl + % 17 faizi verdi. Buraya kadar anladım. Vade sonunda mesela altının gramı 1200 tl olsa, bize o % 17 Kkm faizi haricinde, bir de altının 900 den 1200 e çıkışının farkını veriyor mu ?

Evet vade sonun bize altın vermiyor, tl veriyor. Ama kur yükselmişse, aradaki farkı bize ödüyor ve biz aynı gram altını istersek alabiliyoruz değil mi ? Aradaki % 17 faizde bize kar kalıyor.

İşte sormak istediğim, bu iş bu kadar kolay mı ? Dezavantajı yok mu ?

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu arada doları her gün düzenli olarak 1 kuruş yukarı çekiyorlar.

her gün 5 krş. artması lazım c.tesi, pazar da dahil olmak üzere, eğer gerçek enflasyon % 120 civarındaysa..

8.  Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    Yani şimdi, 100 gr altın bozduk 900 kurdan diyelim, 90 bin tlyi 3 ay Kkm yaptık, 3 ay sonunda anapara 90 bin tl + % 17 faizi verdi. Buraya kadar anladım. Vade sonunda mesela altının gramı 1200 tl olsa, bize o % 17 Kkm faizi haricinde, bir de altının 900 den 1200 e çıkışının farkını veriyor mu ?

Evet vade sonun bize altın vermiyor, tl veriyor. Ama kur yükselmişse, aradaki farkı bize ödüyor ve biz aynı gram altını istersek alabiliyoruz değil mi ? Aradaki % 17 faizde bize kar kalıyor.

İşte sormak istediğim, bu iş bu kadar kolay mı ? Dezavantajı yok mu ?
    kaymakli kadayif yok, kur faiz getirisinden fazla artmissa yalniz kaymak yok faiz geturisinden az artmış yada düşmüşse yalniz kadayif

Sayfa 76/1122 İlkİlk ... 26667475767778861261765761076 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •