Sayfa 77/1122 İlkİlk ... 27677576777879871271775771077 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
    ben kaçırmışım....
    altın korumalı hesabı....

internet şubesinden baktım görünmüyor....şubeden mi açılıyor....

2.  Alıntı Originally Posted by krabby Yazıyı Oku
    Yani şimdi, 100 gr altın bozduk 900 kurdan diyelim, 90 bin tlyi 3 ay Kkm yaptık, 3 ay sonunda anapara 90 bin tl + % 17 faizi verdi. Buraya kadar anladım. Vade sonunda mesela altının gramı 1200 tl olsa, bize o % 17 Kkm faizi haricinde, bir de altının 900 den 1200 e çıkışının farkını veriyor mu ?

Evet vade sonun bize altın vermiyor, tl veriyor. Ama kur yükselmişse, aradaki farkı bize ödüyor ve biz aynı gram altını istersek alabiliyoruz değil mi ? Aradaki % 17 faizde bize kar kalıyor.

İşte sormak istediğim, bu iş bu kadar kolay mı ? Dezavantajı yok mu ?
    100 GR ALTINDAN yola çıkarak EĞER altının gramı 1200 tl olursa sizin bankada 120,000 tl niz olur bu kadar ....bu 120,000 içinde 5,000 tlsi faizden gelir 25,000 tl si hazineden gelir . yani hem 5,000 faiz hem hem 90 binden 120 bine yükselen gram altının 30,000 tl lik farkını alamazsınız

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu arada doları her gün düzenli olarak 1 kuruş yukarı çekiyorlar.

14,71 -2-3-4 şeklinde gidiyor.

Amaç KKM cileri üzmeden yüzde 17 faiz vererek ihracatçıların önünü mü açmak?
    3-4 mayıs ta fed toplantısı var. 50 baz puan artış bekleniyor. Doları hareketlendiren beklenti bu.

Haziran ayındaki toplantıda da 50 baz puan artışı bekleniyor.

TCMB ne kadar döviz satacak acaba?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu arada doları her gün düzenli olarak 1 kuruş yukarı çekiyorlar.

14,71 -2-3-4 şeklinde gidiyor.

Amaç KKM cileri üzmeden yüzde 17 faiz vererek ihracatçıların önünü mü açmak?
    2 şer kuruş daha iyi olur aslında ayda 60 kuruş 3 ayda 1,80 lira yapar buda yaklaşık yıllık yüzde 50 mevduat karşılığına gelir .(13,50 kur baz alınırsa )

gerek yok dolar topluca halleder o işleri
    bi avazda hepsini çıkartır
    bir halt olacağı yok.

6. usd
    burger düz 2,80 swaplı 3,00
    rodeo 2,50
    deniz 1,50

Alıntı Originally Posted by vecdi Yazıyı Oku
    Yaklaşık 42 bin TL.
    Hocam onu sormadım
    Yıllık maliyet oranını sordum, %20 civarı bişey olması lazım yaklaşık

8. Dar gelirlilerin sık tükettiği 20 üründe fiyat sabitlemesi gündeme gelebilir!

Karar kesinleşirse, zincir marketlerle de görüşülecek, fiyatı sabitlenen ürünlerdeki farkı devlet ödeyecek.

AK Parti'nin ekonomi kurmaylarının enflasyonla mücadele için bazı ürünlerin fiyatlarının sabitlenmesi fikrini öne sürdü.

CNN Türk'ten Arda Erdoğan'ın haberine göre enflasyonla mücadele kapsamında AK Parti kurmayları bazı öneriler üzerinde çalışıyorlar. Öne çıkan fikir ise temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitleyecek bir sistem olması. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.

Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. Bu sayede enflasyonla mücadeleye karşı da önemli bir adım atılmış olacak.

Zincir marketlerle görüşülecek

Fiyat sabitlemesine ilişkin fikir olgunlaştıktan sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılıp sistemin uygulanması açısından kararlar alınacak.

AK Partili kurmaylar serbest piyasayı bozabilecek bir öngörü olduğunun farkında olsalar da enflasyonla mücadele kapsamında önemli bir adım olduğu gerçeğini de hatırlattılar. Fiyat sabitlemesiyle birlikte vatandaşların bazı ürünlere karşı olağanüstü taleplerinin de engelleneceği öngörülüyor.

Sayfa 77/1122 İlkİlk ... 27677576777879871271775771077 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •