Sayfa 1224/2460 İlkİlk ... 2247241124117412141222122312241225122612341274132417242224 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 9,785 - 9,792 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim Deniz bey sağolun.

Yani şöyle diyebilir miyiz,

Tüik' e göre süt üreticisi gecen sene mart ayında daha önce litresi 10 liraya sattığı sütü, şimdi 21.497 ye satıyor buna karşın sütü üreticiden alan satıcı geçen sene artık kaça satıyorsa sadece %61.14 zam yapıyor.

Bu satıcının zarar etmemesi en azından başa baş kalması için gecen sene sütü %33.40 karla satıyor olmalı ki bu sene başa baş çıksın.

Teorik olarak bu mümkün değil.

Yanılıyor muyum?
    Doğru, teorik olarak mümkün değil ama piyasada çok sayıda üretici ve satıcı var ve serbest piyasa koşullarında değişik fiyatlar var.Istatistikte bulunan rakamın piyasada nereden toplandığı meçhul.Örneğin TUİK'in son Mart verisinde sütün, peynirin yoğurtun,bulgurun, salçanın,kuru fasulyenin mercimeğin çayın kahvenin nohutun ve daha başka gıda fiyatlarının düşmüş olduğu gözüküyor. Ama nerede bu fiyat düşüşleri olmuş, sadece TÜİK biliyor, biz bilmiyoruz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by caner50 Yazıyı Oku
    Zihni sinir proje diye hemen hafife almayın.
    Rusya başkanı savaş koşulları nedeniyle çıkardığı kanun ile , memorandum mu neymiş adı. Şeker gibi bazı temel ürün fiyatlarını fixe etmiş. Piyasa spekulatorlere bırakılırsa aziz milletin ebesine, ebegumeci yedirirler.
    Siz muhterem , spekülator tetikçisi olamazsınız. Temel ürün fiyat belirlenmesinin neresinde ne yanlış var?

SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    EKONOMİYeni zihni sinir proje: Dar gelirlilerin sık tükettiği 20 üründe fiyat sabitlemesi gündeme gelebilir!

https://www.paraanaliz.com/2022/ekon...bilir-g-28036/
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yanlış yok halk için çok iyi olur elbette ama dikkat edilmesi lazım:
    Yani ürünlere sabit fiyat belirlenirse arzı garanti edebilecekler mi? Edemezseniz yokluk başlar fiyat sabit ama mal yok, karaborsa başlar, arzı sağlayabilirseniz bu sefer piyasa altında fiyat olduğundan stokçuluk olur arbitraj için dışarı kaçakçılık olur, bunları engellemek için satışa sınırlama getirilir, sınırlamayı uygulayabilmek için de özünde karne sistemine geçilir (adı daha güzel modern bir şey olur).
    Kısacası eskinin eleştirilip durulan karne, kuyruk, karaborsa sistemine dönülür.

Elbette bunları düşünmeyip geçtik şimdi ötesine sonra bakarız kervan yolda düzülür denilerek geçilebilir istenirse.
    Hayırlısı olsun diyelim ne diyelim.
    haberi okudunuzmu? haber de zincir marketlerle anlaşılacak diyor....sistem nasıl işleyecek ? eger şekerdeki gibi olacaksa ? mesela türk şekerin şeker fiyatı 11,5 ama özel sektör ..16,5 ama ortada türk şekerin şekeri yok...marketlerin şeker rafları bomboş...hiç yok kesme şekerde yok toz şekerde yok..ama ortada bir fiyat var 11,5 ..haberde diyor k zincir marketlerle devlet anlaşacak...sen piyasadan şekeri al ..ama 11,5 a sat aradaki farkı ben verecegim dedi..mesela gitti market doğuş şeker 5 kg 80 tl ye aldı 85 e satacaktı..57,5 a sattı buradan doğacak 27,5 tl zararı devlet ödedi..piyasa sadece 5 zincir marketten oluşmuyor..hadi mahalle bakkalını geçtim...bir sürüde yerel ve bölgesel marketler var...mesela izmir ve civarı için pehlivanoğlu gürmar..denizli civarında pekdemirler vs gibi ve adı sanı duyulmadık ama bulundugu ilde güçlü fyat avantajı sunan çeşitli marketler var..vatandaş aa ben temel 20 ürünü buraddan alayım ama yazık digerleri batmasın diger ürünleride onlardan alırım demez..girdimi hepsini biryerden alır ve çıkar..buda digerlerinin batması demektir ki ..zaten kartel olmuş olan sistemi .tamamen kartele tesli etmiş olursun..haa işin kaynagında fabrikaların tümüne derse..atıyorum orkide ,yudum ,olin, biryağ falan hepsine derse iç piyasaya vereceginiz her yağ için litre başına 5 tl destek veriyorum o zaman belki olabilir..ama haberde diyor ki ..zincir marketler diyor...biz zamanlar et balık kurumu bunlara ucuz et verecekti..verdi şimdi ne oldu? aynı şeyi şekerde yaptılar ne oldu..müdahele edilen herşey daha çok bozulur.. piyasa koşulları içinde haret edilmesi gerekir. kıt olan şey degerlidir..illa enflasyonla mücadele edecegim diyorsan..üretimi teşvik edersin ürün bollaşır fiyat düşer..bu kadar basit..tarım politikanı degiştirmedigin sürece bu boyle devam edecektir..market gezerek fiyat düşürün diyerek fiyatarın düşecegine inanan insan gerizekalıdır ...yaa şu an yapılan şey halkı gerizekalı yerine koymaktan başka birşey degil..ve halk buna inanıyorsa aziz nesin haklıdır...ha politacılar bunu algı için yapıyorlar ellerinden birşey gelmyor denilebilir.. ama eger gerçekten bunun işe yarayacagınız düşünerek boyle bir teklif sunulduysa bu kafa bizi yönetiyorsa bunlar çoook çook daha iyi günlerimiz demek ki

Merkez bankası haftalık istatistikleri(1 Nisan haftası)

-Merkez Bankasının -altın hariç- brüt döviz rezervleri 1.219 milyar dolar arttı.

-Yabancılar 10.1 milyon dolarlık hisse senedi , 103.8 milyon dolar hazine tahvili aldılar.

-Yerlilerin Döviz tevdiat hesapları,parite etkisinden arındırılmış olarak(altın ve kıymetli maden hesapları dahil) ;1534 milyon dolar azaldı
    Gerçek kişiler 281 milyon dolar azaldı;Şirketler 1252 milyon dolar azaldı(Birinci çeyrek sonu dış borç ödemeleri)

Thursday April 07 2022 Actual Previous Consensus
    03:30 PM
    US
    Initial Jobless Claims 02/APR 166K
    171K ® 200K

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları istatistiklerin yayınlandığı 1968 yılından bu yana en düşük seviyeye gerileyerek kayıtlara geçti

https://pbs.twimg.com/media/FPvR3oRW...jpg&name=small

Bloomberg'e göre,döviz kurlarını baskılamak için kamu bankaları geçen hafta 3 milyar dolar satmış,bu hafta da günlük 300 milyon dolar satış ile devam ediyorlarmış...

6.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    haberi okudunuzmu? haber de zincir marketlerle anlaşılacak diyor....sistem nasıl işleyecek ? eger şekerdeki gibi olacaksa ? mesela türk şekerin şeker fiyatı 11,5 ama özel sektör ..16,5 ama ortada türk şekerin şekeri yok...marketlerin şeker rafları bomboş...hiç yok kesme şekerde yok toz şekerde yok..ama ortada bir fiyat var 11,5 ..haberde diyor k zincir marketlerle devlet anlaşacak...sen piyasadan şekeri al ..ama 11,5 a sat aradaki farkı ben verecegim dedi..mesela gitti market doğuş şeker 5 kg 80 tl ye aldı 85 e satacaktı..57,5 a sattı buradan doğacak 27,5 tl zararı devlet ödedi..piyasa sadece 5 zincir marketten oluşmuyor..hadi mahalle bakkalını geçtim...bir sürüde yerel ve bölgesel marketler var...mesela izmir ve civarı için pehlivanoğlu gürmar..denizli civarında pekdemirler vs gibi ve adı sanı duyulmadık ama bulundugu ilde güçlü fyat avantajı sunan çeşitli marketler var..vatandaş aa ben temel 20 ürünü buraddan alayım ama yazık digerleri batmasın diger ürünleride onlardan alırım demez..girdimi hepsini biryerden alır ve çıkar..buda digerlerinin batması demektir ki ..zaten kartel olmuş olan sistemi .tamamen kartele tesli etmiş olursun..haa işin kaynagında fabrikaların tümüne derse..atıyorum orkide ,yudum ,olin, biryağ falan hepsine derse iç piyasaya vereceginiz her yağ için litre başına 5 tl destek veriyorum o zaman belki olabilir..ama haberde diyor ki ..zincir marketler diyor...biz zamanlar et balık kurumu bunlara ucuz et verecekti..verdi şimdi ne oldu? aynı şeyi şekerde yaptılar ne oldu..müdahele edilen herşey daha çok bozulur.. piyasa koşulları içinde haret edilmesi gerekir. kıt olan şey degerlidir..illa enflasyonla mücadele edecegim diyorsan..üretimi teşvik edersin ürün bollaşır fiyat düşer..bu kadar basit..tarım politikanı degiştirmedigin sürece bu boyle devam edecektir..market gezerek fiyat düşürün diyerek fiyatarın düşecegine inanan insan gerizekalıdır ...yaa şu an yapılan şey halkı gerizekalı yerine koymaktan başka birşey degil..ve halk buna inanıyorsa aziz nesin haklıdır...ha politacılar bunu algı için yapıyorlar ellerinden birşey gelmyor denilebilir.. ama eger gerçekten bunun işe yarayacagınız düşünerek boyle bir teklif sunulduysa bu kafa bizi yönetiyorsa bunlar çoook çook daha iyi günlerimiz demek ki
    Şu anekdot aklıma geldi. SSCB li yıllarda komünist partiden bir yetkili londraya seyahate gidiyor. Londrayı geziyor detaylı günlerce. Sonrasında aklına takılan soru şu oluyor, "Burada ekmeği nasıl dağıtıyorlar?".
    Yani işin özü kapitalist sistem o kadar büyük ve detaylıdır ki herşeyi devletin regüle etmesi, organize etmesi ve mal-hizmet alanları memnun edebilmesi mümkün değildir.
    Bu 20 ürün hikayesini sanırım ilk KK söylemişti ve ana muhalefet lideri olarak aklına gelen ekonomik fikir bu mu diye kızmıştım. Devlet eliyle yapılan yardımlar, destekler, sübvansiyonlar vs hepsini vergi ödeyenler olarak öderiz.Yani bunların hiçbiri bedava değildir, sadece hesap ortak ödenir.
    Bence çözüm de değildir. Sonunda vergisini ödeyen herkes fakirleşir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    2017 yılında yapılmışı var. Ölçek daha fazla olacağı için işler bu kadar kolay olmayacaktır

https://m.star.com.tr/yasam/ucuz-et-...haber-1272651/

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamayla iki büyük market zinciriyle anlaşma sağlandığı belirtilerek, 3 Kasım'da ise satışlar başladı. Bakan Fakıbaba, 81 ile de ulaşabilen iki market zincirini tercih ettiklerini belirterek, ucuz et satışının A101 ve BİM mağazalarında yapılacağını açıklamıştı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    2017 yılında yapılmışı var. Ölçek daha fazla olacağı için işler bu kadar kolay olmayacaktır

https://m.star.com.tr/yasam/ucuz-et-...haber-1272651/

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamayla iki büyük market zinciriyle anlaşma sağlandığı belirtilerek, 3 Kasım'da ise satışlar başladı. Bakan Fakıbaba, 81 ile de ulaşabilen iki market zincirini tercih ettiklerini belirterek, ucuz et satışının A101 ve BİM mağazalarında yapılacağını açıklamıştı.
    Bence bu aciklamalarin tumu yalan ve algiya yonelik.

Bu Fakibaba, hatirlayin, 300 koyun verecegiz diyen bakan.

Millet o an icin sandi ki, bu isi bizzat yapan, dagda bayirda ya kamu alanina ya da vatandasin malina kira odeyerek iptidai koyun merasi kurmus olan bu isin gercek emekcisine verecek.

Gazeteciler hemen sordular, teminat istenecek mi ?

hik mik 3 gun ses yok.

3 gun sonra acikladilar, su kadar donumu olanlara.

Ulan su an sistem zaten oyle, teminati olan ZB zaten veriyor krediyi, mali.

En cok kizdigim ise, bu 300 koyun verecegiz aciklamasini Tv'de yapti, ben bu yasima geldim bu kadar muhtesem basin toplantisi gormedim. Sandim ki Allah indi ya da bir temsilcisini gonderdi.O kadar yani.

Hala merak ederim bu Fakibaba milletin yuzune nasil bakiyor.

Onursuzlugun, utanmazligin, haysiyetsizligin bir siniri olmali.

Ama bunlarda yok.

O yuzden diyorum, bunlarda her soz yalan ve algiya yonelik.

Yersen.

Sayfa 1224/2460 İlkİlk ... 2247241124117412141222122312241225122612341274132417242224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •