Küresel tahıl piyasasında görünüm
https://www.paraanaliz.com/2022/tari...liyor-g-27952/
Küresel tahıl piyasasında görünüm
https://www.paraanaliz.com/2022/tari...liyor-g-27952/
https://www.dunya.com/sektorler/teks...-haberi-654097
Son bir yılda üretim maliyeti iki kata yakın yükselen hazır giyim sektöründe artan maliyetlerin ürün fiyatlarına yansıması sürüyor. 2021 sonuna göre fiyat artışının yüzde 60'ı bulduğunu belirten sektör temsilcileri, yaz aylarında bu oranın yüzde 80'e ulaşacağını söyledi.
Sektör temsilcileri geçen yıl sonuna göre giyim fiyatlarında %60 artış olduğunu söylüyor TUİK'e göre ise artış oranı sadece %1.84.
TUİK yetkilileri nasıl bu kadar insanların aklıyla alay eden rakamları pervasızca ,rahatça yayınlayabiliyor,inanılır gibi değil.Umarım bir gün yargı önünde hesap verirler,bu yaşıma kadar böyle bir şeyi ne gördüm ne duydum.
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...22-45792&dil=1
https://www.dunya.com/kuresel-ekonom...-haberi-654099
Küresel petrol fiyatları, İngiltere ve ABD'nin ardından Avrupa Birliği'nin de Rus petrolü ithalatına yasak getireceği beklentisiyle yükselişte.AB üyelerinin temsilcileri ise bugün bir araya gelerek yeni yaptırım paketini tartışacak. Bugün başlayacak NATO dışişleri bakanları toplantısında da AB bakanlarının 5. yaptırım paketini ele alması bekleniyor. Bununla birlikte uzmanlar Ukrayna savaşıyla artışını hızlandıran petrol fiyatlarının nereye gidebileceği konusunda bir uzlaşı içinde değil.
sayın deniz hocam sizin harika bir döviz sepeti hesabınız var yalnız şu an doğal seyrine bırakılmayan kur beni çok rahatsız ediyor
örneğin geçen senenin dibi gibi sayılan yuvarlak hesap doları 7 alsak enag enflasyon değeri ile hadi abd enflasyonu çıkarıp aşağı yönlü yuvarlasak bile %120 desek kur 15,40 'ın altında fiyatlanmamalı her şeyi Tl için en olumlu aldığım aşağı yönlü rakamları yuvarladığım ve 7 tl'nin dahi geçen senenin fair value'su olmadığı farazi bir durumda dahi
belki biz birikimlerimizi korumaya çalışıyor olsak da geçinme savaşı veren milyonlar var haliyle bizim refahımızı etkileyen her geçen gün sayısı artan yardımla geçinen milyonlar
gözleri ışıldayan bi uyusam 6 ay sonra her şeyin güzel olduğu bi sabaha uyanmak isteyen bir bakan
iyi ki varsınız en azından sizin gibi bir insanın önderliğinde aklı başında bir sayfada bilgi dağarcığımız genişliyor benzer düşünen insanların varlığı sayesinde rahatlıyoruz
Saygılarımla tüm başlık sakinlerine selamlar
EKONOMİYeni zihni sinir proje: Dar gelirlilerin sık tükettiği 20 üründe fiyat sabitlemesi gündeme gelebilir!
https://www.paraanaliz.com/2022/ekon...bilir-g-28036/
Zihni sinir proje diye hemen hafife almayın.
Rusya başkanı savaş koşulları nedeniyle çıkardığı kanun ile , memorandum mu neymiş adı. Şeker gibi bazı temel ürün fiyatlarını fixe etmiş. Piyasa spekulatorlere bırakılırsa aziz milletin ebesine, ebegumeci yedirirler.
Siz muhterem , spekülator tetikçisi olamazsınız. Temel ürün fiyat belirlenmesinin neresinde ne yanlış var?
SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Fed tutanakları
https://www.federalreserve.gov/monet...es20220316.pdf
Toplantı tutanaklarına göre, Fed yetkilileri bilançoyu ayda 95 milyar dolar küçültmeyi planlıyor
Yer İmleri