http://www.madenis.org.tr/tr/haber-d...decek-148.htmlIlgın Kömür İşletmesi son 3 yılda çok büyük bir miktarda dekapaj yaparak 1 milyon tona yakın çıkarılmaya hazır kömür stoku oluşturmuştur. Yani bir kepçe ve kantarla 1 milyon kömür satılmayı beklemektedir.
Bu işletme zarar ediyor diyenlere sormak lazım; son iki yılda işletmenin zararı yaklaşık 5 milyon TL'dir. Bu zararın bir kısmı da Ar-Ge çalışmalarından gelmektedir. Çünkü kömürden organik gübre elde edip ülke tarımının hizmetine sunulmaktadır.
Bu nedenle şu çok açık bir biçimde ortaya çıkmaktadır; Yeni Çeltek Kömür işletmesi paravan işletme olarak kullanılacaktır. Yeni Çeltek Kömür İşletmesi TKİ'den alacağı bu sahayı büyük bir ihtimalle daha önceden belirlenmiş bir özel firmaya devredecektir.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri