Sayfa 763/993 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773813863 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 6,097 - 6,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

Dolar hakkında biraz bilgi sahibi olayım diye topiğe gireyim dedim, mazot uzmanı oldum.
    [emoji3]

2.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Dolar hakkında biraz bilgi sahibi olayım diye topiğe gireyim dedim, mazot uzmanı oldum.
    [emoji3]
    filmin sonunu biliyoruz ustad iffet kafayı camdan içeri sokuyor maalesef

arada mazot yağ takılmış ahali

tavuk etine bakmamıştım ne zamandır kg 69 tl olmuş yaw

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Konu madem otomobillerden açılmış ben de bir soru sorayım.

Arabamı satıp uzun bir süre otomobilsiz yaşadıktan sonra geçen haziranda mahalle baskısına dayanamayıp sıfır astra benzinli otomatik araba aldım. Ama çok az kullandığım için haziranda bakıma götürene kadar 3500 km filan olacak...

Sizce bakıma götürmek gerekli midir ? Alırken 10.000km veya 1 yıldan hangisi önce dolarsa o zaman getirin ilk bakım demişti...Götürmezsem ne olur ki?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Konu madem otomobillerden açılmış ben de bir soru sorayım.

Arabamı satıp uzun bir süre otomobilsiz yaşadıktan sonra geçen haziranda mahalle baskısına dayanamayıp sıfır astra benzinli otomatik araba aldım. Ama çok az kullandığım için haziranda bakıma götürene kadar 3500 km filan olacak...

Sizce bakıma götürmek gerekli midir ? Alırken 10.000km veya 1 yıldan hangisi önce dolarsa o zaman getirin ilk bakım demişti...Götürmezsem ne olur ki?
    yağın kimyasal özelliğinin bozulduğu söyleniyor o da motoru aşındırır ki aldığınız araç turbo özellikli verimli bir motor daha hassas bakım ve kullanım ister

en önemlisi yeni kasa bir araç kronik sıkıntı barındırabilir bakıma zamanında götürmezseniz garanti dışında kaldığında sıkıntı çıkarsa üzülebilirsiniz şu anki kur ile parça fiyatlarına bakıldığında.

herkese tavsiyem yeni araçların garanti şartını bozmayın bitince sanayide misal veysel ustaya gidin olmadı

5.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    yağın kimyasal özelliğinin bozulduğu söyleniyor o da motoru aşındırır ki aldığınız araç turbo özellikli verimli bir motor daha hassas bakım ve kullanım ister

en önemlisi yeni kasa bir araç kronik sıkıntı barındırabilir bakıma zamanında götürmezseniz garanti dışında kaldığında sıkıntı çıkarsa üzülebilirsiniz şu anki kur ile parça fiyatlarına bakıldığında.

herkese tavsiyem yeni araçların garanti şartını bozmayın bitince sanayide misal veysel ustaya gidin olmadı
    ayrıca dizel ise yağ daha erken kirlenir yakıtı da garanti yerden almalı

6.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Yağ uzmanıyım diyor,seminerlerde bunda 30 sene önce açıklama yapıyordum,yağ viskositesi,dirençlik vs için,makinalar sürtünmeye karşı nasıl dayanıklık gösterir diye araştırmalarımızda vardı bu yönde,çoğu makinaları sürtünmeye karşı korumuşluğumda vardı,iktisatçı olduğum kadarıylan bir okadarda ustalığım uzmanlığım vardı makineler üzerinde,öyle ustayım demekle olmuyor çok deneyim ister bu,arabalarda bir makine olduğuna göre durum değişmez
    artık yağ mühendisliği yapılıyor makinayı hatta balansı korumak çok önemli hale geldi.

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Peki mazot alirken ozellikle bazi benzin istasyonlari cok ucuz. Kadoil M oil gibi. Buralarin mazotu niye ucuz ? Kalitesizmi? Motora zarar verirmi?
    Hepsi aynı rafineriden alıyor.!!
    Önceden aynısını yazdık.!!
    Küçük dağıtıcı şirketler.!!!
    Yıllık lisans kotalarını doldurmazlarsa.!!
    Lisansları iptal oluyor.!!
    Rekabet etmek zorundalar.!!
    Reklamı çok, dekorasyonu lüks, market zinciri.!!!
    Marka isim masrafı.!!
    Lüks cafe gibi donatılmış.!!
    Marka giderleri yüksek.!!!
    Anlı şanlı marka akaryakıt istasyonlarının
    Müşterilerinin

En büyük yanılgı budur.!!!

Ayrıca yeni nesil otomobillerde.!!
    Mazot ve benzin filtre düzeneginde.!!
    Hassas sensörler vardır.!!
    Anında ikaz arıza lambası yanar.!!!
    Gönül rahatlığı ile her zaman.!!
    Tr ye geldiğimde küçük rekabetçi bu şirketlerden alırım.!!
    Mazotu.!!
    Hiç bir zararını görmedim.!!
    Tr nin mazotu kaliteli.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 763/993 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773813863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •